Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 09:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 canopus acedvio i avid xpress dv 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 18:08
Posty: 23
Lokalizacja: warszawa
Post canopus acedvio i avid xpress dv
kupiłem karte canopusa acedvio, bo w specyfikacji napisali, że współpracuje z prawie wszystkimi aplikacjami do edycji, w tym z avidem xpress dv. jednakże po zaimportowaniu materiau zgrabowanego tąż kartą do xpressa dv nie widać nic oprócz białego pola w oknie composer, jest tylko dźwięk. czyżby canopus mnie oszukał?


wtorek, 20 września 2005, 13:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
nie lepiej z tym pytaniem zwrocic sie bezposrednio do dystrybutora ???


wtorek, 20 września 2005, 14:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 25 czerwca 2004, 20:52
Posty: 27
Lokalizacja: Warszawa
Post 
nie wiem co to za karta ale spróbuj wgrać do kompa materiał przez avida odrazu, jeśli się da.


czwartek, 6 października 2005, 20:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Karta jest zgodna z OHCI wiec bez problemu sie powinno dac wgrac bezposrdenio do Avida i jest to jedyny sluszny sposob postepowania


piątek, 7 października 2005, 09:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Jesli masz bialy obraz i sam dzwiek to znak ze avid nie ma kodeka obrazu.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


piątek, 7 października 2005, 17:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 18:08
Posty: 23
Lokalizacja: warszawa
Post 
zgrałem materiał przez avida i jest ok, ale tego pliku nie mogę zaimportować do żadnego innego programu (używam oprócz tego premiera pro), musiałbym mieć dwa pliki z tym samym materiałem, a to się mija z celem. Więc chyba lepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie odpowiedniego kodeka obrazu, tylko jakiego kodeka użyć i skąd go ściągnąć?


środa, 2 listopada 2005, 13:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Jesli nie mozesz otworzyc OMF z Avida w Primierze to normalne :D Do kontaktow z programami nie wspolpracujacymi z OMF rob export -> quick time reference (robi malutkie pliki rzedu 200 Kb na godzine materialu). Mozna to robic jednak tylko w obrebie tego samego komputera :D

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 2 listopada 2005, 17:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 lutego 2005, 18:08
Posty: 23
Lokalizacja: warszawa
Post 
wyeksportowałem do quick time reference i robi dwa pliki: wideo i audio. plik wideo jest rzeczywiście mały, ale plik audio (dwuminutowy) zajął mi 40 mb. Więc jeżeli chcę mieć materiał przydatny zarówno dla xpressa jak i dla premiera to trochę tych plików muszę zrobić. dlatego prosiłbym o radę na temat kodeka do avida który rozpozna materiał zgrany poza nim.


czwartek, 10 listopada 2005, 16:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
To nic nie da. Jedyny sposob to uzywac plikow OMF. Wszystko inne Avid bedzie importowal nawet jesli zakodujesz kodekami Avida.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


czwartek, 10 listopada 2005, 22:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL