Teraz jest środa, 26 września 2018, 05:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 DV Strorm 2 z ediusem 2.5 oraz storm bay czy Edius 3 Pro 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DV Strorm 2 z ediusem 2.5 oraz storm bay czy Edius 3 Pro
jak narazie pracuję na pinnacle studio 8(nie muszę chyba nic więcej pisać). zamierzam przesiąść się na coś bardziej wydajniejszego. zastanawiam się nad kupnem DV Storma 2 z ediusem 2.5 i stormem buyem(promocja gdzie niegdzie,każdy chyba wie gdzie)czy na Ediusa 3 Pro. Różnica cenowo ok 2000 zł. aha, zajmuję się filmowaniem wesel itp. Przeglądając dość szczegółowo fora, można przeczytać, iż czas kart wideo dobiega końca przy obecnych mocach obliczeniowych kompów. Nie wiem na się zdecydować. Jakie są różnice między Ediusem 2,5 a 3 Pro. proszę o poradę, pozdrawiam i dziękuję.


niedziela, 30 stycznia 2005, 21:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
no zalezy jaki masz komputer, nic na temat nie napisales,
edius 3 ma sporo zmian w stosunku do wersji 2.5, ich pelna liste znajdziesz na stronie canopusa,
przy wydajnym kompie ja bym wolal ediusa 3, ewentualnie te 2tys mozesz dolozyc wlasnie do kompa


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 08:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja bym nigdy w życiu nie kupił Ediusa. Ten soft wygląda jak wersja demo. Niewiele lepszy od Pinnacle Studio. Frajerstwo kupuje Ediusa i mysli że ma profesjonalny soft.


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 10:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja bym do komputera nic nie dokładał a kupił porządną karte video. Teraz jak kupisz komputer za 5000 zł to za rok będzie warty 2000 a za dwa lata może 1000. Zadna inwestycja. A karty video są i będą w cenie zawsze.


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 10:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ziutek i Melon pierdolicie oboje. Ja mam Ediusa z giełdy i chodzi super. Frajerzy są ci co kupują w sklepie zamiast na giełdzie.


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 10:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
no tu przydaloby sie sprawdzenie ip :?
jesli to neo to to i tak napewno z jednej klasy

ludzie powaznie myslacy, pragnacy zainwestowac jakby nie patrzec niemale pieniadze powinni przejrzec forum i zauwazyc ze tego typu posty jak powyzej maja tylko dezinformowac i sa pisane w ten sam rozpoznawalny sposob, prawdopodobnie przez jednego a napewno chorego czlowieka

z tego typu postami sie nie dyskutuje ale nie wiem dlaczego ten pseudodoradca twierdzi ze karty video sie nie starzeja i sa w tej samej cenie :)


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tommy daj spokój jakie inwestycje. Ja mam Ediusa 3 zgrane od kumpla i jade na nim. Poza tym mam chyba z 10 programów z efektami i wystarczy mi to. Na kontrolerze robie. Nie dla mnie karty video - wole robić wolniej a taniej czasu mam dość.Dorabiam troche filmowaniem na boku. Za weselicho biore tylko 400 zł więc nie stać mnie na jakieś wydatki. dzisiaj każdy może używać Ediusa za darmo i to jest piękne. Canopus rulez !!!!


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 12:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
Twoja wola, nie kazdy tak chce jak ty.


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 12:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2005, 09:55
Posty: 4
Post Co to ma znaczyć?
Panowie jak czytam wsze posty to pękam ze śmiechu. Dorabiacie na piratach więc jakakolwiek wymiana zdań z wami nie ma sensu (z kryminalistami nie gadam).

Wracając do Ediusa. Mam wersję 2.53 i jestem bardzo zadowolony. Wiem jak działa 3.22 i muszę przyznać, że liczba wprowadzonych zmian jest imponująca, ale do codziennej pracy edius 2.5 w zupełności wystarcza. Dodatkowo jest dużo bardziej wydajny niż Adobe Premiere (5, 6 i Pro). Fakt, że nie radzi sobie ze wszystkimi rodzajami mediów (np. z plikami wav o niestandardowych parametrach) to jeżeli pracujemy na standardowych plikach jest nie do pobicia. Prędkość pracy jest około 30-40% wieksza niż w premierach (to samo dotyczy eksportu). Gorąco polecam. Dodatkowym atutem jest zestaw pluginów do After Effects, Lightwave, Photoshopa.

Jak każdy program który ma "zarabiać" pieniądze Edius ma spore wymagania. Ja pracuje na 2x P4 Xeon 2.4GHz, 4 GB Ram, Raid SCSI 320 GB, Storm 2, Nvidia Quadro + 2x 19". Do maszyny mam podpięty magnetowid Sony DSR-30P i monitor wideo i Edius na tym sprzęcie działa właściwie w każdym przypadku w Realtime.


czwartek, 12 maja 2005, 00:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Canopus zaprzestał już sprzedaży kart DVStorm2 PRO. Możesz albo zakupić nowszą i droższą kartę "EDIUS NX" lub po 15 maja br. wchodzi do sprzedaży nowy produkt canopusa - Edius DVX. Link do opisu tej karty jest tutaj: http://www.canopus-uk.com/UK/products/E ... .asp#specs
Cena tej karty została ustalona w Polsce na: 2500 PLN brutto !
To chyba niewiele, zważywszy, że w pakiecie z kartą dostaje sie pełną wersje programu Edius 3 PRO !


czwartek, 12 maja 2005, 09:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL