Teraz jest piątek, 21 września 2018, 01:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 KWorld MpegTV Station 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 08:43
Posty: 4
Post KWorld MpegTV Station
mam ptytaneczko do znawców tego zagadniania, chciałbym zakupić kartę KWorld MpegTV Station KWORLD LTV883RF STEREO NICAM / A2 Tylko niewiem czy spełni moje oczekiwania.
Posiadam aparacik foto który nagrywa clipy amatorsko jest to pentax optio mx kupiłem go tylko po to aby nagrywać ćwiczenia mojego dziecka z terapeuta. Filmiki 5-10 min wrzucam na płytkę i wysyłam do lekarza do innego miasta. Dowiedziałem się że na w/w kartę Kworda można także nagrywać bezpośrednio z kamerki (ten aparat ma wyjscia A/v można go podłaczyć pod TV ) więc i mozna podłaczyc pod ta karte
Mam do Was znawców tego zagadniena pytanie ,czy gdy podłacze ten aparat pod ta kartę będę mógł oglądać w monitorze na żywo te ćwiczenia i zarazem będzie sie to wszystko nagrywało na kompa ? chodzi mi żeby za jednym zamachem nagrało 1,5 godziny (aparat mi nagrywa 20 min)
I czy obraz będzie w miare widoczny , aby lekarz mógł obejrzeć te ćwiczenia . Bardzo proszę o poradę


wtorek, 11 stycznia 2005, 08:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Witam!!! Tak sie składa, że jestem posiadaczem karty KWORLD-a. Kupiłem ja bo na razie nie stać mnie n sprzet cyfrowy a zajmuje sie filmowaniem, amatorsko. Sprawa wyglada nastepujaco: Twoj aparat nagrywa tylko 20 minut bo zapewne na tylko tyle (wlasciwie w aparacie fotograficznym az tyle) pozwala Ci pojemnosc karty. Aby nagrac dluzszy filmik musisz albo rozbudowac pamiec albo przechwytywac obraz bezposrednio z aparatu wlasnie za pomoca karty TV. Podlaczasz aparacik z komputerem za pomoca doloczonego do niego kabelka najczesciej S-Video, chinch lub mini jack (w tym wypadku niestety niezbedna jest przjsciowka), nastepnie uruchamiasz aplikacje dzieki ktorej bedziesz przechwytywal obraz z aparatu (nie polecam tych dolaczanych do karty, powoduja ogromna destabilizacje systemu,a te z KWORLD- a czesto powoduja zwieszenie sie PC. Pojawia sie maly problem, czy podczas gdy aparat jest wlaczony przesyla bezposrednio niezapsisany na karcie sygnal i czy przesyla rowniez dzwiek... Musisz poprobowac, ale jest to naprawde latwe. Polecam aplikacje Pinnacle Studio 9, jest do takich celow idealna, a jej zakup w przyszlosci pozwoli ci montowac filmiki z innych zrodel: magnetowidu, Tv, kamery analogowej i cyfrowej. Pozdrawiam!!!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


wtorek, 11 stycznia 2005, 09:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie wiem czy nie lepiej i taniej chyba kupic kamerke internetowa; podpinana pod USB, ktora daje mozliwosc nagrywania wraz z komputerem video. dzwiek idze z mikrofonu podpietego pod komputer.

albo rozbudowac pamiec w aparacie jezeli wielkosc fimu jest ograniczona pamiecia

powodzenia i pozdrawiam

w


wtorek, 11 stycznia 2005, 11:10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL