Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 17:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Karty graficzne do zastosowań profesjonalnych 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post Karty graficzne do zastosowań profesjonalnych
Witam.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem/zmianą karty na
serie "dedykowaną" do zastasowan 2d/3d , montazu nielinowego ....

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=677

Może ktoś z Was posiada ów karte i mgłby się podzielić informacjami, spostrzezeniami z u zytkowania takich kart , w czym są lepsze , jakie są róznice w porównaniu z kartami do GIER które zapewne wiekszość z nas używa ...

Może jakies linki do testów ....

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


wtorek, 7 lutego 2006, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
coś ten link nie chodzi :?


wtorek, 7 lutego 2006, 19:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
http://www.nvision.pl - bardzo dobry portal, polecam
pozdrawiam


wtorek, 7 lutego 2006, 20:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post hmm problem
System forum dziwnie formatuje linka do sklepu komputronika 8O

wiec : k o m p u t r o n i k .pl > karty graficzne :) tam znajdziecie juz reszte ...

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


wtorek, 7 lutego 2006, 20:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Ati Fire Ci nie polecam. Mialem z nimi same klopoty podobnie jak wiekszosc znajomych korzystajacyh z Ati. Produkty PNY to najlepsze rozwiazanie choc lepiej kupic normalna Quadro FX niz NVS bo nigdy nie wiadomo czy nie bedziesz potrzebowac czegos lepszego. Matrox to rozwiazanie idealne jesli liczy sie cena. Sa tanie i naprawde niezle. Mialem swego czasu Parhelie i teraz do "malego" komputera wloze albo parhelie albo... kupie geforca 6800 i zmoduje (software'owo nic nie trzeba lutowac) na Quadro 4000. To tez jest rozwiazanie.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


wtorek, 7 lutego 2006, 21:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Luka_Brazzi - mam pytanie. Można modować niektóre "zwykłe"GeForce na wersję Quadro, dlatego zainteresowała mnie twoja wypowiedź. Co daje ta wersja karty w obróbce wideo ? I jeżeli możesz, napisz w jakich programach ?

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 8 lutego 2006, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Romcio napisał(a):
Luka_Brazzi - mam pytanie. Można modować niektóre "zwykłe"GeForce na wersję Quadro, dlatego zainteresowała mnie twoja wypowiedź. Co daje ta wersja karty w obróbce wideo ? I jeżeli możesz, napisz w jakich programach ?


Właśnie to bardzo ciekawwy temat szczególnie jeśli przeczytacie ten : artykuł
http://www.tomshardware.pl/technews/200 ... tml#215631


środa, 8 lutego 2006, 11:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
cactus-corp napisał(a):
Romcio napisał(a):
Luka_Brazzi - mam pytanie. Można modować niektóre "zwykłe"GeForce na wersję Quadro, dlatego zainteresowała mnie twoja wypowiedź. Co daje ta wersja karty w obróbce wideo ? I jeżeli możesz, napisz w jakich programach ?


Właśnie to bardzo ciekawwy temat szczególnie jeśli przeczytacie ten : artykuł
http://www.tomshardware.pl/technews/200 ... tml#215631


Ale modowanie kart to co innego i ma sie nijak do tej karty :)

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


środa, 8 lutego 2006, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Modowanie powoduje odblokowanie funkcji OpenGl-owych i renderingowych i lepsza prace z programami graficzno - montazowymi. Czasem (zalezy od Geforca na ktorym pracujemy) mozna wydostac tez zablokowane potoki renderowania.

W gruncie rzeczy dostajesz Quadro za % jego ceny. To jak kiedys z Celeronami. Wystarczylo podpilowac coby miec o 60 mHz wiecej.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 8 lutego 2006, 22:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post tak
i od razu nasuwa sie pytanie : ale jak to zrobic , jak to ugryżć ... wiec :


http://forum.kompz.org/ftopic1292-15.html

http://www.tuning-pc.pl/modyfikacje/geforce_quadro/

GL i pozdro.

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


środa, 8 lutego 2006, 23:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post 
Co do modowania Geforce do Quadro to jeśli ktoś używa AGP to od razu uprzedzam, że nic wielkiego po modzie nie osiągnie a i niewykluczone,że będzie gorzej. Aby wykorzystać możliwości Quadro potrzebna jest dwukierunkowa komunikacja CPU GPU a to zapewnia PCI i w takim standarcie profesjonalne Quadro były oczywiście produkowane.
Co do Ati to nie bagatelizowałbym modułu VIVO jaki oferuje ta firma, jest świetny.
A wspomniana przez Lucę Parhelia, powiem szczerze po tym jak wylądowała onegdaj w moim komputerze nic szczególnego o niej nie napiszę, nie dysponowałem niestety 3 monitorami aby sprawdzić działanie tej funkcji, reszta do bani, legendarna jakość obrazu okazała się mitem, wydajność 2D/3D w porównaniu do o wiele już tańszej konkurencji to po prostu totalny śmiech.


czwartek, 9 lutego 2006, 01:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
locoloco napisał(a):
Aby wykorzystać możliwości Quadro potrzebna jest dwukierunkowa komunikacja CPU GPU a to zapewnia PCI i w takim standarcie profesjonalne Quadro były oczywiście produkowane.



No sorry ale karty z serii Quadro były produkowane od dawna to "pokiego" mieliby grafe robic na PCI jeśli AGP było o wiele szybsze?? Chyba ze chodzi Ci o PCI-E no ale wtedy nie było mowy o tym standardzie!! Chyba że ja jestem w błędzie wiec mnie oświeć!! :P


poniedziałek, 13 marca 2006, 15:29
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 października 2005, 11:43
Posty: 43
Post 
Czy jest możliwe zmodowanie Nvidii FX 6800 GT aby osągnąć Quadro 4000 SDI?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23455


poniedziałek, 13 marca 2006, 17:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Może tu co nieco znajdziecie http://www.quedex.pl


poniedziałek, 29 maja 2006, 20:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL