Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 09:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Adobe prem. - dzielenie na sceny 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe prem. - dzielenie na sceny
Skoro takie programiki jak np Studio 7 potrafi podzielić zgrywany film na sceny (cięcia kamerą) , to może ktoś wpadł na to jak to zrobić w Premierze
:evil:


wtorek, 29 października 2002, 17:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Adobe Premiere nie ma Scene Detector i nie da rady tego zrobic automatycznie.


wtorek, 29 października 2002, 22:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post odp
Witam, Adobe Prtemiere może ciąć materiał video na sceny bez żadnego problemu..... Może także automatycznie wkładać efekty do pociętych już scen.... Potrzebny jest tylko odpowiedni Plug-in.....
pozdrówka. :D


środa, 30 października 2002, 08:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jaki i skad go ściagnać?


środa, 30 października 2002, 10:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Moze kolega "BS" podzieli się z nami tymi Plug-in..... mi, :?:
a my się odwdzięczymy się innymi :P
moja emaila: videofilmy@interia.pl :!:


piątek, 1 listopada 2002, 00:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
No to jak jest z tym dzieleniem na sceny w A.P. bo w UMS nie ma z tym problemu. Jeśli mozna o namiary jak to wykonać byłbym wdzieczny.


środa, 21 lipca 2004, 18:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Dopiero AP Pro 1.5 dzieli materiał na sceny w "locie".

pozdrawiam
Jacek.


środa, 21 lipca 2004, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Firma Pinakle + sterowniki i oprogramowanie do dv 500 np 4.5
i jest scene cut - czy jakoś tak, działa :!:

Mam pytanko :?: czy canalplus do dv storma też daje taką możliwość


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 12:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Można też użyć scenalizer- osobny program. Dzieli na sceny a pocięty materiał widzi AP i może go zaiportować


środa, 25 sierpnia 2004, 14:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Oczywiście Scenalyzer jest genialny, warto też dodać, że w ostatniej wersji można określić kiedy ma ciąć, czy przy skoku zegara czyli cięcie kamery, czy nawet przy dtrastycznym wstrząsie kamery czyli łatwo w ten sposób wyłapać potrącenia. Swoją drogą BS odezwij się i podaj cóż to za plugin wniesie do AP6.5 funkcję Scnan Tape, czy nawet też Scan Rec.
Pozdrawiam gorąco


środa, 25 sierpnia 2004, 15:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL