Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 06:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Ulead Media Studio 7 - dwa pytania. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post Ulead Media Studio 7 - dwa pytania.
Czy w tym programie istnieje możliwość tworzenia aktywnego menu do płyty VCD i DVD :?: , bo ćwiczę na wersji trial i jakoś nie mogę takiej możliwości znależć, czyżby ograniczenie triala? A poza tym czy można w nim wykorzystać przejścia z hollywod FX-5, jeśli tak to jak :roll: .


piątek, 4 czerwca 2004, 08:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Niestety za pomocą UMS 7 nie stworzysz menu. DO tego służy inny program Uleada: DVD Movie Factory.
Istnieją pluginy Hollywood specjalne do UMS !

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


piątek, 4 czerwca 2004, 08:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
A gdzie można zdobyć (ściągnąć) te pluginy.


piątek, 4 czerwca 2004, 09:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Nieprawda!

W pełnej wersji UMS Pro 7.0 jest DVD MovieFactory 2SE.
Wersja HFx 5 nie chodzi, ale do wersji 4.5x nie ma problemu.

pozdrawiam
Jacek.


piątek, 4 czerwca 2004, 13:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Jacek Sala napisał(a):
Witam.

Nieprawda!

W pełnej wersji UMS Pro 7.0 jest DVD MovieFactory 2SE.
Wersja HFx 5 nie chodzi, ale do wersji 4.5x nie ma problemu.


Zastanowiłeś się co piszesz ? Bo chyba nie... Albo nie czytasz dokładnie postów...

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


piątek, 4 czerwca 2004, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pytanie do Mn1s1ek
Witam
Czy Hollywood FX-4.5 będzie współdziałać z UMS 7


Ostatnio edytowano piątek, 4 czerwca 2004, 22:35 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 4 czerwca 2004, 21:50
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Mn1s1ek, nie zwykłem pisać, tylko po to, aby coś napisać.
Wersja Trial nie posiada DVD MF, a w wersji pełnej instaluje się automatycznie, i nie mam zamiaru dyskutować o rzeczach oczywistych po to by mieć jeden post więcej i zostac "Ekspertem".

Do emeryta: Tak, pracuje z HFx 4.5

Pozdrawiam
Jacek.


piątek, 4 czerwca 2004, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jeszcze raz Hollywood FX
Ma to być konkretnie tylko Hollywood FX-4.5xx
Czy możę być Adobe Premiere Hollywood FX Gold 4.5.7


piątek, 4 czerwca 2004, 22:47
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Drogi Jacku Sala !
Prześledźmy to jeszcze raz:
1. Pada pytanie czy UMS potrafi robić menu DVD
2. Odpowiadam, że nie i że do tego są inne programy np DVD MF
3. Ty twierdzisz, że "TO NIEPRAWDA" bo z UMS instaluje się DVD MF, które to potrafi.

Jeśli dalej nie widzisz bezsensu swojej wypowiedzi to ja się poddaje. To, że pod moim nickiem widnieje oznaczenie Expert nie znaczy, że nim jestem. Niestety nie jest to najlepsze rozwiązanie, że ludzie dostają takie tytuły ze względu na ilość postów. Marytoryka wypowiedzi jest dla mnie ważniejsza. To nie jest dobre ale i nie jest to ode mnie zależne. Najszcześliwszy bym był gdybym posiadał pod nickiem określenie "Entuzjasta".

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


piątek, 4 czerwca 2004, 23:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Mn1s1ek ma rację UMF, a UMS Pro 7.0 to zupełnie inne programy, a że pełna płytka zawiera oba, nie zmienia to postaci rzeczy, że UMS Pro 7.0 menu nie robi. Faktycznie status tutaj nadawany nie jest trafnie skonstruowany, gdyż nawet zadając tylko pytania człowiek staje się ekspertem :) Ktoś chcacy naklepać postów "na eksperta" zaprzestał by na dwustu.


sobota, 5 czerwca 2004, 01:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

No, więc prześledźmy. Tylko należy cytować dokładnie, a nie tak jak ty czytasz.

Cytuj:
Czy w tym programie istnieje możliwość tworzenia aktywnego menu do płyty VCD i DVD , bo ćwiczę na wersji trial i jakoś nie mogę takiej możliwości znależć, czyżby ograniczenie triala?


odpowiadasz:

Cytuj:
Niestety za pomocą UMS 7 nie stworzysz menu. DO tego służy inny program Uleada: DVD Movie Factory.


Czy to jest odpowiedź na zadane pytanie? Chyba nie. Pytający nadal nie wie czy jest to ograniczenie triala.
Czy ja napisałem gdzieś, że zrobi menu za pomocą UMS Pro 7.0 ? Nie.
Tylko, że wersja trial nie zawiera DVD MF, w pełnej wersji jest takowy.
Więc nie wiem, kto tu nie dokładnie czyta posty?

pozdrawiam
Jacek.


sobota, 5 czerwca 2004, 12:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Proponowałbym zakończyć ten spór bo nie prowadzi on donikąd. Przez to wszystko zapomnieliśmy o użytkowniku "Aramisa", który chyba się zniechęcił gdyż zamiast odpowiedzi na swoje pytania wyczytuje tylko nasze wzajemne wytykanie nieścisłości i skróty myślowe bo tak można tłumaczyć niezgodność co do poprzednich naszych postów. OK ?
PEACE LOVE and FREE S.... :-) Narka !

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


sobota, 5 czerwca 2004, 15:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL