Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 10:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Od dawna na adobe premiere 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Od dawna na adobe premiere
Tak jak w temacie, pytanie - ciekawostka skierowana do fachmanów z praktyką znaczną jeśli chodzi o czas pracy z adobe premiere. Pracowałem na nim od niemal początku od najstarszych jego wersji. Przyciśnięcie klawisza F9 wywoływało bardzo prosty edytor tekstu, w którym można było zrobić całą "listę płac" w scrollu. Wersja 6.5 też posiada pod tym samym F9 swój edytor, lecz rozbudowany już bardziej zaawansowany, mało tego nie obsługujący jak w poprzedniej wersji (5.x) polskiej czcionki, prawdę mówiąc mało przydatny. Zaskoczony byłem, gdy znalazłem gdzieś taki plik napisu zrobiony w starym premierze i otworzyłem go właśnie w 6.5 i ku mojemu zdziwieniu otworzył się stary poczciwy edytor wow!, ale tylko edytując ten plik, jak uruchamiać go samodzielnie, czy w ogóle on jest w wersji 6.x? Nijak nie znalazłem tego "rodzynka". Może wystarczy jakiś plugin ze starego premiere dołożyć by mieć dostęp do starego poczciwego edytora jaki był w staej wersji programu? Pracującym od początku już na wersji 6.5 chętnie wyślę plik z napisem (maleństwo) który bez problemu kładziony na timeline jest widziany w programie, a po dwukrotnym kliknięciu na niego otwiera się prosty wyraźny, obsługujący polską czcionkę edytor tekstu.
Niecierpliwie czekam na odpowiedzi - pozdrawiam.


piątek, 14 maja 2004, 20:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
to taki bajer jak mplayer2 w windach ;>


sobota, 15 maja 2004, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Napisy
Wystarczy zainstalować plugin Title Deko, i będziesz miał ę, ą itd pod AP 6,5
Pozdrawiam


wtorek, 18 maja 2004, 00:38
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Aby odpowiadać na pytania trzeba je rozumieć ! Czy ja wspominałem coś że szukam Title Deco lub innego edytorka?


wtorek, 18 maja 2004, 08:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Muszę jeszcze dodać - bo aż mnie zatrzęsło ! Skoro siedzę na adobe premiere od początku od jego najstarszych wersji to na logikę - czy do tej pory nie spotkałem się z Title Deko? Pytam o konkretną rzecz nie jakąś podobną inną zamienną, ale o konkret. I takie właśnie odpowiedzi często zalewają te forum, nie znając odpowiedzi odsyła się w inną stronę :(


wtorek, 18 maja 2004, 08:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ble ble
Tobie się Kolego chyba w głowie poprzewracało. Ja na tym forum prawie nigdy nie uzyskałem wyczerpującej odpowiedzi na moje zapytania, lecz do głowy by mi nie przyszło, aby bluzgać kogokolwiek za brak satysfakcjonujących odpowiedzi. Przeciwnie, ceniłem sobie jeśli ktoś poświęcił mi trochę swojego cennego czasu lub podzielił się swoimi spostrzeżeniami. A Ty zanudzasz ludzi śmiesznym i wydumanym problemem ze starym edytorem opisując go z czułością i przejęciem godnym nawiedzonego montażysty.
Co gorsza Twoja reakcja na moją wypowiedź dowodzi braku taktu i wyczucia. :oops:

P.S. Nie przysyłaj mi przypadkiem pliku z napisem “maleństwo”, bo mógłbym się wzruszyć.


wtorek, 18 maja 2004, 23:10
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
No ale po co się oburzać zaraz. To, że nie otrzymałeś na tym forum nigdy wyczerpującej odpowiedzi, nie znaczy, że masz się mścić doradzając innym by z powodu "braku cukru sobie posolili". Ostatnie Twoje zdanie P.S. nie jest niczym innym jak nie mniejszym brakiem taktu i wyczucia. Nawiedzonym montażystą też warto być czasami, nie tylko samym teoretykiem, chociażby po to, by ambitniej wykonywać swoją pracę i jako takie mieć pojęcie na zadawane przez innych pytania skoro porywam się do odpowiedzi. Nie miałem najmniejszego zamirau urazić Cię i daleki byłem od takiej myśli. Jeśli zanudzam ludzi, jak to nazwałeś "śmiesznym i wydumanym problemem" pewnie ambitniejsze tematy typu np. jak podłączyć telewizor do karty graficznej są godniejsze Twojej odpowiedzi, to bardzo przepraszam, że poczułeś się urażony, ale nie miałem złych intencji. Gdzie jak nie tu miałem spytać o odpowiedź na ten temat, oczekując konkretnej odpowiedzi?
Przepraszam jeszcze raz.


środa, 19 maja 2004, 02:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
OK ! 8)


środa, 19 maja 2004, 20:05
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL