Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 01:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 [b]Czy komp na AMD nie przeszkadza?[/b] 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 8 lutego 2003, 00:05
Posty: 5
Post [b]Czy komp na AMD nie przeszkadza?[/b]
:?: zastanawiam sie czy jak zloze sobie komputer na procku AMD to moge miec jakies klopoty z obróbką wideo? Jaki powinienem miec sprzet? Wielkie dzieki za kazda odpowiedz :wink:


sobota, 8 lutego 2003, 00:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16
Posty: 44
Lokalizacja: Podlasie
Post 
Możesz.\
Z tego co wiem mimo poprawienia sterowników VIA nadal występują problemy. Wszystko zależy od konfiguracji oczywiście, ale najlepszym rozwiązaniem jest pentium + płyta główna na chipsecie intela.

Jeśli komuś działa konfiguracja na Athlonie to jestem pod wrażeniem. Ja musiałem zmienić.


niedziela, 9 lutego 2003, 22:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Witam!
Mam kompa:
Athlon XP 1600+ (1400Mhz) pogoniony do 1800+ (1530Mhz)
Płyta MSI K7T Turbo
512 Mb RAM 133 Mhz Samsung
Dysk sytemowy 40 Gb Barracuda 4 (2 partycje) NTFS
Dysk TYLKO na materiał 80 Gb Barracuda 4 (1 partycja) NTFS
Muzyka Sound Blaster 128
Grafika ATI Rage Fury Pro VIVO 32Mb (in/out, SVHS out)
Kontroler FireWire (IEEE 1394) Adaptec FireConnect 4300
System Win XP Pro PL
CDRW Plextor 12/10/32A
Kamerka Sony DCR-TRV 730e D8
Ulead Media Studio Pro 6.5 i inne
KOMPUTER PRACUJE BEZ PROBLEMÓW
Pracuje max. z 3 godzinnym materiałem DV bo nie mam większego dysku.

Porównywałem mój komp do podobnego na P4 256 Mb DDR. wrzuciłem na jeden i drugi ten sam 10 minutowy plik z kamery D8. Przy kompresji do DivX Athlon skończył około 2 minuty wcześniej. Nie twierdze że Athlon XP jest lepszy od P4 ale wydajnościowo podobny a napewno tańszy.
Podstawowa żecz to konfiguracja i sterowniki.


niedziela, 9 lutego 2003, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
W testach AMD jest wydajniejszy w zastosowaniach multimedialnych.Mój Athlon nie ma żadnego problemu ani z przechwytem ani z edycją ani z kompresją.
Pozdrawiam.


czwartek, 13 lutego 2003, 13:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 stycznia 2003, 10:28
Posty: 3
Lokalizacja: Małopolska
Post AMD
Witam
Pracuje na Athlonie 1700XP+ z kartą wideo DV500DVD i nie mam żadnych problemów! myśle że bajki na ten temat są mocno przesadzone!!!! przez sprzedawców, którzy mogą sobie narzucić większe marże na Pentium i kroić większą kase!!!!!

_________________
Zoombi


czwartek, 13 lutego 2003, 15:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:Wysłany: Nie Lut 09, 2003 10:55 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------[color=blue]
Rafał napisał :[/color]Witam!
Mam kompa:
Athlon XP 1600+ (1400Mhz) pogoniony do 1800+ (1530Mhz)
Płyta MSI K7T Turbo
512 Mb RAM 133 Mhz Samsung
Dysk sytemowy 40 Gb Barracuda 4 (2 partycje) NTFS
Dysk TYLKO na materiał 80 Gb Barracuda 4 (1 partycja) NTFS
Muzyka Sound Blaster 128
Grafika ATI Rage Fury Pro VIVO 32Mb (in/out, SVHS out)
Kontroler FireWire (IEEE 1394) Adaptec FireConnect 4300
System Win XP Pro PL
CDRW Plextor 12/10/32A
Kamerka Sony DCR-TRV 730e D8
Ulead Media Studio Pro 6.5 i inne
KOMPUTER PRACUJE BEZ PROBLEMÓW
Pracuje max. z 3 godzinnym materiałem DV bo nie mam większego dysku


piątek, 14 lutego 2003, 12:05
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL