Teraz jest piątek, 21 września 2018, 02:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 FireWire i kamera 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post FireWire i kamera
Mam kotroler Fire Wire. W systemie rozpoznany jest prawidłowo. Czy po podłaczeniu kamery (SONY TRV 230) system powinien rozpoznać konkretny model kamery czy tylko ogólnie urządzenie DV? U mnie po właczeniu kamery połaczonej z kontrolerem w systemie wykrywane jest "urządzenie DV - kamera i magnetowid". Tak to ma być czy potrzebuje jakieś sterowniki?


środa, 26 lutego 2003, 09:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Powiem ci tyle że nie mam pojęcia ale na mój chłopski rozum jesli zgrywa ci z kamery ok i jest wszystko w porżadku to jest dobrze i nic nie potrzebujesz.


środa, 26 lutego 2003, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Pokaże Ci tylko "Cyfrowe Urządzenie DV" czy coś koło tego,ale tak powinno być.


środa, 26 lutego 2003, 11:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No to dobrze mój chłopski rozum wywnioskował!!!


środa, 26 lutego 2003, 11:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki chłopaki :))).
Jeszcze jedno pytanie. Czy aktywne wejście DV umozliwia zgrywanie z kompa na kamere tylko z programów montazowych czy także mozna sobie zgrać np. prezentacje z PowerPointa albo cokolwiek innego? U mnie nie zgrywa. Widze w wizjerze napis "DV in" czyli ze wejscie jest aktywne ale nic nie moge nagrać. Licze na wasze chłopskie rozumy.


środa, 26 lutego 2003, 14:06
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 7 lutego 2003, 10:59
Posty: 30
Lokalizacja: Łódź
Post 
Na mój chłopski rozum to nie da rady. Na kasetę DV nagrasz tylko wtedy gdy kamera ma również aktywne wejście analogowe a komputer grafikę z TVout. Na wyjściu DV jest tylko sygnał z programu montażowego i to nie ten który widzisz na ekranie monitora.
No chyba że się mylę....


środa, 26 lutego 2003, 14:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Tak jak kolega mówi z TV out z grafiki na we analogowe kamery jeśli ma aktywne, jesli nie to pozostaje na magnetowid.


środa, 26 lutego 2003, 15:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL