Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 22:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 VieoZip RT 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 stycznia 2002, 12:52
Posty: 6
Post VieoZip RT
Czy ktoś używa karty VideoZip RT HDP? Proszę o opinie.


poniedziałek, 28 stycznia 2002, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DeLuxe
Miałem kartę VideoZIP i nie narzekałem, z tym że miałem zalecaną płytę IntelBX, przy płytach VIA mogą być problemy. Dośc słabą stroną był dźwięk ale w RT jest jakości CD więc powinien być OK.
Sam zastanawiam sie nad kupnem RT, ale teraz kiedy wchodzi Studio DeLuxe trzeba sie dobrze zastanowić i poczekać na pierwsze opinie o tej karcie. Jest tansza 1800zł (RT 2100) zajmuje 1 slot, ma break box, RT natomiast ma zmienną kompresję.


poniedziałek, 28 stycznia 2002, 20:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post VideoZip RT
Od nierawna używam tej karty i jest spoko, bardzo dobry współczynnik ceny do możliwości. Ma trochę wad ale która karta ich nie ma. Ale ostatecznie robię wszystko to co kumpel na karcie Matrox 2000RT która jest dużo droższa. Jakość obrazu i dźwięku super!!! Pozdrawiam.


czwartek, 28 marca 2002, 01:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W LifeVideo był test tej karty, rewelacyjnie nie wypadła, ja miałem zwykłego VideoZIPa - nie była zła ale zadowolony za bardzo to tez nie byłem. Teraz szykuje sie na Pinacle DeLuxe za 1800zł we/wy Dv i SVHS i do tego oprogramowanie i breakout box. Jak widać jest tańsza od ZIPa RT.


poniedziałek, 8 kwietnia 2002, 12:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post video zip rt
Mam tą karte od 5 miesięcy i jestem z niej zadowolony.


piątek, 19 kwietnia 2002, 20:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Zip RT
Ja mam zwykłego VideoZIP'a i jestem zadowolony, chociaż od razu nie byłem. Problem sprawiał mi zwykły program antywirusowy pracujący sobie w tle. Jak zaskoczyłem, od razu poprawił mi się humor. Program Digi Lab bardzo wygodny i jak się pozna jego możliwości, to trudno znaleźć lepszy. Studio De Lux pewnie dobra karta, lecz miałem np Studio DV Plus (z wyjściem po SVHS i WHS) i z tych wyjść nie uzyskałem nawet przeciętnego obrazu. Ponadto dowiedziałem się, że oprogramowanie Studio v 7 nie pozwala na zgrywanie z play listy, a tylko z osi czasu. Tu jest mały haczyk, gdyż długość zgrywanego filmu nie może przekroczyć 2 godz. Natomiast Digi Lab nie ma żadnych barier pod tym względem. Ja mam obraz nie gorszy, niż koledzy na AV Masterach 2000, a praca jest o wiele wygodniejsza. Poza tym w tej chwili wyszedł program Digi Lab v 4.10 która pozwala na komfortową pracę montazową w AP 6.0 i ULead MS 6.0 i 6.5. Czego jeszcze potrzeba. Jak dodam, iż program ten pozwala na szybkie nagranie na HD ścieżki dźwiękowej z posiadanego filmu, a teraz w DL 4.10 jeszcze na odtwarzanie plików DivX bez posiadania kodeka, to co powiecie. Szczegóły na http://www.hdp.com.pl
Pozdrawiam: operator


wtorek, 30 kwietnia 2002, 00:11
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 stycznia 2002, 12:52
Posty: 6
Post 
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.


piątek, 10 maja 2002, 07:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post videozip
Moj znajomy ma Videozipa RT (najprostszy model - 1 karta). To koszmar wymieniali mu na gwarancji już 2 karty. DigiLab to program niedopracowy a sprobojcie zrobic fajny napis w kreatorze strony - Paint Windowsa jest o wiele lepszy od tego... I jeszcze to liczenie pożal się Boże na Duronie 800 zwykły przenik liczy i liczy. Strata kasy.


czwartek, 22 sierpnia 2002, 19:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Zip RT
operator napisał(a):
Studio v 7 nie pozwala na zgrywanie z play listy, a tylko z osi czasu. Tu jest mały haczyk, gdyż długość zgrywanego filmu nie może przekroczyć 2 godz. Natomiast Digi Lab nie ma żadnych barier pod tym względem...Pozdrawiam: operator


...no i wlasnie.Jakis czas temu bylo chyba o tym na forum ale nie zdazylem napisac.
"Jade" na Studio ver.7.01 od jakiegos czasu i w zyciu nie mialem problemu z dlugoscia wyedytowanego materialu. Wlasnie w tej chwili zgrywam na VHS [via kamera] 3-godzinny filmik a zrzucalem tez niejednokrotnie nawet 4-godzinne :twisted: . Zauwazylem jedynie ,ze wraz ze "wzrostem" filmu "rosnie" os czasu [przy filmie 4h os ma 8h] :)

Pozdrawiam


piątek, 23 sierpnia 2002, 02:08
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 22:04
Posty: 71
Post Poszukuje strownikow do VideoZip Win 2000
Pilne:-))

_________________
Kamil F.
gg:1678313
e-mail:kamilekf@o2.pl


piątek, 11 października 2002, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Czy warto zamienic VideoZIP na VideoZIP RT ... ?
Jak sadzicie? Mam tylko doplacic 900 zl - taka oferta napewno do kazdego posiadacza zwykego Zipa przyszla z firmy HDP.

Narazie widze, ze sporo osob jest zadowolonych, ale zdarzaja sie takze takie przypadki, iz jest na odwrot.


środa, 13 listopada 2002, 17:28
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
Jak w każdym temacie są głosy za i przeciw. Ja używam i nie narzekam.

_________________
A.F.


środa, 25 lutego 2004, 02:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja mam VideoZIP RT od dwoch miesiecy i jak na razie jestem zadowolony. Na poczatku byly drobne problemy, ale teraz jest oki.
POLECAM !


poniedziałek, 8 marca 2004, 19:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Również posiadam Video Zipa Rt, wcześniej miałem VideoZipa.
Nigdy nie miałem z nim problemu.
Otwieram pliki DV i bez użycia kamery przesyłam na tasmę.
Obraz bardzo dobry porównywalny z tym jaki uzyskać można przez kamerę.
Zrzucam film na kompa przy użyci zwykłego F..W..
Montuję różnie w DigLabie lub np w Adobe.
Nieduże pieniądze i dobra jakość.
Wystarczająca karta na moje potrzeby.


wtorek, 23 marca 2004, 15:11
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
Czy skusiliście się na ofertę zakupu DigiLab 4.5? Czy faktycznie animowany tekst można porównać z ze SCALĄ? a nowe efekty ,,obraz w obraz na grafice lub obrazie" są tak rewelacyjne jak zachwala producent? Pozdrawiam wszystkich Zipowców- i nie tylko. :)

_________________
A.F.


niedziela, 25 kwietnia 2004, 06:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL