Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 14:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Karta Pinnacle DV500 DVD a kompatybilnosc z Athlonem 64.(HT) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 listopada 2005, 00:25
Posty: 1
Post Karta Pinnacle DV500 DVD a kompatybilnosc z Athlonem 64.(HT)
Witam,
Mam pytanie odnosnie kompatybilnosci karty Pinnacle DV500 DVD z procesorem AMD Athlon 64 z funkcja HT. Otoz jestem posiadaczem tej karty i zamierzam zmienic dotychczasowy procesor (athlon 1200) na w/w. Dochodzi do tego plyta glowna MSI K8 socket 939. Czy na tej konfiguracji bedzie dzialala karta Pinnacle'a DV500 DVD? Pytam bo nie chce potem doswiadczyc nieprzyjemnosci zwiazanej z funkcjonowaniem tej karty z w/w procesorem i plyta glowna. Mam nadzieje ze mi Panstwo pomozecie i rozwiejecie moje watpliwosci.
Pozdrawiam,
R.J.


sobota, 19 listopada 2005, 00:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam Pana,

Proponuje plyte glowna ASUS RAID, karte graficzna MATROX Dual Head, karte sieciowa markowa, 1Gb pamieci. I tak 1 dysk HD na system i dwa dodatkowo na zrzut materialu i zmienne po montazu. W innym przypadku zaplacze sie Pan w kolejne niekompatybilnosci i problemy z dzialaniem systemu. Niestety dla systemow NLE wymagania sa bardzo wysokie i kazde odejscie w strone taniosci msci sie podczas pracy do tego stopnia, ze nie chca sie odtwarzac lub nagrywac dlugie klipy a system w pewnym momencie "staje deba". Proby naprawiania takich sytuacji sa potem bardzo stresujace, nie wspominajac o tym, ze czesto zrzucony i zmontowany material jest potem nie do wykorzystania.
Ogolnie polecam tez WIN 2000, bo WIN XP musi miec wlasciwa wersje z adekwatnymi SP, bez ktorych gora problmow rosnie. Niestety wylewam na pana tzw. "wiadro zimnej wody" ale prosze pamietac, ze robie to dla Pana komfortu gdy zacznie Pan prace z systemem NLE.

W przypadku pytan prosze o kontakt na adres kerim24@wp.pl.

Pozdrawiam Alex_z_Wawa


sobota, 19 listopada 2005, 11:20
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 23:36
Posty: 18
Lokalizacja: z domu
Post 
napisałem taki długi wywód.. jednak jak to czesto bywa IE się wywalił.. i zniknęlo.. nie będę pisał jeszcze raz...
karta nie ma aż takich wymań.. ale wazne jest aby płyta gł. była na INTELU - np. P4C800 deluxe..

powiem tak.. ja pracowałem na dv500DVD juz na pentium 450Mhz.. i nie było problemu :)


środa, 18 stycznia 2006, 14:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 maja 2005, 15:06
Posty: 18
Post DV500 DVD a WIN XP 64 bit
Instalował ktoś może dv 500 na 64 bitowej platformie na 64 bitowym Windowsie. Jeśli tak prosze o uwagi czy wogóle jest to możliwe na zwykłych sterownikach, bo nowych jak wiadomo już nie będzie.

Pozdrawiam


czwartek, 19 stycznia 2006, 09:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Nie
Sterowniki 32 bitowe nie będą działały na systemie 64 bitowym. A co do płtyt MSI to bym odpuścił. Lepiej już znajdź sob9ie jakiś odpowiednik Asusa na VIA (bo VIA lepsza do tych celów niż Nforce). Mówię lepsza pod względem przepustowości PATA i SATA. Dowodem jest montowanie kontrolerów VIA na płytach np. Asus P4P800 jako kontrolery RAIDA.


czwartek, 19 stycznia 2006, 09:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 kwietnia 2005, 09:50
Posty: 6
Post 
witam,

masz pewne że wszystko będzie działało z tą konfiguracją którą podałeś, a wyciąganie bajek o Intelu i kompatybilości karty DV500DVD ni jak się ma do faktów.
Poza tym karta DV500DVD pójdzie z każdą markową płytą głowną.
Pozdrawiam


czwartek, 19 stycznia 2006, 14:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 kwietnia 2005, 09:50
Posty: 6
Post 
... ala zasugeruję (tak jak Maxiumus) - Asusa.


czwartek, 19 stycznia 2006, 14:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 23:36
Posty: 18
Lokalizacja: z domu
Post 
masz racje.. tu nie ma co gdybać... tylko i wyłacznie asus.. i tylko na chipsecie INTELA


czwartek, 19 stycznia 2006, 17:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
bandi20 napisał(a):
masz racje.. tu nie ma co gdybać... tylko i wyłacznie asus.. i tylko na chipsecie INTELA


Bzdura, że aż miło... :roll:

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


czwartek, 19 stycznia 2006, 18:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 23:36
Posty: 18
Lokalizacja: z domu
Post 
masz swoje zdanie... ja mam swoje
krótka piłka.. ja pracuje na INTELU i nigdy nie miałem problemu jak znajomi pracujący na innych chipsetach przy DV500


czwartek, 19 stycznia 2006, 20:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Witaj...
ja mam dv 500dvd na Athlonie 3,2 (64)
plyta Asusa a8n5x sok 939
2 x 512 dual RAM
80+160 SATA2 WDC
i jest bardzo stabilny i szybko przelicza co najwazniejsze:D


czwartek, 19 stycznia 2006, 22:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post Re: Karta Pinnacle DV500 DVD a kompatybilnosc z Athlonem 64.
RJ napisał(a):
Witam,
z procesorem AMD Athlon 64 z funkcja HT.
R.J.

Nie ma takich procesorów AMD, są dwurdzeniowe ale nie ma z HT.


piątek, 20 stycznia 2006, 00:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL