Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 17:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Liquid Pinnacle Edition 5.5 i znikający timeline 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 września 2004, 08:22
Posty: 64
Post Liquid Pinnacle Edition 5.5 i znikający timeline
Czy ktoś mi podpowie, które pliki odpowiadają za zawartość timeline'a. Miałem parę przypadków ze windoza sie zawiesiła podczas pracy w LE i nie było żadnej możliwości jak tylko restart kompa. Po ponownym otwarciu projektu timeline był puściutki natomiast wszystkie sekwencje, animacje, napisy i cała reszta była OK. Może by podczas pracy archiwizować projekt, tylko nie bardzo mogę się połapać gdzie poszczególne elementy projektu są zapisywane. Trochę mnie to przeraża bo np. w Premiere jest plik projektu i wszystko jasne.


wtorek, 21 września 2004, 08:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj. LE zapamietuje każdy twój ruch. Jeśli komp się zawiesi to po otwarciu otwiera cię się kolejna nowa i pusta sekwencja. Musisz poszukać w binach twojej sekwencji. Klikasz na nią dwa razy i się już otwiera to co zmontowałeś dotychczas. W jednym projekcie możesz mieć nieograniczoną liczbe sekwencji. To samo masz w nowej premierze. Jeśli chodzi o materiały gdzie się one znajdują to nie powino ciebie to zabardzo obchodzić. Ale jeśli koniecznie chcesz wiedzieć to to na dysku którym przezanczyłeś na materiał video masz folder REAL i tam on np umieszcza pliki video.


wtorek, 21 września 2004, 11:28
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 września 2004, 08:22
Posty: 64
Post 
Wielkie dzieki za odpowiedz bo już myślałem że po takiej akcji windowsa wszystko totalnie wcina. I jeszcze jedno pisząc o binach masz na myśli pliki z rozszerzeniem bin ? czy może chodzi o co innego. Przesiadłem się z premiera na LE i do końca nie wszystko czaje.


wtorek, 21 września 2004, 14:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
bin to jest to miejsce pulpicie LE gdzie są widoczne pliki video, audio, grafika i sekwencje też. W premierze znajdowało sie standardowo po lewej u góry. W LE masz to po lewej na dole lub w otwieranym folderze.


środa, 22 września 2004, 10:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak dziekuje już sam doszedłem, ale mam jeszcze jedno pytanie. Trochę sobie namieszałem w projekcie. Otóż pod sceną załóżmy kasety nr 1 po odtworzeniu kryje się klip z kasety nr 2. Jak to naprawić ? Wgrywałem te kasety dwukrotnie pod tymi samymi nazwami w tym samym REELu i w tych samych RACKach po uprzenim (tak mi się przynajmniej wydaje) skasowaniu wczesniejszych wersji.


czwartek, 23 września 2004, 15:24
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 września 2004, 08:22
Posty: 64
Post 
kurcze nie zalogowałem się wcześniej - sorki


czwartek, 23 września 2004, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
1. Jachu pomylił zestawy montażowe :) i mowiąc o binach chodziło mu o reel-e.
2. Co do pomylonych materiałów to Liquid w przypadku wgrania 2 materiałów o tym samym kodzie i nazwie taśmy potrafi je pomylić. Metodą jest skasowanie jednego z dysku i wgranie go ponownie pod nową nazwą taśmy.


piątek, 24 września 2004, 10:22
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL