Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 00:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Premiere oraz bajery 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Premiere oraz bajery
Witajcie.

Opisze swoj problem w ten sposob: Zastanawialem sie nad dobrym programem do edycji video - wybor padl na Premiere 6.5 - a czy slusznie... to sie okaze. Sadzac po waszych recenzjach, jest to najlepszy program pod wzgledem mozliwosci i obslugi. Czy aby sie nie myle?

Prosze, albyscie nauczyli mnie z niego korzystac... chodzi mi o kilka podtawowych funkcji:

1) jak moge przyciac obrazek w dowolnym momencie? niektore programy mialy suwak, ktory ustawialem w miejscu docelowym i wciskalem CROP... tutaj widze trzeba podac czas... nie ma lepszego sposobu? jak wogole TYM sie poslugiwac

2)Wiem ze jest mozliwa zmiana tempa odtwarzania, ale czy da sie naniesc kilka rodzaji szybkosci na JEDEN fragment filmu (bez dzielenia go na mniejsze sceny i dopasowywanie oddzielnie)? Bardzo mi zalezy..

Pozdrawiam


niedziela, 31 października 2004, 23:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
oczywiście wszystko się da. Poprostu spójrz obok po prawej stronie ekranu jest okladka książki która wyjaśni ci wszystkie kwestie, inaczej trzeba by ci to wszystko napisać w postach .Pozdrawiam :lol:


niedziela, 31 października 2004, 23:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ale wiesz... mnie zalezy tylko na tych 2 pytaniach, nie ma sensu od razu kupowac ksiazki. Owszem, jezeli bede sie tym zajmowal powaznie - jak najbardziej... ale prosze tylko o te 2 odpowiedzi.


niedziela, 31 października 2004, 23:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witajcie... to ponownie ja.
Po dlugim czasie frustracji i szarpania nerwow, wreszcie potrafie podzielic poprawnie sciezke. Jednak nadal mnie męczy zmienianie predkosci. Jezeli zwolnie plik, powiedzmy do 50% a potem zwieksze - to zostaje on OBCIETY. Co sie dzieje? Ma to cos wspolnego z funkcja DURATION? Prosze tylko o tą odpowiedz...
Pozdrawiam.


poniedziałek, 1 listopada 2004, 17:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
shadoow napisał(a):
Witajcie... to ponownie ja.
Po dlugim czasie frustracji i szarpania nerwow, wreszcie potrafie podzielic poprawnie sciezke. Jednak nadal mnie męczy zmienianie predkosci. Jezeli zwolnie plik, powiedzmy do 50% a potem zwieksze - to zostaje on OBCIETY. Co sie dzieje? Ma to cos wspolnego z funkcja DURATION? Prosze tylko o tą odpowiedz...
Pozdrawiam.

Nie za bardzo rozumie o co co chodzi. Duration to długośc klipu, jeżeli zwolnisz do 50%, to duration sie wydłuży dwukrotnie, jeżeli potem zwiększysz prędkośś, to duration sie zmniejszy odpowiednio do procentowego przyspieszenia odtwarzania klipu. To tyle, choć nie wiem czy o to chodziło. Napisz bardziej przejrzyście w czym problem.


poniedziałek, 1 listopada 2004, 17:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zobacz jak to się robi w innych programach
odpowiedź na pytanie 1. http://kamera.knc.pl/forum/viewtopic.php?t=69
odpowiedź na pytanie 2. http://kamera.knc.pl/forum/viewtopic.php?p=6#6


poniedziałek, 1 listopada 2004, 18:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Pomocny napisał(a):
Zobacz jak to się robi w innych programach
odpowiedź na pytanie 1. http://kamera.knc.pl/forum/viewtopic.php?t=69
odpowiedź na pytanie 2. http://kamera.knc.pl/forum/viewtopic.php?p=6#6

Przypomina mi to Elektrona i jego nachalne przekonywanie o wspaniałości Vegasa :lol:


poniedziałek, 1 listopada 2004, 18:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
shadoow napisał(a):
Witajcie... to ponownie ja.
Po dlugim czasie frustracji i szarpania nerwow, wreszcie potrafie podzielic poprawnie sciezke. Jednak nadal mnie męczy zmienianie predkosci. Jezeli zwolnie plik, powiedzmy do 50% a potem zwieksze - to zostaje on OBCIETY. Co sie dzieje? Ma to cos wspolnego z funkcja DURATION? Prosze tylko o tą odpowiedz...
Pozdrawiam.

Bo musisz mieć przed zmianą speedu wolne miejsce na timlinie za clipem, inaczej speed się zmieni i zostanie przycięty do takiej długości ile ma miejsca na osi. Inaczej - przed zmianą speed zmien temu fragmentowi linię np na V2 :D


środa, 3 listopada 2004, 16:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pit napisał(a):
Bo musisz mieć przed zmianą speedu wolne miejsce na timlinie za clipem, inaczej speed się zmieni i zostanie przycięty do takiej długości ile ma miejsca na osi. Inaczej - przed zmianą speed zmien temu fragmentowi linię np na V2 :D

Wielkie dzieki. Wlasnie o takie cos mi chodzilo! (niby banalne, a jednoczesnie takie trudne). Pozdrawiam.


sobota, 6 listopada 2004, 20:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A propo przejsc: chcialem zrobic przejscie np DOORS, ale jak na to klikam, to nic sie nie dzieje. Mam gdzies kursor ustawiac, cos zaznaczyc? Co mam zrobic?


sobota, 6 listopada 2004, 22:08
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 lipca 2003, 17:04
Posty: 41
Post 
jak masz sciezki 1a i 1b to miedzy nimi jest miejsce na wstawienie przejscia, jak masz ustawiona tylko sicezke 1 to ustawiasz jeden klip przy drugim i nakladasz na to przejscie przez przeciagniecie

_________________
chwilowo brak


sobota, 6 listopada 2004, 23:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL