Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 17:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle Studio 10 500 PCI 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 7
Post Pinnacle Studio 10 500 PCI
Witam.
Co powiecie o tej karcie?
Muszę zgrać kilkanaście kaset VHS na DVD i zastanawiam się czy to będzie dobre rozwiązanie.
Pozdrawiam.

A tutaj link do tej karty:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22368


środa, 30 sierpnia 2006, 15:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post 
Karta nie jest zła - problem pojawia się przy zgrywaniu dzwięku. Nie potrafi zgrywać bezpośrednio - tylko przez kartę dźwiękową co często powoduje problemy z synchronizacją dźwięku w stosunku do obrazu. Z tego powodu jakiś czas temu wybrałem droższą wersję 700 (ewentualnie wersje 700 na USB).

_________________
Pinnacle STUDIO 700 PCI wer. 10 PLUS


środa, 30 sierpnia 2006, 17:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Podobnie jak poprzednik wystarczy poczytac fora 500 dobra karta ale przy słabszym komputerze problemy z asynchrononem obraz i audio są częste. Sam używam 700USB i polecam. Jest urzadzeniem zewnętrznym i problemy z asynchronem obrazu z dźwiękiem nei wystepują, posiada niezbędnye wyjscia i wejscia do wprowadzania i wyprowadzania obrazu, zarówno we/wy analogowe jak i we/wy cyfrowe.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 30 sierpnia 2006, 20:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 7
Post 
A jeśli kupię 500 na USB to będzie występował problem z przesunięciem dźwięku czy nie?


czwartek, 31 sierpnia 2006, 23:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
A nie lepiej byłoby napisać jaki posiadasz komputer + system wtedy na pewno wielu odpowiedziałoby trafniej, a tak to zgaduj zgadula.
Jezeli interesuej Cię tylko zgrywanie myśle, że 500 USB będzie dobrym wyborem, jednak sprawa procesora oraz wielkości dysku przy kazdym zgrywaniu jet bardzo ważna.
Przy 500 USB urzadzenie to posiada tylko wejścia, dostarczane jest prostszą wersja Studio 10, bez dodatkowych efektów i funkcji jakie posiada Studio 10+.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 1 września 2006, 16:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
ja zgrywam filmy z kaset video na kamerkę dv. nie ma żadnych problemów z póżniejszą obróbką, nie ma przesunięć dźwięku , nie gubię klatek przy zgrywaniu na kompa. według mnie jest to najlepszy sposób.używam studia pinacle 9.3.5 ,jest dużo lepsze i stabilniejsze od 10 która ma wiele niedoróbek nawet przy najnowszym patchu 10.6


piątek, 1 września 2006, 17:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 7
Post 
Mój sprzęt to:
Płyta główna: Gigabyte 8PE800 Ultra
512 RAM
Procesor: Celeron 2,2 GHz
Grafika: NVIDIA GeForce 4 MX 440 (AGP8X)
HDD1: Seagate Baracuda 40 GB
HDD2: Seagate Baracuda 160 GB

do tego kamera CANON mv600 z której nie mogę zgrywać na kompa od pewnego czasu, ponieważ system jej nie wykrywa. Próbowałem już wszystkich rad które znalazłem w sieci.


piątek, 1 września 2006, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jesli chodzi o sprzęet i pracę w Studio 9 większych problemów nei powinno być poza grafiką. ale przy 10 sam procesor nie należy do mocaranych, a grafika może rodzić wiele problemów przy renderingu efektów i podglądu. Zalecana do PS10 to z obsługa DX9 oraz 128MB RAM.
Przy zgrywaniu jak pisałem najwazniejszy jest procesor i dyski 512MB do tego jak najbardziej wystarczy. W zasadzie zgrywanie do mpeg2 można sobie darować gdyż moc procesora jest na pograniczu zgrywania z kodowaniem do mpeg2, dlatego DV polecam (lepsza jakość, mniejsze obziązenie procesora przy montazu i zgrywaniu, materiał lepiej poddaje sie obróbce, jedynie dużo zajmuje). Przy zgrywaniu do analoga nalezałoby poeksperymentować ale najprawdopodobniej pozostaje AVI(mjpeg), choć powalczyć z mpeg2 też można. 2 dyski które posiadasz jak najlepiej się przydadza przy zgrywaniu jeden z dysków pozostaw wlasnei na zgrywany materiał, na drugim system i program.
Dla porównania podam, że przy zgrywaniu do mpeg2 moja konfiguracja obciążona jest na około 85%do 90% w porywach, natomiast przy AVI(DV) 15%-25%.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 2 września 2006, 01:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 7
Post 
Podsumowując
Postanowiłem zainwestować w 700. Jeśli to ma zapobiec przesunięciu dzwięku to lepiej trochę dołożyć.
I jeszcze jedno pytanie?
Która karta będzie lepsza USB czy PCI.
Dziękuje wszystkim za odpowiedź i wyjaśnienia.


poniedziałek, 4 września 2006, 08:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Moim zdaniem 700USB na korzyść przemawia:
- mobilnośc (bezproblemowe podłaczenie przewodów itp wszystko w zasięgu ręki,
- nie obciąża i tak mało wydajnej szyny PCI (700PCI pracuję na złączu PCI w przypadku kilku urzadzeń na PCI może wystapic problem z poprawnym przydzieleniem przerwań, oraz priorytetem działania).

P.S. Proponuję przy zakupie przeczytać intrukcję Pinnacla 10+ wiele wyjasni ja na początku miałem małe problemy z urządzenie a wszystko za sprawą braku znajomości instrukcji.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 4 września 2006, 09:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
Posty: 7
Post 
I jeszcze jedno pytanie które nasuneło mi się podczas przeglądania wszystkich stron o tym produkcie?
Czy mogę kupić samą kartę bez oprogramowania?
A jeśli tej nie można to czy jest jakaś alternatywna karta którą mogę kupić bez oprogramowania.


poniedziałek, 4 września 2006, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Poszukaj tutaj.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 9:58 am ]
Sorry, pospieszylem się.




http://aukcjewp.wp.pl/showcat.php?id=43 ... view=gtext

    _________________
    Stanisław


    poniedziałek, 4 września 2006, 09:55
    Zobacz profil
    Nowy
    Nowy

    Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
    Posty: 7
    Post 
    Tyle ile osób, tyle odpowiedzi.
    Teraz już nie wiem co zrobić.


    poniedziałek, 4 września 2006, 12:14
    Zobacz profil
    Nowy
    Nowy

    Dołączył: poniedziałek, 13 lutego 2006, 23:32
    Posty: 14
    Post VHS na DVD
    jazgrywałem kilkanaście kaset VHS na DVD przez Converter Conopus ADVC-55 do Pinacle 9 plus ,gdzie wyciąłem niepotrzebne sceny ,zrobiłem menu i wypaliłem na DVD .Jakość super .


    poniedziałek, 4 września 2006, 17:59
    Zobacz profil
    Nowy
    Nowy

    Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 15:09
    Posty: 7
    Post 
    Po wielu przemyśleniach chyba zdecyduje się na canopusa tylko jeszcze nie wiem którego: ADVC-50 czy ADVC-55.
    Możecie mi powiedzieć jeszcze jaka jest różnica między nimi (poza ceną oczywiści)


    wtorek, 5 września 2006, 13:39
    Zobacz profil
    Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
    Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


    Kto przegląda forum

    Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


    Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
    Nie możesz odpowiadać w wątkach
    Nie możesz edytować swoich postów
    Nie możesz usuwać swoich postów
    Nie możesz dodawać załączników

    Szukaj:
    Skocz do:  
    cron
    Powered by phpBB © phpBB Group.
    Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
    Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL