Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 18:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 scina sie przy zgrywaniu z kompa na magnetowid 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post scina sie przy zgrywaniu z kompa na magnetowid
mam taki problem mam durona 600 196ramu dysk 80 gb seagata barracuda V do tego kontroler firewire i calosc pracuje na windowsie xp no i jak zgrywam z kompa na magnetowid przez kamere to widac jak w pewnym momentach obraz zatrzymuje sie na ulamki sekundy , aktualnie pracuje na adobe 6.0. Wielkosc plikow to 20gb jest ich 2 i do tego jeszcze kilka innych mniejszych po 30 mb dysk pracuje na ata 66 a partycje sa w systemie ntfs. Czy sprawa poprawi sie jak zmienie na nt 4.0 albo na wina 2000 ?????? pomozcie zeby mi to lepiej dzialalo

pozdro
[/i]


wtorek, 4 marca 2003, 11:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dysk musi mieć szybkość 7200rpm. dowal więcej ramu.

pozdrówka


wtorek, 4 marca 2003, 15:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Przejście na win 2000 lub inny nic nie pomoże.Proponuje przejść na ATA 100,dołożenie RAM-u,zdefragmentować dysk no i przydał by się wydajniejszy procesor np.Athlon.
Pozdrawiam.


wtorek, 4 marca 2003, 19:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dodalem ramu wczesniej 128 i zdefragmentowalem dysk nawet podmienilem na procka 700 durona i nadal dzieje sie to samo no i jnie wiem co sie dzieje czy zmioana na procesor intela cos da?


poniedziałek, 10 marca 2003, 13:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
196 RAm na XP to zdecydowanie za moało a przy pracy z video.Powinieneś mieś minimum 256MB,być może komputer nie wyrabia i z tąd powstaje ten chwilowa pauza obrazu.

A i jeszcze jedno , piszesz ze dodałeś , czyli masz teraz 324 RAM???Hmm a masz włączone DMA ???Przejście z 600 na 700 MHZ to za mało ,jeśli masz materiał zakodowany divX 5 to zdecydowanie procek sobie nie radzi.


poniedziałek, 10 marca 2003, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Na materiał video załatw osobny dysk i bez problemu.
Miałem kiedyś te same objawy i dokupiłem 80Gb Barracude 4 i spoko. Oczywiście wszystkie bajery w XP, programy działające w tle łącznie z antywirusem i kablem od modemu wyłączone i czysty dysk.
Moja konfiguracja:
http://www.forum.swiatobrazu.pl/dv/view ... ight=#4353


poniedziałek, 10 marca 2003, 18:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a wiec jest tak:
procka nie zmieniliem tylko pozyczylem na jakis czas i ram tez nadal lece na duronie 600 i 196 ram +dysk barracudea V 80g mateial jest w formacie dv no i zastanawiam sie czy nie dorzucic do niego jeszcze ramu ale napewwno to zrobie ale nie mam kasy narazie


wtorek, 18 marca 2003, 11:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
acha no i wsio dziala tylko na ata 66 dma jest wlaczone


wtorek, 18 marca 2003, 11:31
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL