Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 04:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 jakie FIRE WIRE 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 15:46
Posty: 8
Lokalizacja: warszawa
Post jakie FIRE WIRE
jaka karte wybrac zeby byla dosc tania a miala juz profesjonalne parametry (komp skladany mam 2 m-c temu na plycie AMD) a przy okazji jaki program wedlug was jest Nr 1 nie ma byc to sprzet do zarobku lecz tez tego nie wykluczam kamerka z wyjsciem DV a nastepna bedie niedlugo chyba z twardym dyskiem prosze o pomoc pozdrawiam i za pomoc dziekuje


wtorek, 24 stycznia 2006, 16:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Ja mam komputer składany w 2002 (Pentium 4 2Ghz, 512 RAM) i pomykam w Adobe Premiere Pro tylko na zwykłym kontrolerze FireWire. Nie mam problemów z powolnością systemu.


wtorek, 24 stycznia 2006, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2006
Post 
Co to znaczy profesjonalne parametry? Czyżbys chciał mieć dodatkowo sprzętowy decodec DV na karcie? Karta oparta na chipie NEC-a będzie sprawiała najmniej kłopotów.


wtorek, 24 stycznia 2006, 17:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 15:46
Posty: 8
Lokalizacja: warszawa
Post 
w marcu zamierzam wlozyc jakies 2 tys w karte Fire Wire oswietlenie i wszystko co bedzie potrzebne do tego narazie smigam na kamerce JVC GR-DVL145 wiem ze to niejest zadna super kamerka tylko do potrzeb domowych ale zamierzam tez wydac kolo lipca jakies 7tys na lepsza kamere tylko ze narazie bym sobie chcial zlozyc dobry wmiare sprzet do montazu filmów a potrzebuje najbardziej teraz karty , programów i okablowania wszystko zeby plynnie przetwazalo . dlatego sie zapytalem co proponujeci oczywiscie w granicach cenowego rozsadku
dzieki za pomoc pozdrawiam


wtorek, 24 stycznia 2006, 22:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
coś się tutaj nie zgadza, karta fire-wire na PCI to koszt ok. 50 zł. i jeszcze z programem do nieliniowej obróbki video np.UeadVideoStudio7.0
z kabelkiem do zgrywania z kamery na PC, forumowicze radzą twardy dysk ok.160 GB 7200obr/min, RAM min.512MB, procek min.2000GHz i sprzęcicho hula że aż miło, nie mówię o nagrywarce DVD bo to już dzisiaj chyba standard w tej branży
pozdrawiam


wtorek, 24 stycznia 2006, 22:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 15:46
Posty: 8
Lokalizacja: warszawa
Post 
wiec jakiej firmy Fire Wire bedzie najlepsze i za jaka kamerka jest sens cie rozgladac
prosze wypowiadajcie sie na temat kart i kamer


sobota, 28 stycznia 2006, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 17:51
Posty: 272
Post 
Kurcze, kliniczny przykład, jak tu dużo napisać, żeby nic nie powiedzieć (mam na myśli Państwa odpowiadających).
A wystarczyło napisać:

"Ani cena, ani model, ani producent kontrolera fire-wire nie ma wpływu na jakość montowanego mateiału, ani na komfort pracy. Wystarczy najtańsza karta za 50zł"


sobota, 28 stycznia 2006, 13:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 21:39
Posty: 28
Post 
Hmm sądze jednak po moich ostatnich przejściach z Fre wire ze lepiej zainwesstować jakąś 10 lub dwie a moze raz tyle czyli około 100 zł i zakupic kartę z oznaczeniem DVFire Wire są takie na rynku a nie bedzie problemu z wykrywaniem kamery i oczywiście ze z czipsetem Teka to bezproblemowa sprawa ale koszt około 170 zł.
pozdrawiam

_________________
mico


sobota, 28 stycznia 2006, 15:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Ja miałem zwykłą za 50 zeta i zgrywałem bezproblemowo z kilku modeli kamer różnych firm. Teraz mam FIWI w płycie głównej i też zero problemów :lol:


niedziela, 29 stycznia 2006, 18:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 12 lutego 2006, 14:32
Posty: 4
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Też prawda. Co prawda mówi się żeby unikać kontrolerów na chipsecie VIA, a dobre to te co są na kości Texas Instruments, ale jam tani kontrolerek na VIA i chodzi super, zero problemów. Jedynie trzeba uważać z ServisPackiem 2 pod XP, bo domyślnie zmniejsza prędkość portu FireWire do S100, ale jest dostępna poprawka Microsoftu w necie rozwiązująca ten problem.


środa, 15 lutego 2006, 09:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL