Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 10:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle STUDIO 700 PCI wer. 10 PLUS czy P. STUDIO 500 PCI 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post Pinnacle STUDIO 700 PCI wer. 10 PLUS czy P. STUDIO 500 PCI
Witam - posiadam kamere cyfrową Sony i mam zamiar robić jakiś bardziej zaawansowany montaż zgranego materiału. Miałem do czynienia z montażem kilka lat temu jak dobrze pamiętam na kartach DC10 chyba. Mam świadomość, że do zgrania wystarczy zwykłe złącze Fire-Wire lecz mam też większą ilość starych kaset analogowych do zgrania. Zastanawiam się nad kartami STUDIO 500 PCI lub STUDIO 700 PCI. Moje pytanie brzmi czy warto kupić ver. 700 na moje rozumowanie która zapewnia więcej efektów i szybszą edycję. Dodatkowo wersja 700 przy zgrywaniu z analogu zgrywa dźwięk bezpośrednio z pominięciem karty dźwiękowej (tak jak jest to w wersji 500). Zastanawiam się nad wersją PCI ponieważ jest trochę tańza a do montażu będę używał komputer(ów) stacjonarnych. Z parametrami nie ma problemu bo prowadze sklep komputerowy :wink:


wtorek, 25 lipca 2006, 11:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Używam 700USB, ogólnie polecam to urzadzenie ale ostatnio przysżło mi wyprowadzać materiał na taśmę przez tego boxa i obraz był ale dźwięk neistety nie :(. Musiałem użyć karty dziekowej. Największa zaletą tego urzadzenia jest to że nie ma problemu z asynchronem obrazu z dzwiękiem i na odwrót, co na wszelakich kartach działających na PCI ma czesto miejsce.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 25 lipca 2006, 13:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post 
Kupiłem wersje 700 PCI i musze przyznać, że jest to o co mi chodziło. Sprawdzałem na różnych konfiguracjach sprzętowy od Intela poprzez AMD Athlon/Sempron i za każdym razem bez najmniejszych problemów z instalacją i konfiguracją.


sobota, 29 lipca 2006, 14:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL