Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 20:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Czy jest uniwersalny program? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post Czy jest uniwersalny program?
Witam serdecznie, chciałbym zapytać jaki program jest uniwersalny do obrobki przechwyconego materialu?
Chodzi o to, ze zrzucam UVS7 ale tylko tyle, bo do obrobki to mi w ogole nie podchodzi, nic sie nie da zrobc, ogolne spowolnienie. Z drugiej strony windows movie maker obrabia mi prosto, fajnie i przyjemnie ALE jest slabo rozbudowany, nie nadaje sie do kompresowania, potrzeba ogomnej ilosci czasu zeby kilkunasto minutowy film przelozyc na DV.avi poczym skompresowac Vdubem, zbedna robota.
Czy jest jakis oryginalny sofcik co by ladowal material nieskompresowany obrabiał i do tego kompresował jak nalezy przy pomocy takich filtrow jak w vdub?

pozdrawiam


to jak, jest czy nie? :D :wink:


środa, 6 października 2004, 15:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post 
no tak myslalem ze nie ma, trzeba sie meczyc na okolo..


czwartek, 7 października 2004, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a może tak szybszy komputerek to i UMS ci spokojnie wystarczy...?
dodaj ramciu to troszkę uszkniesz z czasu, podkręć procusia to poczujesz powiew wolności...;)


czwartek, 7 października 2004, 19:10
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post 
Nie powiesz mi przeciez ze athlon2000+ i 512ddr ram to malo i nie wystarcza na uvs7, jak daje jakis napis na clip to zamienia sie w slimaka


sobota, 9 października 2004, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Mam UVS 8, procesor Intel Celeron 1700, 512 MB RAM i montaż z dodaniem napisów, przejść odbywa się płynnie bez "ślimaczego tempa".
Pozdrawiam.


sobota, 9 października 2004, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
stary, zrób sobie porządek z komputerkiem bo wygląda iż twoja całkiem niezła maszynka jak na domową zabawę jest pochrzaniona, pewnie jakiś burak poskłądał elementy jak leci, byle tanio wyszło
sparawdz czy ram dobrze pracuje i czy jest odpowiedni
sprawdz biosa bo tam kryje się wiele opcji które moga wpłynąc na wolną pracę szczególnie z multimediami
zrób testy dysków
umiejetnie zarządzaj dyskami
partycja NTFS
cholera ...co jeszcze...
na każdym serwisie komputerowym albo jakiejs gazety znajdziesz artykuły dot. polepszania pracy np. dysków np. chip, pc coś tam itd
wogóle sprawdz też chłodzenia procka jak komputer skłądałeś sam lub jakiś pierwszy lepszy z ulicy ( bez urazy)
to na tyle w biegu
pozdrawiam


niedziela, 10 października 2004, 10:10
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post 
Caly czas mysle, ze dobrze bryka moj komp na multimediach.
Dbam o porzadek na dyskach, winde zoptymalizowalem zeby miala najwieksza wydajnosc, biosu nie ruszam bo tam sie nie znam, nie mam termometru na procka ;-) pilnuje zeby zadny konik i wirusik sie nie wslizgnal. Nie pamietam wlasnie w jakim systemie formatowalem dysk, obawiam sie ze fat32 ale nie jestem pewien
nie wiem co jest powodem .. :-) ale to ma chodzic


niedziela, 10 października 2004, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
NTFS, jak napisałem powyżej !!! radzę jednak sprawdzić...
A UVS 8 jak i UMS7 na niższej konfiguracji pracuje naprawdę stabilnie, mam jeden komputerek dla żonki o słabszych parametrach A1.8, 512, WD80 7200,xp,GF264 i zdażało się że musiałem coś pokombinować jak swój rozbebeszyłem i efekty z tych programów przeliczało na podlądzie w miarę znośnie, fakt nie to samo co na sprzętowym ale dało się pracować. jak mus to mus, powiem lepiej- był moment że miała tam 256 i odpalałem uleada i tez chodziło ( jak ja dziękowałem wtedy za porządnego abitka)
a te swoje aplikacje w tle jak anty coś tam to lepiej powyłaczaaj na czas zabawy
cholera nie mam teraz głowy do tego ale zapuść "szukaj" a trochę tego się już przewinęlo na forum

hugo


niedziela, 10 października 2004, 13:04
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL