Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 02:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pinnacle DV 500 plus a P3 750 MHz 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 22:01
Posty: 9
Lokalizacja: Olsztyn
Post Pinnacle DV 500 plus a P3 750 MHz
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc... Chce sie dowiedzieć czy karta Pinnacle DV 500 plus bedzie prawidłowo pracować z procesorem Intel Pentium 3 750 MHz??? Zaznaczam, że mam Windows 2000.
Proszę o odpowiedzi... Z góry dziękuję... :D


wtorek, 15 lutego 2005, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Minimalne wymagania sprzętowe są takie: procesor Pentium II 333MHz lub wyższy, 128MB pamięci RAM (zalecane 256MB), dysk twardy dużej pojemności do gromadzenia sekwencji video, wolny slot PCI


wtorek, 15 lutego 2005, 22:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 22:01
Posty: 9
Lokalizacja: Olsztyn
Post 
Dzięki bardzo za odpowiedź. Jednocześnie proszę innych użytkowników o pisanie swoich odpowiedzi na moje pytanie. Jest to na prawde bardzo ważne bo jak na razie to z tą kartą mam tylko problemy. :(


czwartek, 17 lutego 2005, 16:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Coś więcej o tych problemach ...


czwartek, 17 lutego 2005, 17:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 22:01
Posty: 9
Lokalizacja: Olsztyn
Post 
Problem jest mianowicie taki, że obraz nie chodzi płynnie... Jak chcę dodać napisy to często sie po prostu zawiesza cały program... Jedni mowią ze mam za słaby komputer inni twierdzą ze to wina karty graficznej... Pomozcie...


piątek, 18 lutego 2005, 22:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 21:49
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Post p 750 + dv 500
Na tym powinna śmigać (dosłownie), o ile masz chociaż 256 RAM-u. Nie zgodze sie tu z nikim, kto Ci napisze: P4 3,2 GHz, Athlon 3000, 1 GB ram itp. Wiem to, bo miałem do czynienia z tą kartą na P3 733, 256 MB RAM i również Win 2000. Po pierwsze: zainstaluj najnowsze Service Packi do Win 2000, 2) Sprawdz, czy dryb Ultra DMA dla twojego dysku(ów) jest włączone. 3)Sprawdz predkosc dysków za pomoca DV Expert (jest w menu start - w katalogu DV 500) i napisz ile Ci wyciąga. 4)Zainstaluj PCI performance (lub cos takiego, nie pamietam dokladnej nazwy) - jest w katalogu Program Files/Pinnacle/DV500/tools (bodajże) 5) napisz, jaką masz kartę graficzną i Premiere (bo chyba na nim pracujesz?) - polecam 6.5 6) - i naważniejsze - Ze standardowymi sterownikami do DV500 mogą być jaja (i najczęściej są) - zainstaluj najnowszy pakiet z pinnaclesys.com
7)Przeinstalowałeś jeszcze raz stery i Premiere? - pamiętaj, Premiere instaluj najpierw.


sobota, 19 lutego 2005, 01:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 22:01
Posty: 9
Lokalizacja: Olsztyn
Post 
Moja konfiguracja komputera to:
Pł. gł. Asus CUSL2-C
Proc: Intel Pentium 3 750 MHz
K. graf. GeForce 2 MX 64 MB RAM
Pamięć 512 MB
Dyski to mało ważne
K. muz.: SoundBlaster 128 PCI
Win 2000 z SP4
Adobe Premiere mam 6.0
Mi się wydaje że ta karta powinna na tym kompi chodzic jak burza ale nie chodzi. Może trzeba coś jeszcze w biosie przstawiać??? Sterowniki mam do karty nowe 4,5. Wiec juz sam nie wiem co tu jeszcze moze byc... Pomózcie...


sobota, 19 lutego 2005, 18:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
andreios napisał(a):
Moja konfiguracja komputera to:
Pł. gł. Asus CUSL2-C
Proc: Intel Pentium 3 750 MHz
K. graf. GeForce 2 MX 64 MB RAM
Pamięć 512 MB
Dyski to mało ważne
K. muz.: SoundBlaster 128 PCI
Win 2000 z SP4
Adobe Premiere mam 6.0
Mi się wydaje że ta karta powinna na tym kompi chodzic jak burza ale nie chodzi. Może trzeba coś jeszcze w biosie przstawiać??? Sterowniki mam do karty nowe 4,5. Wiec juz sam nie wiem co tu jeszcze moze byc... Pomózcie...

uzywasz AP na takim procku 8O to miłej zabawy :lol:
i zapewniam -dyski nie sa mało wazne


sobota, 19 lutego 2005, 18:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 21:49
Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Post p3 750 i dv 500
Nie gratuluj przedwczesnie jak wspominalem p 3 750 jest OK. Ale... Wlasnie! Dyski sa bardzo wazne!!!! Reszta jak napisalem powyzej - oczywiscie nie podales wynikow z DV Experta - wiec nie jestem w stanie postawic diagnozy - Twoja sprawa.


poniedziałek, 21 lutego 2005, 22:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 lutego 2005, 22:01
Posty: 9
Lokalizacja: Olsztyn
Post 
W tej chwili nie mogę zrobić testow dysków gdzy robie film na starej karcie wideo i nie chce grzebac w systemie zeby czegos nie pochrzanic. Testy zrobię najszybciej jak się da. Dyski mam 7200 obrotów ale dokladne wyniki podam w pozniejszym terminie... Pozdrawiam i proszę o troszkę cierpliwości...


poniedziałek, 21 lutego 2005, 22:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Nie za bardzo jest istotne, jaką talrze mają prędkość obrotową - ważne jest czy mają włączone UDMA i jakie faktycznie mają transfery przy zapisie i odczycie (min transfer tak w jednym jak i w drugim przypadku nie może spaść nigdy poniżej 3,6-4 MB/s). DV Expert instaluje się razem ze sterownikami do DV500 więc powinieneś już go mieć zainstalowanego, a jego użycie nie powoduje utraty żadnych danych z dysków.

PS. u mnie DV500 pracowała bez problemów na P3 450 MHz, 256MB RAM, Win 2000 i GF'ie 1 na DDR'ach (AP 6.02).

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 22 lutego 2005, 18:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL