Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 11:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Poważny błąd w AP 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post Poważny błąd w AP 6.5
Chciałbym napisać o poważnym błędzie występującym w programie Adobe Premiere 6.5. Otóż gdy projekt filmu posiada kilka, już powyżej pięciu zaimportowanych plików mp3, po zapisie i ponownym otwarciu projektu wszystko znika. W oknie Project wszystkie pliki mają nazwę "-1" i są do niczego, natomiast w oknie Timeline nie ma nic! Jest to tragicznie wkurzające, bo już nie raz zdarzyło mi się że musiałem 4 razy powtarzać montaż nad którym pracowałem kilka godzin od zera i natychmiast kompresować bez zapisu.
Współczuję wszystkim montażystom którzy posiadają legalną wersję AP 6.5 i muszą męczyć sie z tym gównem.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


piątek, 9 lipca 2004, 21:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2003, 18:52
Posty: 25
Post Odpowiedź
To nie jest błąd Premiera tylko plików MP-3 które zostały poddane kompresji w niewłąsciwy sposób. Inaczej mówiąc sa niekompatybilne ze standardem MP-3.
Pozdrawiam Didi-Video


sobota, 10 lipca 2004, 09:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
To ciekawe, ale wszystkie utwory byłyby źle skompresowane?
Czy pomogłaby dekompresja i ponowna kompresja w Lame?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 10 lipca 2004, 09:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
O ile mi wiadomo błąd ten występuje tylko z Win XP. Pod Win2k jeszcze nigdy nie zdażyła mi się taka historia.


sobota, 10 lipca 2004, 11:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam XP Pro i też mi się to nigdy nie zdarzyło. Pozdrawiam.


sobota, 10 lipca 2004, 11:42
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Obawiam się AntHus, że masz coś z systemem, lub kodekami. Akurat po przeczytaniu tego postu specjalnie na timeline AP6.5 nałożyłem około 15 kawałków mp3 na ścieżce audio 1, 2 i dodatkowo trzech dodanych, na ścieżce video osadzony był cały projekt bardzo złożonego filmu trwającego niemal trzy godziny, który już nie był mi potrzebny, więc mogłem trenować. Bez problemu po zapisaniu projekt podnosił mi się dokładnie w takiej samem postaci jak przed wyjściem z programu. Przyznam się tak na marginesie, że od prawie roku AP zawiesił mi się może góra 3 razy i to zawsze była moja wina.


sobota, 10 lipca 2004, 12:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 21 czerwca 2003, 12:54
Posty: 21
Lokalizacja: Lublin
Post 
To jest znany i wiele razy opisywany bug w AP.

-= ponizej to moje domysły=-
Podobno jego występowanie związane jest z uzywaniem w projekcie
plików MP3.
Być moze (zgaduje tutaj) chodzi o to, ze pliki MP3 nie moga
być kodowane w VBR.

-=ponizej to fakty=-
plik projektu, który jest zapisany z błędem mozna poprawić
zmieniając w pliku _wszystkie_ ciągi
"rate=100,00" na "rate=100.00"
w pliku projektu jest ich duzo, więc najlepiej zrobic to programem
zamieniającym ciągi znaków.

duzo informacji na ten temat jest w archiwum grupy
alt.pl.rec.videokamery

_________________
pozdrawiam
Jaberski


sobota, 10 lipca 2004, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Jaberski ma rację. Gdy zamieni się rate=100,000000 na rate=100.000000 projekt jak nowonarodzony :) można to zrobić w zwykłym notatniku Edycja->Zamień
Dzięki za pomoc.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 10 lipca 2004, 16:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 11 czerwca 2004, 19:47
Posty: 7
Post 
Też miałem ten problem i nie wiedziałem co jest grane z Mp3. Poddałem się i zaimportowałem plik do Premiere Pro i wszystko wróciło do normy. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem jak to rozwiązać ponieważ miałem dodatkową robotę z filtrami, których nie ma w Premiere Pro (np Quick Time). Mam system Win Xp Pro. Pozdrawiam!

_________________
Kamera: Sony DCR-HC85E


sobota, 10 lipca 2004, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
no tak. ale niestety Panie Jaberski, zamienienie na rate=100.00 nie działa, jeżeli w filmie występują fragmenty w których nastąpiło zwolnienie lub przyspieszenie odtwarzania. Te fragmenty znikają.
Czy na to też jest sposób?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


piątek, 23 lipca 2004, 20:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
znalazłem odpowiedź na grupie alt.pl.rec.videokamery
piszę aby inni znaleźli odpowiedź w przyszłości.
Problem rozwiązuje się po zastąpieniu w pliku projektu wszystkich przecinków na kropki (nie tylko przy rate=100,000000)
Najlepszym rozwiązaniem jest zmiana w Panelu Sterowania w Ustawieniach regionalnych symbolu dziesiętnego z przecinka na kropkę. Wtedy już projekty zapisują się prawidłowo.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


piątek, 23 lipca 2004, 21:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL