Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 16:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 EDIUS 2.5 szybszy od AP 1.5! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post EDIUS 2.5 szybszy od AP 1.5!
materaial 90sek zwolnilem do 50% i dodalem filtr czarno bialy! edius wyexportowal plik avi w 1MIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zas AP ten sam material z tymi sami efektami w 9 min!!!!!!! roznica bbbbbardzo duzaaa! pracuje na karcie dv strom i edius naprawde jest znakomitym programem i szybkim , brak mu jeszcze paru drobnych zeczy ale zapierdziela!

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 12:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Widzisz DV Storm i Premiere Pro to nieporozumienie.
Dokładnie taki efekt idzie w Real Time na Matroxie RT X100 i Premiere Pro
bez liczenia ! Eksport do avi idzie jeszcze szybciej.
Canopus po prostu nie dopracował sterowników do adobe Premiere Pro bo zależy mu na sprzedaży swojego softu.

pozdrawiam


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 13:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Administrator forum światobrazu jest bardzo proszony o wywalenie Pana Piotra S. z forum za wypisywanie bzdur !
Dziękuję


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A jak gość nie wierzy to zapraszam na pokazy sprzętu do naszej firmy.
Jak nie wiesz gdzie to podam ci namiary http://www.softstudio.info
Można dotknąć , pomontować , zobaczyć i sprawdzić na własne oczy.


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Stępień ...... sprawdzania i doświadczeń to ja już mam aż za nadto, pracuje na Ediusie 2.5 i praca jest miodzio :wink:
Dziwne że osoba która handluje tylko Matroxem bedzie polecać inne produkty buuuuuu
:lol:


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post 
Nie jestem zwolennikiem Piotra Stępnia (nigdy nie miałem z nim do czynienia!) i uważam, że agresywny marketing w jego wykonaniu niczemu dobremu nie służy, ale to co pisze w tym wypadku o RTX 100 to szczera prawda!. Mam taka kartę i AP Pro 1.5 i zwolnione tempo oraz filtr czarno-biały (oraz wieeeele innych rzeczy!) nie liczy w ogóle! Na tym sprzęcie mozna zrobić praktycznie wszystko, a ograniczeniem jest w zasadzie tylko własna wyobraźnia. Nie znam Ediusa i być może jest to super program, ale w opisanym przypadku RTX 100 plus AP Pro jest o niebo lepsze!
Pozdrawiam.
Sławek


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Adobe Pro 1.5 to nieporozumienie. Karty marnoxa jeszcze większe.
Piotr S. coż, można sie przyzwyczaić. Przynajmniej jest się z kogo pośmiać na forach. Edius - jak najbardziej. Supcio, mniam :D
I nie trzeba żadnej karty video :!: Canopus, za drogi na moją kieszeń, niestety................ :evil:


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"I nie trzeba żadnej karty video Canopus, za drogi na moją kieszeń, niestety................ "

I powiedz jeszcze Elefan że pracujesz na piracie i wszystko będzie jasne. Jakbyś miał wyskoczyć z 2700 zeta za program to twój entuzjazm byłby o 1000% mniejszy )))
Wtedy byś kombinował czy kupić Ediusa czy też dołożyć 500 zł i mieć Matroxa RT X10 z pełnym pakietem oprogramowania.

Powiem ci jeszcze że na Premiere Pro 1.5 + RT X100 pracuje się miodzio i wcale nie musisz mieć wypasionego sprzęciku. Wystarczy już AMD 1800 XP. Twój Edius przy takim procku dostaje zadyszki i woła o pomoc!
Jak sobie policzysz cene Ediusa + cene wypasionego kompa to już naprawde nie będzie wesoło.

pozdrawiam


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 15:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
PANOWIEEEEEEEEE! TO NIE CHODZI O RENDERING (PRZELICZANIE) TEGO ,TYLKO ZAPIS DO PLIKU avi!!!!!! DV STROM WOGULE NIE LICZY NIC!!!!! POZDROWKA! A CO DO MATROXA TO NIECH ZAPOMNI! NIE MA SZANS !

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Facet daj se na luz bo trafiłeś kulą w płot.
Znasz matroxa RT 2000 - karta ma już z pieć lat. Zapis do pliku avi robi kilka razy szybciej niż w czasie rzeczywistym.


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
TAK TO JEST W ZYCIU ZE tego matroxa to zucilem z 5 pietra na trawnik zeby piesek sie na niego odlall! bo juz go mialem dosc ! i wiesz co ci jeszcze napisze ze jak polecial to komputer przestal mi sie wieszac! :lol:

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Piotr S napisał(a):
"I powiedz jeszcze Elefan że pracujesz na piracie i wszystko będzie jasne.
A co Stępień zazdrościsz :lol: pewnie jak by karty można było kopiować to byś z torbami poszedł :lol:

Pozdrowionka dla wszystkich którzy pracują na Ediusie


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Piotr S. sugeruje, ze wszyscy użytkownicy tego forum to piraci...
Ciekawe, czy sam ma WSZYSTKO legalne...
A co de Ediusika. Kupiłem wersje 2,5 w Beiksie za 1200 zł, przedstawiając fakturę zakupu Matroxa 2500, którego własnie się pozbyłem...
Pozdrawiam fanów EDIUSA :D


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 16:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Ehh Stępień Stępień - już kiedyś rozmawialiśmy nad tą Twoją filozofią "4 razy szybciej niż w czasie rzeczywistym". Zacznij w końcu wyrażać się precyzyjnie bo wprowadzasz ludzi w błąd ... ;/


środa, 4 sierpnia 2004, 00:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam. Posiadam kartę DV Storm 2 i moim zdaniem Edius to rewelacyjny program do montażu , ale jest jedno ale : Przesiadłem się na AP pro dlatego że do ediusa jest mało pluginów.Posiadam legalną wersję hollywooda fx i niemożna z niej korzystać w ediusie .to samo dotyczy borisa fx. szkoda, bo na ediusie pracowało mi się b.dobrze . życie zmusiło mnie do przesiadki na AP . pozdrawiam.


poniedziałek, 13 września 2004, 22:00
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL