Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 04:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jaki program z funkcją CROP 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jaki program z funkcją CROP
Jaki program posiada funkcję CROP, bo chciałbym lekko przyciąć film zapisany w DV z dołu i z boku. Nie chcę tego kompresować divixem (wiem, że ma taką opcję), tylko chcę nagrać na płytkę DVD.


sobota, 3 lipca 2004, 22:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
najlepiej virtualdub i frameserving dla np cinemacraft - super efekty, aha i przy skalowaniu do 720x576 najlepiej wlacz robienie paskow czarnych, o ile nie przycinasz zbyt mocno


niedziela, 4 lipca 2004, 14:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ale nie mogę wczytać pliku w formacie DV do virtualduba.


niedziela, 4 lipca 2004, 15:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
dlatego że za odbsługę tego pliku odpowiada kodek Microsoft DV ... :P
Gates'a powinni zamknąć w więzieniu ;>
Spróbuj zainstalować jakiś inny kodek DV w systemie - problem powinien zniknąć ;> Bo jak zapewne zauważyleś w VD wśród kodeków nie masz do wyboru Microsoft DV ;>


niedziela, 4 lipca 2004, 16:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 4 lipca 2004, 22:09
Posty: 1
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Już zainstalowałem kodeki i jest OK.
Dzięki

_________________
pozdrawiam
Krzysiek


poniedziałek, 5 lipca 2004, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jeesoo napisał(a):
dlatego że za odbsługę tego pliku odpowiada kodek Microsoft DV ... :P
Gates'a powinni zamknąć w więzieniu ;>
Spróbuj zainstalować jakiś inny kodek DV w systemie - problem powinien zniknąć ;> Bo jak zapewne zauważyleś w VD wśród kodeków nie masz do wyboru Microsoft DV ;>



Zainstalowałem kodek MAinConcept, potem Canopus, Próbowałem tez z Panasonic ale zawsze po zgraniu filmu Pinnaclem STTUDIO 8 nie mogę otworzyć pliku AVI w Gordian Knot. DLaczego? Jak odinstalować kodek Mikrosyfu?

Strasznie mi potrzebne to do roboty. Dzięki za pomoc.


wtorek, 27 lipca 2004, 20:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
gordian ma z tym problemy - wysypuje się avisynth z jakimś komunikatem o YUY2 - ma to związek z formatem pliku DV - natomiast nie będę się na ten temat wypowiadał bo nie jestem w tym mocny.

Natomiast sam Virtual Dub otworzy taki plik juz bez problemów po zainstalowaniu "zewnętrznych" kodeków DV (najlepiej tylko jednego)
Dlatego tęż poleacm kompresje takich plików bezpośrednio przez VD - bez pomocy GK ;>

Gosc : to chyba odpowiedź na Twoje pytanie które wysłałeś bezpośrednio do mnie ... ;>

Pozdrawiam wszystkich


środa, 4 sierpnia 2004, 00:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL