Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 03:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Premiere 1.5 a 1.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Premiere 1.5 a 1.0
Wie ktoś może co nowego wnosi Premiere Pre 1.5 w stosunku do poprzedniej wersji. Warto się przesiąść?


sobota, 10 lipca 2004, 08:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
http://www.adobe.com/products/premiere/newfeatures.html


sobota, 10 lipca 2004, 09:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Chodzi mi także o 2 rzeczy. W Premiere 1.0 nie moge prawidłowo niczego zakodowac z DV do divx'a lub xvid'a. Próbowałem pod różnymi systemami (XP i 2003) i z róznymi wersjami kodeków i zawsze były jakieś zakłócenia w obrazie. Druga rzecz to historia. Po jej wyczyszczeniu nie następuje zwolnienie ramu, a wg mnie powinno tak być. Czy zmieniło się to w 1.5


sobota, 10 lipca 2004, 12:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
hmmm ... a w 6,5 mozna bylo zakodowac od razu do divx-a ?
ja exportuje do mpg-a pozniej pisze skrypt (wlasciwie mam gotowy) wrzucam do virtualmud robie 2 pass i efekt jest zadowalajacy :]

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


niedziela, 11 lipca 2004, 16:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 21:33
Posty: 18
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nie rozumiem premiere 1.0 przeciez to baaardzo stary program???? Moze cos pomylilem ale teraz przeciez 7 wyszla???


niedziela, 11 lipca 2004, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Premiere 7.0 to inaczej Premiere Pro 1.0, czyli Premiere Pro 1,5 to tak jakby Premiere 7.5


niedziela, 11 lipca 2004, 16:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dla Premiere 6.5 jest plugin umozliwiający kodowanie bezpośrednio do divx'a.


niedziela, 11 lipca 2004, 20:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Starą "edycję" programów do NLE firma Adobe zakończyła na programie Adobe Premiere 6.5.
Przeszło rok temu Adobe opracowała od podstaw zupełnie nowy program nie będący kontynuacją AP 6.5 -" Adobe Premier Pro", od niedawna jest jego najnowsza wersja "AP Pro 1.5" a więc nie ma AP 7.0 czy AP 7.5. Piszę o oficjalnych nazwach programów a nie o ststystykach.

W przypadku AP 6.5 nie ma żadnych pluginów aby z poziomu tego programu bezpośrednio konwertować materiał do DivX. Wystarczy zainstalowanie kodeka DivX w systemie i można z Timeline AP 6.5 kodować obraz do DivXa (robiłem to wiele razy). Jedynie nie można jednocześnie konwertować audio z PCM do MP3. Konwersję audio przeprowadzałem w Virtual Dubie.


niedziela, 11 lipca 2004, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Ale w AP 6.5 nie można tworzyć innych projektów niż standardowe PAL i NTSC, a ten plugin to umożliwia


niedziela, 11 lipca 2004, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Ciekaw jestem a jakież to mogą być inne niestandardowe projekty, czy chodzi o francusko-rosyjski SECAM ?


niedziela, 11 lipca 2004, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Na przykład w innej rozdzielczości niż PAL, a do tworznia podglądu wykorzystywany jest inny kodek niż DV.


niedziela, 11 lipca 2004, 21:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przeszło rok temu Adobe opracowała od podstaw zupełnie nowy program nie będący kontynuacją AP 6.5 -" Adobe Premier Pro", od niedawna jest jego najnowsza wersja "AP Pro 1.5" a więc nie ma AP 7.0 czy AP 7.5. Piszę o oficjalnych nazwach programów a nie o ststystykach.


I tu się nie zgodzę, ponieważ APP 1.0 nazywana jest również wersją 7.0 (pisze o tym w pomocy O Programie)


poniedziałek, 12 lipca 2004, 13:48
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL