Teraz jest sobota, 22 września 2018, 15:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 WIELKI PROBLEM Z FIREWIRE :( 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:33
Posty: 4
Post WIELKI PROBLEM Z FIREWIRE :(
Zakupilem karte PCMCIA z dwoma potrami firewire ale po wlozeniu w gniazdo wywala komunikat: "Wystapil problem podczas instalacji sprzetu, Twoj sprzet moze dzialac niepoprawnie". Gdy wchodze do menadzera i we wlasciwosci to w oknie znajduje sie komunikat "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)" Jest to urzadzenie Texas Instruments IEEE 1394, przynajmniej tak mi go wykrywa Windows. A dokladnie to urzadzonko wyglada tak >>TU<<
i nie wiem co moge z tym zrobic zeby dzialalo.
System Win XP SP2

Bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam


czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
Najprawdopodobniej masz nie zainstalowane poprawnie sterowniki z plyty glownej... Mialem kiedys kiedys podobny problem z karta dzwiekowa, zapomnialem zainstalowac wszystkie sterowniki z plyty glownej i porty pci nie dzialaly poprawnie, nie dalo sie zainstalowac nic, co bylo do nich podlaczone...

Mam nadzieje ze to pomoze :)

_________________
:mrgreen:


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:33
Posty: 4
Post 
Ale ja mam laptopa :)


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
bart886 napisał(a):
Ale ja mam laptopa :)
a laptop nie ma plyty glownej? :roll:

_________________
:mrgreen:


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:33
Posty: 4
Post 
tak ma ale ta karta firewire wchodzi do gniazda PCMCIA. A gniazdo napewno jest dobrze zainstalowane bo mam internet przez wireless i tez korzystam z karty LAN PMCIA. :)


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
to nie wiem :P jezeli mowisz ze gniazdo dobrze zainstalowane... nic nie przychodzi mi do glowy

_________________
:mrgreen:


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 00:33
Posty: 4
Post 
Sterownikow do tej karty nie moge znalesc w necie, szukalem juz 5 godzin i nic. No nic moze ktos wpadnie (oby :) ) co sie dzieje.

Pozdrawiam


czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
A odłącz inne urządzenia, chociazby wspomniany internet może wystepuje konflikt przerwań. Ponownie dokonaj intalacji.
Doinstaluj poprawki do fire wire jesli nie masz:
WindowsXP-KB885222-v2-x86-PLK.exe,
WindowsXP-KB904412-v2-x86-PLK.exe
Problemem może tez być sam konflik urzadzenia z Twoim sprzetęm. Zerknąłbym tez na ustaiwenia w BIOSIE może masz coś przyblokowane np jedno z gniazd, lub przerwania nie sa przydzielane autoatycznie.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 31 sierpnia 2006, 10:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL