Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 15:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Pytanie!!! Jaka karta???? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pytanie!!! Jaka karta????
Mam kamerę Panasonic NV-VZ10EGE i chcę przenieść film z kamery na komputer, mam zamiar kupić tuner TV (Tuner TV Winfast DV2000 IEEE1394) chyba mozna podlonczyc kamere do tej kary????
I mam pytanie, czy jest to dobry tuner i czy jakość filmu będzie dobra??
Dzięki za odpowiedz!!!! :)


środa, 19 stycznia 2005, 22:46
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Poszukaj tutaj:
http://www.filmowiec.pl/html/forum3/lis ... ontazwideo
karta graficzna RADEON VIVO sam nie sprawdzałem.
:)


czwartek, 20 stycznia 2005, 01:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
żadnych tunerów tv. Chcesz mieć dobrą jakość to kup kontroler FW za 60 zeta. Zwróć uwagę na to żeby był z kabelkiem.


czwartek, 20 stycznia 2005, 02:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
jeesoo
problem w tym że to kamerka VHSC :)


czwartek, 20 stycznia 2005, 10:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
więc jak radzicie, co mam zrobić???
Chodzi mi oto żeby jakość filmu była dobra, nieważne ile zajmie miejsca na dysku. Potem mam zamiar film poddać przeróbce (wycięcie niepotrzebnych klatek itd. można chyba tak??) bym zapomniał, nie jest to kamera cyfrowa, tylko VHS-C.


czwartek, 20 stycznia 2005, 11:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Jak napisał jeesoo nie warto kupować tunerów TV. Dobrym rozwiązaniem jest karta video z wejściem analogowym (masz najczęściej gniazda S-vhs i composit) jednak wadą jest częste gubienie klatek i niezbyt dobrej jakości materiał odtwarzany. Jednak polecał bym inne rozwiązanie. Karta FireWire + konwerter. http://www.dve.pl/index.php?s=72&c=25 Masz tu podstawowy przegląd konwerterów. Wiem że jest to droższe rozwiązanie od karty video i tunera TV jednak jakość uzyskana po obróbce na pewno będzie bardzo dobra.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


czwartek, 20 stycznia 2005, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ups - ale wtopa. ;>

telko : jak napisał bartolo w Twoim przypadku najlepszą jakość osiągniesz używająć FW i konwertera A/C.
Jeżeli to rozwiązanie jest dla Ciebie za drogie to skorzystaj z katry grafiznej ViVo.. Pod linkiem podanym przez kix'a jest forum z którego dowiesz się wszystkiego na ten temat. Po prawej na górze masz tam opcje "szukaj". Wpisz w wyszukiwarce "vivo" i żeby szukał wśród postów pana Piotra Kuleszy, a dowiesz sie wszystkiego ...

Powodzenia.


czwartek, 20 stycznia 2005, 13:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za odpowiedzi, mam pytanie do "bartola" jeśli już bym kupował ta Karte FireWire i konwerter to jaki model?? może być np. ten Pinnacle Studio AV/DV wersja 9 PL ?? ta stronke co mi podales to ona jest tylko z konwerterami a co z kara FireWire?? gdzie ja moge kupic i ile kosztuje??


Teraz pytanie do "jeesoo" ta karta vivo to jest do grafiki, specjalnie dla kamer czy teaz do gierek itp.??? ja sie na tym nie znam, a tego posta nie znalazlem. ile kosztuje taka karta???


czwartek, 20 stycznia 2005, 20:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Cytuj:
jeśli już bym kupował ta Karte FireWire i konwerter to jaki model??


Ja bym Ci proponował ten zamiast Pinnacle'a : Canopus ADVC-50
Co do Fire Wire to np : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39474286
Możesz zasadniczo wybrać każdy inny model - ważne żeby był za kabelkiem - jeden problem mniej. Z kontrolerami Fire Wire raczej nie ma problemów o ile nie są one zintegrowane na płycie głównej.

Cytuj:
Teraz pytanie do "jeesoo" ta karta vivo to jest do grafiki, specjalnie dla kamer czy teaz do gierek itp.??? ja sie na tym nie znam, a tego posta nie znalazlem. ile kosztuje taka karta???


Karta ViVo to garta graficzna ;D ze złączami Video In Video Out ;> Np. taka : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39960951
lub : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39476104
Generalnie polecam Ci Ati zamiast GeForceów ;>

PS. Koniecznie skorzystaj z mojej rady w poprzednim poście zanim dokonasz wyboru pomiedzy tymi dwoma rozwiązaniami ...

Pozdrawiam


sobota, 22 stycznia 2005, 10:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Woitam. Tak sie sklada, ze ja mam karte graficzną ATI Radeon 9200.
ma ona podlonczenie do TV out i jeszcze cos DVi. Ma kamelek i podlanczam go czasami do telwizora jesli chce cos ogladnoc, moge go nawet podlonczyc do kamery ale jest problem o ma tylko jedno wejscie na audio. ( nie rozdziela sie ona na 2 wtyczki tylko ma jedna) wiec co mam robic????? a dobra jest jakosc filmu po przeniesieniu na komputer???


sobota, 22 stycznia 2005, 11:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Jeżeli nie jest to model ViVo to masz tam tylko wyjście (wszystko jedno jakie) a wejścia nie masz. Więc filmu z kamery nie zrzucisz. Jakość zależy od tego jak dobrze to skofigurujesz. Jeszcze raz zachęcam do lektury - dowiesz się stamtąd wszystkiego - nie ma sensu żebym Ci to przepisywał.


sobota, 22 stycznia 2005, 12:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzieki, ale mam jeszcze jedno pytanie, a jaka bedzie rozdzielczosc obrazu??? Jak bardzo moge poprawic jakosc obrazu, i od czego to zalezy??? od programow??? W jaki sposob mozna konfigurowac jakośc obrazu??


sobota, 22 stycznia 2005, 23:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
rozdzielczość będzie taka jak oryginału chyba że ją zmniejszysz

jakości nie poprawisz - nie za takie pieniądze

jakość zależy od użytych kodeków i ustawionego w nich bitrate'u


niedziela, 23 stycznia 2005, 14:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL