Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 20:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinacle 9 i DVD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pinacle 9 i DVD
Mam pewiem problemik. Chodzi o to że w Pinaclu 9 chcę wypalić płytkę DVD. Wszystko było OK kiedy "się uczyłem" i wypaliłem na CD-RW materiał o długości ~40min. Zmontowałem całość, i w parametrach "najwyższa jakośc" pokazuje że projekt jest za duży na płytę, ustawiłem "automatycznie" wszystko było OK, zacząlem render( ~5godz. ) i poszedłem spać. Rano komp wyłączony płytki brak. 2 próby nie dały poprawy, nie wiem co jest powodem wyłączenia się kompa i niewypalenia DVD. Może ktoś mi pomoże Dzięki


wtorek, 28 września 2004, 11:11
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
Witam!
Czy masz zainstalowane poprawki:
Pinnacle STUDIO 9
9.1.2.15d
48,7 MB
Patch

Jeżeli nie to:
http://pinnacle.iwacom.pl/index.php?p=pliki


wtorek, 28 września 2004, 11:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za odpoweidź
Poprawkę mam zainstalowaną na kompie w pracy, poprubuję w domku i zobaczę czy coś się uda, a tak przy okazji zadam pytanko: czy starać się trzymać "limitu godziny" na płytkę czy można sobie odpuścić i nagrać więcej. ( mnie napisało że jakość wyniesie 98%)


wtorek, 28 września 2004, 12:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
wiesz ja mam ten sam problem .robię film 50 minutowy i do 45 minuty mi rendruje potem się zatrzymuje i może stać całą noc. pisałem już na wszystkie fora, dzwoniłem do obsługi technicznej podmieniałem podzespoły formatowałem kompa i nic nie pomogło, ale przy przechwytywaniu jak ustawi jest jakosc mpg, to wszystko ok, jak jakość dv to własnie dzieją sie takie klocki. nie wiem jaka jest na to rada. życzę powodzenia.


środa, 29 września 2004, 08:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
jeszcze jedno, poczytaj na forach , na pinacle bardzo często właśnie są problemy z rendrowaniem i nagrywaniem dvd.


środa, 29 września 2004, 08:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
Witam!
Obaj Panowie nie napisali pod jakim systemem pracują.
Jeżeli pod XP to proponuje:
Win 2000 fat NTSF.
Ja nie mam problemów.


środa, 29 września 2004, 10:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
xp.prof. ntfs. na twardzielu miejsca pełno ,zarówno na dysku c jak i d po około 20gb. proc.athlon 1.7. gforce 4, 512 ram ddr400,robiłem różne kombinacje z plikiem wymiany,z plikiem pomocniczym , wszystko nanic. pinacle pracuje najlepiej pod xp. takie są zalecenia, ale może pod 2000 chodziłby dobrze , niestety nie posiadam takiego oprogramowania.pinacle jest legalny,xp również.


środa, 29 września 2004, 11:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
jeszcze jedno- materiał jest napewno dobry, żadnych uszkodzonych klatek. rendrowałem 3 razy zawsze zatrzymuje się w tym samym miejscu. zmontowałem drugi film to samo 43 minuta zatrzymuje się i koniec.


środa, 29 września 2004, 11:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 grudnia 2003, 17:30
Posty: 9
Post 
A spróbuj wyciąć kilka klatek z miejsca gdzie się zatrzymuje....
miałem coś takiego ale pod UMS.


środa, 29 września 2004, 22:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 września 2004, 23:22
Posty: 3
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Post witam w klubie
mam dokladnie to samo z DVD już tracę cierpliwość najgorsze jest to, że przeinstalowałam Studio 9 i teraz dodatkowy problem to fakt że gdy kliknę na jakikolwiek efekt FX program się wyłącza....tak poprostu.....nic nie daje kolejna instalacja...nie mam bladego pojęcia co mogło się stac...program legalny, uaktualnienia są .....więc o co tu chodzi...moja cierpliwość do Pinnacle została wyczerpana dawno temu :cry:

_________________
całkowity brak wiedzy


wtorek, 12 października 2004, 13:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/
napisz na forum ksk może ci pomogą , tam są sprawy dotyczące pinnacle


wtorek, 12 października 2004, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzięki za wszystkie info ( byłem nad morzem na wypoczynku więc nie odpisywałem), poprawki zainstalowane, win XP, NTFS, proc "duron 1200, dysk 60GB, i takie tam inne
Problemów z "wysypem przy DVD" nie mam jednak coś innego mnie zastanawia. Czego przyczyną może być "zacinanie sie" obrazu na gotowym DVD, i jeszcze jedno przy wypalaniu płytki pojawił mi się komunikat że projekt za duży ok 1.30 min , propozycja - "obcięcie jakości" ~2%. OK wypalam na próbę i przegladajac to stwierdzam że jakość jest dużo dużo bardziej kiepska. Do tej pory filmy zgrywałem spowrotem na taśmę i z jakością było OK. Po tym wstępniaku mam pytanie :czy jeśli film ma być docelowo na DVD to zgrywać go na kompa od razu do MPEG czy mogę go nadal zgrywać z jakością jak do tej pory (taśma DV)


czwartek, 21 października 2004, 14:15
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 października 2004, 13:01
Posty: 12
Post 
Witam.

Proponuje sprawdzic jaki masz program do wypalania plyt DVD. Jesli Nero , to musisz miec zainstalowana pelna wersje z dodatkami do edycji wideo, tworzenia menu itd. Mialem ten sam problem , a na dodatek nie moglem wypalic dluzszego filmu niz 1 godzina. Po zainstalowaniu pelnego Nero wszystko gra. Jak tworzysz DVD to nie zapisuj odrazu na dysk. Uzyj funkcji " nagraj zawartos plyty ale nie nagrywaj na dysk" czy sos w tym stylu. I najwazniejsze Jesli obrabiasz dlugi material i robis zduzo ciec i efektow, to przed renderingiem zrub defragmentacje dyskow, Zdziwissz sie jak bedziesz mial czerwono na pasku defragmentatora! Nagraj zawsze na probe material na DVD RW.

Pozdrawiam
Bolero1


czwartek, 21 października 2004, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za poradę tylko jaert mały ERROR. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem
"Jak tworzysz DVD to nie zapisuj odrazu na dysk. Uzyj funkcji " nagraj zawartos plyty ale nie nagrywaj na dysk" czy sos w tym stylu"
- nagrałem odrazu na płytkę no i mam problem bo tą płytke odtworzę tylko na swojej nagrywarce a w innych naędach czy w DVD ne da rady jej odczytać.Zachowuje się ( ten naoęd) jakby nie było płytki wcale.


piątek, 5 listopada 2004, 14:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Zbyt duża prędkość nagrywania i/lub bylejaki nosnik.


piątek, 5 listopada 2004, 17:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL