Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 10:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jaki tuner TV do Canal+ 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jaki tuner TV do Canal+
Mam zamiar kupić jakiś tuner telewizyjny. Wybrałem tuner AveraMedia Go 007 FM lub Kworlda LTV883RF. Nie wiem jednak jak wygląda dekodowanie Canal+ i HBO (mam kablówkę) na tych tunerach. Czy jest to wogóle możliwe? Jaki kupić tuner z oferowanych obecnie na rynku aby dekodować (do 250Zł)?


niedziela, 9 stycznia 2005, 01:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Właśnie też interesowała by mnie ta sprawa! Mam tuner AverMedia TV GO i słyszałem że on dekoduje te kodowane kanały. Szczerze mówiąc nie próbowałem jeszcze podłączyć karty do anteny satelitarnej gdyż nie wiem za bardzo jak - czy to wystarczy tylko kabel od anteny satelitarnej podłączyć do wejścia antenowego w tunerze?


środa, 2 lutego 2005, 09:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Do podłączenia anteny satelitarnej potrzebna jest karta DVB (np. SkyStar 2), a nie zwykła karta TV.


środa, 13 kwietnia 2005, 21:32
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Z tego co czytałem kiedyś w necie to musi być karta na procesorze BT 8X8 (chyba już nie produkują kart na tym procku) i do tego program borgtv i moretv...

Jak chcecie więcej info to odsyłam do google... "odkodowywanie canal+" itp.

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


środa, 13 kwietnia 2005, 22:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 21:40
Posty: 2
Lokalizacja: Nowa Sól
Post 
hyhy żadna karta dvb karta dvb jest satelitarna ii musisz mieć talerz a i tak nie odkoduje bo to jest zakodowane w sece 2 i nie da rady :( a co do karty telewizyjnej to musi być na chipsecie Bt**** obojetnie jakim one współpracują z programem more tv który rozkodowuje oczywiscie nie tylko on, musisz sie takze zorientować kto jest Twoim dostarczycielem kablówki czy UPC czy masz inną. Jeżeli UPC to kodowanie jest w cablecrypcie i to szczerze mowiac ciężko rozkodowac bo jest w sumie jeden programik który idealnie nie działa a jeżeli inna to bez problemu. Poszukaj karty na tym chipsecie jestes w stanie kupić ja na allegro za okolo 70zł :)


środa, 18 maja 2005, 21:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL