Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 09:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Użytkownicy PRO-ONE, PRO-ONE RTDV - poszukiwani!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Użytkownicy PRO-ONE, PRO-ONE RTDV - poszukiwani!!!
Witam! 8)
Jestem użytkownikiem karty PRO-ONE RTDV i mam z nią kilka problemów natury technicznej. Wymienię się także doświadczeniami...Zapraszam potencjalnych zainteresowanych do dyskusji :)

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 25 marca 2003, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post PRO ONE i problemy....
Witam,

a kto nie ma problemów z kartą PRO ONE ?
Stawiam dużą wódkę temu u którego to "urządzenie" działa stabilnie !
Moim skromnym zdaniem Pinnacle zrobiło niewypał i powinni się wstydzic, że tak beznadziejny produkt trafił do sprzedazy.... Niestety i ja się nabrałem, kupiłem i z wielkim tridem się tego "cuda" pozbyłem.....

Trzymaj się ciepło i nie poddawaj !
pozdrówka,

były użytkownik Pro One'a obecny właściciel Canopusa DVStorma 2


wtorek, 25 marca 2003, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post do B.Spały
Może źle się wyraziłem z tymi "problemami". Ja używam karty PRO-ONE RTDV od 1/2 roku i narazie jest to karta "najlepsza" na jakiej kiedykolwiek pracowałem :D . Używam Windowsa2000pro i powiem szczeże że żadnych zawisów, bardzo szybka i wygodnia praca, szybki transfer do MPEG2 oraz wiele wiele innych zalet. Ciągle stawiam jej duże wymagania(pracuje zawodowo), a ona radzi sobie z tym całkiem nieźle!. Bardzo możliwe że to była wina twej karty PRO-ONE lub jakiegoś konfliktu sprzętowego w twym kompie. W wersji RTDV poprawiono i usprawniono wiele rzeczy. Dla mnie karta "BOMBA" i polecałbym ją innym. Co zaś się tyczy tych"problemów technicznych" to miałem na myśli kilka zawiłości w zastosowaniu pewnych funkcji RT, współpracy TileDeko, konfiguracji itp. Pozdrawiam!

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 25 marca 2003, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post ProOne.....cd
Cieszę się że jednak jest ktoś zadowolony z tej karty. Pozwala mi to zachować wiare w Pinnacle'a, a przyznać musze, że mam sentyment do firmy. Pytanko co do możliwości - czy spróbowałeś połozyc na timeline Adoba np 2 ścieżki video dodając do tego efekt np. trwający 4s dissolve + filtr motion blur na jednej ze ścieżek + speed 2400 na drugiej + color correction i jeszcze np. filtr emboss + na dodatkowych ścieżkach np. napisy (video2) + grafika z luminancją (scieżka video3) + ruszający się napis (scroll) na ścieżce (video4) ? Ile to cudeńko liczy taką sekwencję ?

Bo ja wiem ile..... (filmiki testowe mają po 1minucie)
A taki np. DVStorm 2 klikasz enter i idzie.............
dla chcących porównać obydwie karty link :
http://www.canopus.com/US/pdf/pinnacle_ ... _aug02.pdf

Pozdrówka.


wtorek, 25 marca 2003, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post cd. ProOne
No tak a teraz bedziemy sie spierać :?: "...kto ma szybszy i nowszy samochód...". Oczywiście, może i DVStorm2 jest lepszy a może i gorszy, nie o to tutaj chodzi. Gdybym chciał się spierać która z tych kart jest lepsza lub gorsza to założyłbym inny temat do dyskusji. Co chwila firmy wypuszczają coraz to nowsze i lepsze produkty. Jeszcze nie zdażyło się aby np.Pinnacle i Cannopus w tym samym czasie wypuścił podobne karty. Oczywiście - jedna ma to czego druga nie ma i na odwrót, można sie spierać i spierać. ProOneRTDV i Cannopus to karty które bardzo znacznie różnią się od siebie strukturą i sposobem działania. DVStorm2 jest nowszy!!!. To jest tak jakby porównać np. ProOne do Matroxa RT2500. Oczywiście że ProOneRTDV wypada o wiele lepiej i to bezdyskusyjnie (przynajmniej dla mnie) ale czy o to tutaj chodzi. Najważniejsze aby dla użytkownika końcowego zakupiony przez niego produkt, spełniał jego oczekiwania i coś więcej...Poczekam kiedy to Pinnacle wypuści jakiś nowy model który pobije DVStorma2 na głowe i co wtedy - kto wtedy będzie lepszy...Niestety ale taki wyścig nigdy się nieskończy!. Co zaś się tyczy tego testu o którym Pan wspomniał. Dla mnie to nie żaden test. Ja przynajmniej nie zgrywam i odtwarzam w kółko po 20 razy ten sam obrazek - bo nie wiem - po co?!. A co zaś się tyczy tych efektów które ponoć DVStorm2 realizuje RT, no to gdyby dla ProOne-a napisali podobne to też by pewnie "pociągnął" bez problemów - a może i nie!. Mnie to bynajmniej na razie nie obchodzi. Najważniejsze aby każdy był zadowolony z inwestycji - bo w końcu te karty nie dależą do tanich...Pozdrawiam :)

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 26 marca 2003, 14:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Co prawda to prawda. Nie w tym rzecz by sie spierac co jest lepsze. Przyznaje. Wic polega na tym aby sobie pomagać i usuwać ewentualne problemy. Wystąpiłem trochę z innej pozycji ponieważ zajmujemy sie testowaniem różnych kart video od kilku dobrych lat. Więc zawsze mam ochote na porównania. Prawda jest taka, że mozna zrobic piękny film na kontrolerze fireWire a beznadziejny na najlepszej nawet karcie za krocie...

pozdrawiam,

Bogdan


środa, 26 marca 2003, 16:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Użytkownicy PRO-ONE, PRO-ONE RTDV - poszukiwani!!!
Całkowicie zgadzam się z Bogusiem , jak zwykle trafia w sedno sprawy.


środa, 26 marca 2003, 20:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:D Witam Panów Krzysztofa i Bogdana. Tak się składa że od kilku miesięcy jestem użytkownikiem karty ProOne RTDV, i działa mi stabilnie - panie Bgdanie. Nie będę się powtarzal, bo Krzysztof w zasadzie powiedział wszystko co istotne na temat tej kart. Ja pracuję na windzie XP Pro, 512 Ram, grafika GeForce 4, dwa HDD IBM-60 i 120. Nie wiem tylko dlaczego nie chce chodzić Hollywood FX Gold. Może wiecie coś na ten temat ?
Propo wymiany doświadczeń proszę Krzysztofa o bliższy kontakt
studiovp@poczta.onet.pl
A co do wódki, Panie Bogdanie to chętnie się napije 8)
Pozdrawiam i Wesołych Świąt


sobota, 19 kwietnia 2003, 21:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DO dupy z pro-one
:oops: ludzieeee , to poznajcie mlodszego brata pro -one! ktory rozni sie od rtdv prawie niczym tylko rtdv w czasie zeczywistym ktorego nie ma!! ha ha ha , posiadam 2 karty pro-one (pro-one i rtdv) i masakra moze troche jest rtdv ulepszony ale rowniez lipaaa wiesza sie poniewaz sterowniki sa zle napisane , a przy mocniejszych montazach masz zwisy 100% , no ci co montuja jakies pierdy 3 min to pewnie nie maja z tymi kartami problemow a ja je mam , posiadam DV storma 2 pro , to jest karta!!!! a pro-one dalem do sprzedania ale chetnych brak!!!! i prosze nie porownywac dv stroma do pro-one bo nie chodzi mi o to tylko pinnacle dalo dupy , bo nawet od roku nie wypuscili poprawek do kart pro-one i jeszcze leiej ze nie podpisali umowy z adobe zeby karta smigala na premierze pro!!!


niedziela, 21 grudnia 2003, 19:55
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
"Leon Zawodowiec" z Głogowa twierdzi, że 3 min. "pierd" jest nic nie wart, a czy "Leon Zawodowiec" z Głogowa wie ile takie "pierdy" kosztują i jak długo się to montuje?. Śledząc wypowiedzi tego Pana nazwane to zostanie np. "treledyskiem" :lol: .

2. Pinacle nie podpisało żadnego porozumienia bo robią własne oprogramowanie do swoich kart.


wtorek, 23 grudnia 2003, 10:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 listopada 2003, 05:35
Posty: 7
Lokalizacja: świętokrzyskie
Post Re: DO dupy z pro-one
STOp-VIDEO napisał(a):
... , a przy mocniejszych montazach masz zwisy 100% , no ci co montuja jakies pierdy 3 min to pewnie nie maja z tymi kartami problemow a ja je mam


A co to takiego mocniejszy montaż ?


wtorek, 23 grudnia 2003, 11:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post Sporów (niepotrzebny) ciag dalszy...
Po co takie żołądkowanie się!? Panowie użytkownicy! - niestety karta montażowa "to jedno", a na jakim komputerze pracuje i osprzęcie "to drugie". Jeśli dobierzecie sobie najbardziej odpowiedni osprzęt czyli, płyte główną, kartę grafiki, dyski...które będą ze sobą dobrze współgrały to nie mam mowy o "wieszaniach", "resetach", "zawisach" itp. Ja tak zrobiłem i mój komputer montażowy działa "WSPANIALE", nawet przy cyt."mocniejszych 3h montażach" :-). Zresztą bardzo często zdaża mi się montować materiały ponad 15-20 warstwowe które mają sporo skomplikowanych modyfikacji (gdzie o RT zapomnijmy) i nie zdażają mi się jakieś niespodziewane zawisy. Przyznaję że mimo tego "jak to się zwykło mówić" raz na jakiś spory czas zdaża mi się "ooops RESET?!" ale to niestety domena PC-tów i kompatybilności. Co zaś się tyczy sterowników to przyznaję że mogli by wydać jakąś nowszą wersję z np. nowymi plugin-ami ale widać że chyba nic z tego!. Pozdrawiam!

_________________
iSLATE - http://www.islate


środa, 24 grudnia 2003, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 3 min
nie chodzi mi o teledysk , bo kilka robilem na tych kartach i wtedy dopiero hu.... zucalem ... karta wogule nie wspolpracuje ze sterownikami z adobe zrobcie maly tescik 1 min filmu daj na dv wybalansuj kolory adjustem ale nie pinnacle tylko premiery , przetnij na pol i daj na tewn kawalek przejscie pinnacle !!!! POWODZENIA!!! zdazylo sie tak ze zadzialalo lecz w 60 % przypadkach byl blad i wyscie do win , a nawet reset , po czym otwierany projekt mial - 1 a tro jest najgorsze co moze sie zdazyc montazyscie! jak juz zmontowa 1,5 h filmu! , nie mialem na mysli mowiac o pierdlach 3 min teledyskach bo wiem ze one pochlaniaja najwiecej pamieci itp. w kartach tylko o filmie a nawet czolowce takiej jak robia amatorzy ci ktorzy pochodza z mojej miejscowosci! czyli 1 obraz pare napisow i to wszystko LIPA!!!!

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 17:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 3 min
nie chodzi mi o teledysk , bo kilka robilem na tych kartach i wtedy dopiero hu.... zucalem ... karta wogule nie wspolpracuje ze sterownikami z adobe zrobcie maly tescik 1 min filmu daj na dv wybalansuj kolory adjustem ale nie pinnacle tylko premiery , przetnij na pol i daj na tewn kawalek przejscie pinnacle !!!! POWODZENIA!!! zdazylo sie tak ze zadzialalo lecz w 60 % przypadkach byl blad i wyscie do win , a nawet reset , po czym otwierany projekt mial - 1 a tro jest najgorsze co moze sie zdazyc montazyscie! jak juz zmontowa 1,5 h filmu! , nie mialem na mysli mowiac o pierdlach 3 min teledyskach bo wiem ze one pochlaniaja najwiecej pamieci itp. w kartach tylko o filmie a nawet czolowce takiej jak robia amatorzy ci ktorzy pochodza z mojej miejscowosci! czyli 1 obraz pare napisow i to wszystko LIPA!!!!

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 17:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Do STOp-VIDEO
Witam!
Naprawde uwazam ze chyba masz jakis problem ze sprzetem?. Zrobilem tak jak wskazales ze trzeba zrobic i wszystko jest OK!. Test powtorzylem 5 razy i chyba wiecej mi nie potrzeba bo zadnych problemow nie spotkalem!?. A tak w ogole to dlaczego sie tak stresowac ze sie traci projekt? - jesli robisz backup systematycznie to o co sie martwic. Jesli cos stracisz to tylko niewiele!. Zreszta Adobe Premiere 6.x maja zaimplementowany tzw "Archiveproject" ktory robi backup odrazu po otwarciu... Przeanalizuj problem od podstaw. A i jeszcze jedna rada!. Moj komp do montazu ma zainstalowane to co tylko najpotrzebniejsze czyli: karte montazowa, dzwiekowa, Premiere, Photoshopa kilka drobiazgow i zadnych smieci! Moze to jest klucz do sukcesu...hm? JA TAM NIE NARZEKAM! Pozdrawiam!


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 18:39
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL