Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 04:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Konwerter analogowo-cyfrowy... 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post Konwerter analogowo-cyfrowy...
Mam pytanie czy materiał zgrany z VHS za pomocą takiego konwertera będzie gorszy/lepszy :?: od materiału zgranego za pomocą tunera TV lub karty z VIVO???
Czy miał już ktoś do czynienia z podobnym wynalazkiem...

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


Ostatnio edytowano czwartek, 5 maja 2005, 12:56 przez siwyyy, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 5 maja 2005, 09:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 stycznia 2004, 11:20
Posty: 23
Post 
o jaki konwerter chodzi?


czwartek, 5 maja 2005, 12:18
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Kliknij w pogrubiony tekst :lol:

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


czwartek, 5 maja 2005, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Sam jestem ciekawy jak to pracuje?
A, jeśli to prawda co jest w opisie, to dla mnie rewelacja za tą cene.
Tylko nic nie pisze, o bezstratnym formacie DV.


czwartek, 5 maja 2005, 15:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
pawelvideo napisał(a):
Sam jestem ciekawy jak to pracuje?
A, jeśli to prawda co jest w opisie, to dla mnie rewelacja za tą cene.
Tylko nic nie pisze, o bezstratnym formacie DV.


Bo w formacie DV pewnie nie zrzucisz analoga na dysk tym konwerterem(chyba) tylko mpeg ew. avi...
Mi chodzi tylko jak jest jakość...

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


czwartek, 5 maja 2005, 16:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jeśli miałbym kupywać taki konwerter, to raczej zrzucanie materiału na kompa i kompresja w locie, była by moim zdaniem ostatnią opcją jaką bym oczekiwał. Skusił bym się, ale tylko jeśli można zapisać ten materiał do niekompresowanego avi, w pełnej roździelczości.

Pozdr.


czwartek, 5 maja 2005, 17:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Kiedyś spotkałem gościa na allegro który sprzedawał takie cudo podejrzanie tanio. Okazało się, że kilka dni wczesniej kupił od sprzedawcy handlującego tym towarem. Sprzedawał bo podobno jakość materiału wyjściowego była "pod psem". Osobiście wybrałbym ADVC-50 lub 100 Canopusa,ale to już inne pieniądze /jeśli mówimy o "nówce"/. :cry:


czwartek, 5 maja 2005, 17:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie wiem o jaki konwerter chodzi. Ja pracuję na ADVC55. Jakość lepsza niż z VIVO , praktycznie taka jak na kasecie. Format DV. FireVire widzi go tak jak kamerę cyfrową.

_________________
Stanisław


czwartek, 5 maja 2005, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
siwyyy'emu chodzi o takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50162555 :wink:


czwartek, 5 maja 2005, 18:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 stycznia 2004, 11:20
Posty: 23
Post 
A gdzie można kupic taki uzywany ADVC-50?
I jaka moze byc roznica w cenie?
A moze ma ktoś do sprzedania?


piątek, 6 maja 2005, 12:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1639
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Jak wynika z opisu urządzenia z Allegro transfer odbywa się przez
USB 2,0, a nie wszystkie kamery są wyposażone w takie gniazdo wyjściowe, tak więc już ten szczegół może dyskwalifikować ten konwerter. Co do reszty, to najlepiej zadać stosowne pytania sprzedającemu. Ja osobiście używam ADVC-50 Canopusa, i jestem bardzo zadowolony. Jak wiadomo niektóre kamery cyfrowe mogą być wykorzystywane jako konwerter.
Pozdrawiam


piątek, 6 maja 2005, 12:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ale w tym przypadku USB wtykamy do kompa nie do kamery

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


piątek, 6 maja 2005, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1639
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
OK,


piątek, 6 maja 2005, 15:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Nowy ADVC-50 kosztuje ok. 850zł :cry:

Kupić można np. tutaj: http://www.waran.com.pl/vid_advc50.htm albo tutaj: http://www.dve.pl/index.php?bk=Aparaty, ... 9&c=25&pr=


piątek, 6 maja 2005, 16:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 6 stycznia 2004, 11:20
Posty: 23
Post 
Dzieki!!!
Troche drogo :(


sobota, 7 maja 2005, 10:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL