Teraz jest środa, 26 września 2018, 11:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Radeon z VIVO 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Radeon z VIVO
Witam
Mam takie pytanie. Zgrywam przez VIVO przewodem S-video materiał z kamery analogowej (sony). Zgrywam do PAL 720xcos tam :) Ale obraz jest w symie nie ciekawy. Jak podlączam Kamerke pod TV to obraz jest brzytwa :). Co może byc nie tak. Zgrywalem Ulead Video studio i paroma innymi programami. Poza tym na samym dole sa zakłócenia taki pasek z szumem. Czy mogą to być zakłócenia od kabelka. W sumie to podłącznie przebiega między innymi kabelkami i może jakieś zakłócenia elektrostatyczne. Chce materiał zgrać aby potem mogło się go obejrzeć na DVD. Czekam na opinie i porady. Pozdrawiam


czwartek, 30 grudnia 2004, 18:38
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 15:32
Posty: 35
Post 
Było to już na forum, poszukaj :arrow:


piątek, 31 grudnia 2004, 02:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Spróbuj również tutaj http://www.filmowiec.pl/html/forum3/lis ... ontazwideo :D


piątek, 31 grudnia 2004, 10:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
Mało danych. Nie napisałes do jakiego formatu zgrywałes.

ps. Powtórzę się twierdząc, ze dla ATI super programem do zgrywania jest Mainconcept Encoder 1.4.2. Wg mnie najlepszy.


wtorek, 4 stycznia 2005, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Także korzystałem z VIVO Radeona. Tyle że przez kodek hufu (nie pamietam jak sie pisze), virtual dub oraz composite. Tylko że mogłem rozdzialke ustawic na 320x240 i obraz byl ladny. Przy większej mialem rozmazany i spowolniony. Materialu analogowego nie zgrywaj w rozdzialce PAL tylko microsoft AVI. Aha, przed zgrywaniem musialem w ulead ustawic na PAL, inczaej virtual dub zgrywal w NTSC i powodowalo to zniszczenie obrazu. jak cos to pisz na retucilianin@wp.pl


wtorek, 4 stycznia 2005, 20:56
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
Capture w VD to sie bardziej na daje do tunerow telewizyjnych niz do ATI! A rozdz. 320x240 to sie nadaje na VCD a nie DVD.
W MCE czy Uleadzie przy odpowiednich ustawieniach obraz w pelnej rozdz. jes dobry. Generalnie polecam kodek DV lub MPEG2 w MCE.


wtorek, 4 stycznia 2005, 23:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL