Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 20:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 zgranie filmu na kompa 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post zgranie filmu na kompa
od kilku dni mam kamere 8mm cyfrowa sony. prosze o pomoc poniewaz jestem zielony w tym temacie i niewiem jak sie zgrywa film na kompa. mam program z plyty sony opcja usb streaming dziala ale niewiem jak zgrac nagrany film. pomocy!!


niedziela, 31 października 2004, 22:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Kontroler Fire-Wire (port IEEE 1394). Użyj opcji szukaj i poczytaj.
Zobacz link :http://www.cdrinfo.pl/artykuly/premiere1/strona2.php
Pozdrawiam.


niedziela, 31 października 2004, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a ile moze oksztowac taki komplecik taki tanszy zeby byl :)??


poniedziałek, 1 listopada 2004, 21:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam.
Drogi Kolego, naprawdę trochę wysiłku i to mozna znaleźć :
Kontroler Fire Wire + UVS 7 SE około 80 PLN, prawie w każdym sklepie komputerowym.
Pozdrawiam


poniedziałek, 1 listopada 2004, 21:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
albo firewire (40-50) i soft za free (np Microsoft Moovie Maker), WinDV albo UVS+crack, Pinnacle+crack. W dmq wystarczy.


poniedziałek, 1 listopada 2004, 21:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jeszcze pytanie jedno. czy przy sprzecie athlon1giga ram 128 i dysk 8,4 giga czy bedzie to wogole dzialac?? chodzi mi o to ile zajmuje zgrany film okolo 60 minut na dysku??


wtorek, 2 listopada 2004, 12:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
raczej cieniutko to widze
1 godz filmu to ok 13 Gb. A do obrobki potrzebujesz dalsze gigabajty (materiał musi byc po obrobieniu nagrany)

Procek odpali ale RAMu masz za malo. Wydaje mi sie, ze prywatnie do zrzutu minimum to 256 RAMu choc tu na forum zaobserwowalem poglad ze min 512


wtorek, 2 listopada 2004, 13:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a czy jest mozliwosc taka zeby odrazu zgrac film np w formacie avi i zeby zajmowal tam np 600mb?


wtorek, 2 listopada 2004, 15:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
a czy jest mozliwosc taka zeby odrazu zgrac film np w formacie avi i zeby zajmowal tam np 600mb?

raczej nie
zgrywasz i kompresujesz


Garfild


wtorek, 2 listopada 2004, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
dlatego napisalem raczej nie
Powstaja teraz te nowe programy i sie gubie, kiedys sie nie dalo ;-)
Ale ten dr. divx zgrywa od razu do divxa ? Czy moze potrzebuje nadal miejsce na dysku, by zgrac, skompresowac i wywalic pelnegy DV?
I czy jakosc jest taka sama ?

Garf


wtorek, 2 listopada 2004, 17:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 12 listopada 2004, 14:45
Posty: 5
Post cześć
mam podobny problem. z tym że ja mam laptopa i nie zbardzo mogę go wewnętrznie zmieniać. jest nagrywarka w nim ale nie bangla to wszystko. jakbys wiedział jak mi pomóć daj znac. Pozdro To_mek


piątek, 12 listopada 2004, 15:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL