Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 13:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 edius 3.0 i brak płynności 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post edius 3.0 i brak płynności
witam wszystkich!
odkupiłem po dobrej cenie ediusa 3.0 i mam pewien problem podczas pracy
gdy załaduję na timeline nawet bardzo mały plik i próbuję go odtwarzać to co parę sekun pojawia mi się monit "odtwarzanie zatrzymane!"
z duzym prawdopodobieństwem zakłądam iż to może być winą słabszego sprzętu : AMD xp2000+. 512 ram, dyski 7200, xp home, Fi-Wi, graf 64mb
aczkolwiek zanim cokolwiek napisałem poczytałem trochę forum i z wypowiedzi wynika że na samym kontrolerze też można pracować pod ediusem : czyżby jednak za słaby procesor?
czy będę musiał doinwestowąc w kartę video? wolałbym nie. jeśli się nie da tego obejść to na co powinienem z tym progsem zwórcić uwagę w jak najniższej cenie ale na tyle żeby mieć real podgląd?

proszę tylko aby nie podpowiadał niczego Pan Stępień...tego się już z forum nauczyłem ;)
pozdrawiam


sobota, 22 stycznia 2005, 11:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
naciśnij równocześnie lewy SHIFT i SPACJĘ... Ustaw w setingu bufor na 160 i po zawodach :D Procek fakt, troszkę mizerny. Polecam P4 od 3,2 GHz w górę :!:


sobota, 22 stycznia 2005, 12:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Musisz mieć co najmniej PIV 3.4 GHz do pracy. Prz ydłuższych projektach jest jeszcze gorzej. I najlepiej 2 GB Ramu. Z takim sprzetem jak masz to sorry ale nie do Ediusa.


sobota, 22 stycznia 2005, 14:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zaraz sprawdzę co napisałes source, a tymczasem skoro sprzęt słaby może jakaś karta video by tu coś pomogła w rozsądnej cenie, no i oczywiście kompatybilna z tym softem?
a może lepiej odsprzedać jak się da dalej i może avida xressa albo premierkę 1.5? mam szansę odkupić któregoś po dobrej cenie ( znajomi mają czasem takowe przy obrocie dużą ilością sprzętu którym handlują, a im niepotrzebne zato moga odsprzedąc, przynajmniej mi za prawie symboliczne pieniądzę biorąc pod uwagę ich rynkową cenę)
może one by uciągły? widziałem opinie na forum iż ap 1.5 lub 7.0 pozwoliły jednemu z użytkowników pozbyć się stresów z wieszaniem i przestojami
doradzcie coś, nie boję się eksperymentować ale mam zamiar zainwestować raz i nie przesiadać się co chwilę
pozdrawiam


sobota, 22 stycznia 2005, 18:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Poszukaj na allegro używanego DVRaptora. I po sprawie.


sobota, 22 stycznia 2005, 19:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Daj sobie spokój i albo kup nowy komputer albo karte video. Za słabe masz kosci w twojej maszynce. Albo licz wszystko i będzie po sprawie.


sobota, 22 stycznia 2005, 22:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
krzys444 : Jedyny program firmy Adobe który pozwala pozbyć się stresów i jest lepszy od konkurencji nazywa się Photoshop i wcale nie służy do montażu.
Wajcha !


niedziela, 23 stycznia 2005, 14:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zamartwiacie mnie koledzy bardziej niż jestem ..ale przynajmniej jesteście szczerzy..;)
wystarczyłby DVRaptor bez RT czy szukać z RT a nawet z RT2?
nie zaprzeczam że ceny tych ostatnich mogą być dla mmnie nieosiągalne
pytam dlatego że widziałem dwa modele ale bez RT i zastanawiam się czy mi to przyniesie wystarczającej mocy aby bez stresów montowąc na moim kompie
pozdr


niedziela, 23 stycznia 2005, 23:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dodam jeszcze że po kilku godzinach czytania postów szczególnie od zaawansowanych w temacie forumowiczów mam też obawy czy DVRaptor pójdzie na moim kompie ( pójść to może i pójdzie ale czy doda "poweru" to inna sprawa)
to szukać tego raptora czy nie? ;)
pozdr


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 00:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
mozna sie upierac na karte video, ale ja bym na twoim miejscu raczej komputer unowoczesnil. edius w typowych projektach przestaje cokolwiek renderowac na maszynie ~3GHz z duza iloscia ramu (2GB). Karta graficzna tez ma znaczenie. mysle ze nowy komputer bardziej ci sie przyda niz zabytek (raptor) ktory sprawi wiecej klopotow konfiguracyjnych niz realnych korzysci.


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 09:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 16 października 2003, 14:28
Posty: 136
Post 
Tak sobie czytam i zastanawia mnie problem krzyś444-a ??
Sam ćwiczyłem nie raz ediusa w wersji 3 i to na maszynie Athlon XP 1700 (zegar jakieś 1400 MHz :) ram Twin Mos 2x 256 Mb dyski standart - 7200...
Soft śmiga wyśmienicie.. Odtwarza w RT ścieżkę z zapiętymi trzema efektami .. i to dość mocno moco-żernymi.. jak np. blur czy glow ... Jednym słowem lepiej być nie może :)
Druga sprawa to to, że już Ediusa nie używam... a to tylko z bardzo prozaicznego powodu... nie mogę sie przyzwyczaić do, przynajmniej jak dla mnie zamotanego interface :) Wróciłem do starego Vegasa... Pracuję dłużej ale bez motania się po "stole" :)
Pozdrawiam.


środa, 20 lipca 2005, 23:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL