Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 12:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Mam Pinnacle av/dv studio 9 i bram dzwięku 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Mam Pinnacle av/dv studio 9 i bram dzwięku
nie mam dzwięku jak zgrywam z kamery analogowej sony ?? podłączyłem dzwięk do wyjścia w kompie RCA ?? jak zrobić ten dźwięk

Poza tym jakość jest taka sobie jak się obraz porusza to widać jakieś paski poziome a zgrywa mw najlepszej jakości da się t o jakoś wyeliminować ??

proszę o pomoc !!!!!!!


wtorek, 15 lutego 2005, 16:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Poziome paski to przeplot. Jeśli materiał będziesz zgrywał na VHS to sie tym nie przejmuj. Jak chcesz obrobić i oglądać na kompie tudzież zgrac na płytki to musisz najpierw usunąć przeplot. Możesz to zrobić na etapie zgrywania (powinna być taka opcja do zaznaczenia - deinterlace) lub po zgraniu np. w VirtualDubie.

Co do braku dźwięku. Tu już gorzej, bo nie mam konceptu. Napisz czy dźwięku brakuje podczas podglądu czy tylko w zgranym klipie? Bo jeśli na podglądzie nie masz dźwięku to może coś z kablami, może coś z gniazdem, może coś w programie (wybór źródła wideo i audio znajduje się w opcjach konfiguracji Capture).


wtorek, 15 lutego 2005, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dzieki Matrix
Dzieki a juz sięmarwiłem ze coś nie tak z kartą
te paski są denerwujęce
da się to zrobić w studio 9 usunąć te paski czy nie ??

a codo dzwięku t ibede chyba musiał jakś pzrejściówke znaleść z tej końcłwki co jest na kablach od kamery (cory nie wiem jakto sie nazywa)

na jacka (czy jakośtak ) i podłczyc to do line in w kompie bo jak tą końcówke tam wsadze to sąpzrebicia i spięcia ale dziwęk jes tczyli to tylk okwestia podłaczenia
bo tera zjest do RCA ?? nie wiem za bardzo co to jest wydawało mi sie ze do tego czyli do dzwięku,ale...??

i jak mozes zto powiedz mi jeszcz ecoś o usuwaniu tych pasków i jak zrobis najlepszą kopie z materiału do oglodania na DVD nie na VHS


wtorek, 15 lutego 2005, 17:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
W wersji 7 anglojęzycznej była przy zgrywaniu taka opcja deinterlace. Obecnie w wersji 9 PL jej nie widzę, nie wiem więc czy ją usunęli, czy nazwali jakoś komicznie. Jak musiałem jakiś czas temu usunąć przeplot to korzystałem z VirtualDuba.

Wtyk RCA to popularnie zwany chinch - nie powinieneś mieć problemów ze zgraniem dźwięku, ale faktycznie puszczenie go przez kartę dźwiękową pozwoli na sprawdzenie czy karta wideo nie jest walnieta.


wtorek, 15 lutego 2005, 18:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post re
ale ściagłem sobie virtualduba i pluje się cos o jakieś sterowniki i nie chciał mi otworzyć pliku z filmem ?? nie wiem o co biega??


siedze tera zi bawie się ta karta ale jestem średnio zadowolony jakoś jest taka sobie wydaje mi się ze z kasety normalnej jest lepsza nie wiem moż e coś żle robie moze
ale ogolnie jestem torszke zawiedziolny moż eza duzo oczekiwałem nie wem
te poziome paski niby ich nie mam jak edytuje (efekty czyszczące- redukcja szumu) ale potem jak tworze film to dalej są kurde sam juz nie wiem :(

jest jakieś przejście z jacka na czincza bo ta karta dzwieku nie zgrywa trzeba przez karte dzwiekową


wtorek, 15 lutego 2005, 18:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
So przejściówki z jacka na chinch. I chłopie nie irytuj się tak tym przeplotem. Na etapie montażu po prostu olej go, zapomnij, że istnieje. Usuniesz go sobie podczaskompresji np. do divx.


wtorek, 15 lutego 2005, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ok dzieki
Ale jakim programem ?? z virtualdub coś sie nie moge dogadać sąjakiś inne ??


wtorek, 15 lutego 2005, 19:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Napisz jakie komunikate podajne VirtualDub podczas wczytywania pliku video


wtorek, 15 lutego 2005, 19:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL