Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 20:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 28 marca 2004, 16:05
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Post Pinnacle 9
Proszę o pomoc.Pinnacle 9 po renderowaniu zatrzymuje sie z komunikatem ze niemoze skompilowac dysku.Wczesniej bardziej proste projekty nagrywal w wersji videoCD bez problemu.Moze ktos spotkal sie z tym problemem?


czwartek, 1 kwietnia 2004, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Może masz za mało wolnego miejsca na dysku na którym znajduje się katalog tymczasowy?? Tam znajdzie się kilka GB danych!!


wtorek, 6 kwietnia 2004, 10:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 27 lutego 2004, 16:04
Posty: 61
Post 
Fakt. Brak miejsca, moze byc jedna z przyczyn. Do wygenerowania obrazu jednej plyty DVD Pinnacle Studio 9 potrzebuje ok 12-13 Gb przestrzeni.
Inne przyczyny to ogólnie znana "przypadłość" tego produktu polegająca właśnie na niemożności zrenderowania projektu, kończąca się komunikatem błędu z którego nic nie wynika.
U mnie poprawiło się trochę po zainstalowaniu ostatniego patcha dla studio 9 (nie pamietam numeru, ale chyba do 9.04). Poza tym, przestrzeganie pewnej kolejności przy tworzeniu projektu może pomóc. Pierw wrzucamy, tniemy i edytujemy cały materiał, później dodajemy efekty, przejścia itd. Nastpnie ewentualne napisy, a na końcu tworzymy menu.
Innym sposobem, jeśli kosztowało Cię dużo pracy przygotowanie projektu jest: otworzenie go, wybranie z menu edit select all (zaznacz wszystko) a nastepnie kopiuj. Wybieramy teraz nowy projekt (File/New) i wklejamy projekt ze schowka. Renderujemy bez zmian, powinno zadziałać (przynajmniej u mnie kilka projektów w ten sposób uratowałem).


wtorek, 6 kwietnia 2004, 13:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 28 marca 2004, 16:05
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Tochyba jednak ta "ogolna przypadlosc".Miejsca na zgranie mam 50 G a do pomocy ok.30 G.
Zdaje sie ze pomoglo zainstalowanie swiezutkiej wersji WinXp zaopatrzonej tylko w niezbedne sterowniki no i Pinacle'a.


wtorek, 6 kwietnia 2004, 21:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL