Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 00:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 premiere pro praca na dwoch monitorach??? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 16:03
Posty: 48
Lokalizacja: Ostroleka
Post premiere pro praca na dwoch monitorach???
Witam
wsadzilem druga karte graficzna na pci mam laniutkie dwa pulpity a jak
odpalam premiera to dupa zadnej palety nie moge przeniesc na drugi ekran
sama myszka przechodzi ale z paleta nie.pohotoshop i edius smigaja na dwoch
tylko premier nie chce :((( Tak sobie mysle ze adobe znowu sobie w ciula
leci i praca na dwoch monitorach mozliwa jest tylko na kartach Matroxa:((((
pozdrofka
ArturO


poniedziałek, 10 maja 2004, 10:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Napisz konkretnie jak to karta grafiki. Sam używam 2 monitorów z Ediusem oraz czasami z Adobe PRO. Wszystko jest OK. Korzystam z grafiki ATI (sapphire) 9800 PRO, jeden monitor jest podłączony do D-SUB, drugi poprzez przejściówkę do DV-I. Oprócz sterowników (omega drives) używam nakładki ATI "Hydra Vision" Premierek Pro działa przy tej konfiguracji super na dwóch monitorach. Pozdrówka.


poniedziałek, 10 maja 2004, 21:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 16:03
Posty: 48
Lokalizacja: Ostroleka
Post 
kupilem sobie S3 virge 4MB :) paleta history i info zw premierze przechodza bez porblemu ale okna monitor timeline project zachowuja sie jakby byl tylko jeden monitor w photoshopie wszystkie palety z narzedziami przechodza tylko okno projektu nie. z ediusem wszystko jest cacy:)
pozdrofka
ArturO


poniedziałek, 10 maja 2004, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
Czy rozwiązał ktoś już ten problem? Sama mam podobnie na płycie

ga-ma78gm-s2h

z zintegrowaną grafiką

_________________
Powoli do celu...


czwartek, 16 kwietnia 2009, 13:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
Wszystko jest pięknie opisane w instrukcji na płycie CD od Adobe.
Oczywiście ten problem jest rozwiązany i nie jest to żaden problem, a jedynie konieczność włączenia podglądu na drugim ekranie i wybór tegoż, który ma to być.
Jest wiele opcji sposobu wyświetlania Premiere na dwóch monitorach, może to być zarówno, część programu, jak też podgląd video
Czy Twoja karta nie miała dwóch wyjść na monitor, żebyś musiał dokupować drugą, aby to wszystko działało wystarczą dwa wyjścia graficzne, a nie dwie karty.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 16 kwietnia 2009, 20:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
Cytuj:
a jedynie konieczność włączenia podglądu na drugim ekranie i wybór tegoż, który ma to być.


Jak to zrobić?

Cytuj:
jak też podgląd video


i o to mi chodzi.

_________________
Powoli do celu...


czwartek, 17 września 2009, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
premierea w wersji cs3 i cs4 mozna sobie dowolnie z oknami nawet po 6 pulpitach rozstawiac, nie ma zadnego kloptu, ponadto mozna potraktowc jeden monitor jako wyjscie do pelnoekranowego podgladu

" Tak sobie mysle ze adobe znowu sobie w ciula
leci i praca na dwoch monitorach mozliwa jest tylko na kartach Matroxa:((((
pozdrofka "

od wersji 1.5 pracuje z powodzeniem na dwoch monitorach wiec nie chrzan glupot


piątek, 18 września 2009, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
Cytuj:
ponadto mozna potraktowc jeden monitor jako wyjscie do pelnoekranowego podgladu


jak to zrobić?

_________________
Powoli do celu...


piątek, 18 września 2009, 02:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
ustawic go jako external device


piątek, 18 września 2009, 02:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
dziala, dzieki

_________________
Powoli do celu...


piątek, 18 września 2009, 09:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 lutego 2014, 13:03
Posty: 6
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
a gdzie jest ta opcja w premiere cs6 i jak ją włączyć ????


poniedziałek, 3 marca 2014, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1237
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: premiere pro praca na dwoch monitorach???
przenieśli do edit-preferences-playback (video device)


poniedziałek, 3 marca 2014, 18:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL