Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 22:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Ulead Video Studio 7 - tnie przy zrzucaniu na 4 Gb pliki 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ulead Video Studio 7 - tnie przy zrzucaniu na 4 Gb pliki
... pisze w imieniu kolegi....

Od kilku miesiecy obserwowalem forum. Jakis czas temu kolega prosil mnie o zapytanie w temacie (teraz mnie meczy). Wczesniej nic nie znalazlem na ten temat i nie zauważyłem by to bylo omowione chocby sladowo.
Otóz:
Przy zrzucaniu DV z kamery - Ulead Video Studio nie zrobi jednego pliku (np 1 godzina = ok 13 Gb) lecz tnie na pliki mniejsze (ok 4max 3,99 Gb)
Czy jest możliwość ustwienia by nie przycinał ?
Czy to ustawienia Windozy ? (chyba nie bo analogowo z karty np TV mozna zrucic).
O co chodzi ?? Moj kolega chcialby zywcem zrzucac tasiemki na DVD bez montazu by sie jak najmniej "bawic" z tym. Tak by do ogladania uzywac plytki a nie tasmy.

Partycja NTFS, WinXP
Procesor 2,4 GHz
RAM 256
HDD 120 Gb

pozdrawiam


środa, 1 września 2004, 09:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dopisuje, ze by watek nie zaginal


środa, 1 września 2004, 11:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Nie zaznaczaj opcji "Split by scene" w zakałdce "Capture".


środa, 1 września 2004, 11:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie zaznacza. Przy zaznaczonej tnie na sceny tj jesli krece i przestane (zrobie przerwe) i zaczne krecic od nowa, ulead vid. studio uzna to za dwie sceny i podzieli to.
Mi chodzi o to, ze zrzuca ok 18-19 minut (bez wzgledu na scene) do 4Gb i zaczyna nowy plik. Poprostu dzieli na rowne czesci. Nie wiemy dlaczego

Z godziny robia sie 4 pliki. Gdyby mial zaznaczone split ... to by bylo ich z 30


środa, 1 września 2004, 12:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie zaznacza. Przy zaznaczonej tnie na sceny tj jesli krece i przestane (zrobie przerwe) i zaczne krecic od nowa, ulead vid. studio uzna to za dwie sceny i podzieli to.
Mi chodzi o to, ze zrzuca ok 18-19 minut (bez wzgledu na scene) do 4Gb i zaczyna nowy plik. Poprostu dzieli na rowne czesci. Nie wiemy dlaczego

Z godziny robia sie 4 pliki. Gdyby mial zaznaczone split ... to by bylo ich z 30


środa, 1 września 2004, 12:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
skoro pliki są po 4GB to wygląda to jednak na FAT32, innych pomysłów nie mam...


środa, 1 września 2004, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja juz sam nie bylem pewien wiec sprawdzilem wczoraj
na pewno jest NTFS


czwartek, 2 września 2004, 08:53
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL