Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 12:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z firewire 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:16
Posty: 4
Post Problem z firewire
Mam problem ze zgraniem filmu na kompa. Kupilem karte firewire i po podłączeniu było "ok". Zainstalowałem program Videostudio 8 i na tym się skończyła zabawa. Komputer nie widzi kamery (próbowałem u kumpla na kompie też nic), choć pokazuje poprawnie działającego Firewire. Czy jest możliwe że "spaliło" się wyjście w karcie lub kamerze (wszystkie działania "podłączanie" - były wykonywane przy włączonym komputerze) -a może problem tkwi gdzie indziej?


środa, 22 czerwca 2005, 16:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
Mam ten sam problem zreszta poruszalem go w innym temacie. Dowiedzialem sie ze prawdopodobnie mam uszkodzone wyjscie DV. Apropo jaka masz kamere moze SONY ? Jak tak to jaki model? A moze jednak jest ktos kto moze nam pomoc moze to niechodzi o zepsute wyjscie :( niemam pojecia co jest nietak. Kamerka fajna a tu taki walek :(


środa, 22 czerwca 2005, 19:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:16
Posty: 4
Post 
Ja mam SAMSUNGA VP-D301 od dwuch tygodni - pierwszy film, pierwsza pruba zgrania a tu taka lipa. Idę jutro go zareklamować. Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy, zobaczę jak zareaguje sprzedawca. :?:


środa, 22 czerwca 2005, 20:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
ja tez pewnie tak zrobie bo nic innego nie wymysle :evil:


środa, 22 czerwca 2005, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Panowie, a może to jest bardziej prozaiczna sprawa - czyli "walnięte" kable fi-wi. Jeśli macie drugie egzemplarze to spróbujcie a dopiero później reklamujcie kamery :wink:


środa, 22 czerwca 2005, 21:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
hehe fajnie by bylo gdybym takowy 2 egzemplarz posiadal :) Ale to niejest wcale glupi pomysl. Tylko ze kamera wykrywa polaczenie z FireWire (znaczek na wyswietlaczu) wiec chyba kabelek jest wpozadku :?


środa, 22 czerwca 2005, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Witam, jest może sprawa tego typu; w mojej kamerze dopiero jak podłacze kamere do stałego źródła prądu (zasilacz) to wtedy komp widzi kamere, a kiedy kamera jest tylko na baterii to komp kamery nie widzi.... 8)


środa, 22 czerwca 2005, 22:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
W moim wypadku tak niestety niejest probowalem juz tak robic. ale itak komp nie wykrywa kamery :( Aha bylem dzisiaj w serwisie i okazalo sie ze kamera jest w pelni sprawna wiec spalone wejscie DV naszczescie odpada. Problem lezy po stronie kompa i niewiem co dalej robic?


czwartek, 23 czerwca 2005, 21:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
to pozostaje wymienić kabel Firewire, ewentualnie karte. Na szczęscie nie sa to duze koszty 8)


czwartek, 23 czerwca 2005, 21:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
Nom tylko najgorsze wtym wszystkim jest to ze tydzientemu ja kupilem :) a ona takiego znonka :/


czwartek, 23 czerwca 2005, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
jarek717 napisał(a):
Nom tylko najgorsze wtym wszystkim jest to ze tydzientemu ja kupilem :) a ona takiego znonka :/


No to reklamuj, niech wymienią...

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


czwartek, 23 czerwca 2005, 22:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 czerwca 2005, 23:02
Posty: 8
Post 
Jutro po zakonczeniu sie wybiore do nich :) I zdam wam pozniej relacje jak sie wszystko potoczylo :) mam nadzieje ze bedzie dzialac :)


czwartek, 23 czerwca 2005, 22:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:16
Posty: 4
Post 
Moja kamerka dziś wróciła z serwisu i na dołączonej karteczce pisze:
UWAGA:
Zwarty kontroler od strony złącza IEE1394
Sprawdzić sprzęt komputerowy. Możliwe przyczyny:
- uziemienie
- zasilacz PC
- wadliwa karta
- próba włożenia wtyczki do PC odwrotnie (wejście 4/6 w jaki sposób nie wiem)

Proszę o radę.
Jak sprawdzić te uziemienie i zasilacz - w koputerze nie ma oznak nieprawidłowości w działaniu.

A ponoć został wynieniony kontroler w kamerze i ponowne jego spalenie nie zostanie zrefundowane.


poniedziałek, 4 lipca 2005, 19:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
ja mam identyczny problem wszystkiego juz próbowałem (chyba) http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... sc&start=0


czwartek, 7 lipca 2005, 13:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 11:16
Posty: 4
Post 
Przełamałem się i podłączyłem kamere do kompa (bez sprawdzania czego kolwiek) - działa!!!!!
MOJA RADA DLA WSZYSTKICH MAJĄCYCH PODOBNY PROBLEM
Jeżeli kamera jest na gwarancji nie szukajcie nic na forach, oddajcie ją do serwisu i skończą się wasze problemy (MOJĄ NAPRAWILI W CIĄGU TYGODNIA) zaoszczędzicie swój czas i czas innych odpowiadających na wasze posty.
Pozdrawiam i życzę wielu nagranych kaset. :lol:


czwartek, 7 lipca 2005, 17:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL