Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 04:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Krótkie pytanka nt. kart Matrox i Canpus 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 22:07
Posty: 47
Post Krótkie pytanka nt. kart Matrox i Canpus
Witam

Przymierzamy się w firmie do zakupu drugiego montażu a konkretnie karty video wraz z oprogramowaniem. Na pierwszym komputerze jest Canopus DVStorm2 i Premiere 6.5 i radzi sobie bardzo dobrze.

W związku z tym że komputery będą połączone w sieci i nowy montaż musi się "dogadywać" ze starym w kwestii chociażby wymiany plików *.ptrl, więc będzie tam siedział najprawdopodobniej Premiere Pro. Zastanawiam się tylko nad zakupem odpowiedniej karty.
Chodzi mi po głowie Matrox-RTX100Xtreme, który ma w pakiecie Premiera, After Effecta, Auditions i coś tam jeszcze.
Nie jestem jednak do końca przekonany czy to dobry wybór, bo przeszukując fora internetowe jedni tą kartę chwalą inni wręcz przeciwnie (widzę tu pewne analogie do kamerowego konfliktu Sony vs. Canon) :)

MOże ktoś z Was pracował na tej karcie i jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie czy Matrox zgrywa 2 kanały dźwięku? Pytam sie dlatego że niedawno miała miejsce historia ze sprzętem Velocity, który zgrywał tylko jeden kanał. Jako że w naszych kamerach pracujemy na dwóch kanałach osobno (tj. I do mikrofonu setkowego, II do efektowego) stąd moje pytanie. Zwykły port fi-wi w moim prywatnym komputerze też sobie z tym nie radzi i zgrywa tylko jeden kanał (może wina leży po stronie płyty gł.?).

Proszę o odpowiedź i ewentualne spostrzeżenia z pracy na tej karcie.
Dzięki

PS.
Na wszelki wypadek powiem żę przeszukałem archiwum tego forum aby dowiedzieć czegoś na temat Matroxa ale natrafiłem tylko na kłótnie pomiędzy użytkownikami, a potrzebuję konkretnej wskazówki.

Pozdr.


niedziela, 13 listopada 2005, 19:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 20:41
Posty: 67
Lokalizacja: Łódź
Post 
Oczywiście Matrox zgrywa dwa kanały. Pracuje na tej karcie w telewizji i powiem szczerze, nie jestem z niej zadowolony, ta karta nie zna słowa "stabilność" - słyszałem co prawda, że nowe sterowniki ją poprawiają, ale sam tego nie sprawdzalem. Proponuje żebyś dowiedział się u dystrybutora czy nie będziesz miał problemów z kompatybilnością, bo kiedy u nas zakładali pierwszą stacje roboczą Matroxa, to mimo wielu prób w żaden sposób nie udało im się zgrać tego z Razorem.

_________________
Porządek nadaje znaczenie.


niedziela, 13 listopada 2005, 20:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 22:07
Posty: 47
Post 
Dzięki
Czy w takim razie mógłbyś mi coś polecić?

Pozdr.


niedziela, 13 listopada 2005, 21:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 20:41
Posty: 67
Lokalizacja: Łódź
Post 
Szczerze mówiąc nie pracowałem na innych kartach, w domu używam zwykłego kontrolera i korzystam z mocy komputera. Znam jednak ludzi, którzy pracują na kartach Canopusa i je chwalą, myślę zatem, ze skoro posiadasz już jednen zestaw oparty o te rozwiązania i co najważniejsze jesteś z nich zadowolony powinieneś pozostać przy tej marce.
Ostatnio czytałem
http://www.canopus.com.pl/testy.html

_________________
Porządek nadaje znaczenie.


niedziela, 13 listopada 2005, 21:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL