Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 10:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy spaliłem wyjscie TV na mojej karcie graficznej... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Czy spaliłem wyjscie TV na mojej karcie graficznej...
Witam

Czy mozliwe jest ze spalilem wyjscie tv na karcie graficznej, podlaczalem to jako amator do anteny telewizyjnej, bylo tam parosekundowe sprawdzanie, mialem wszystko podlaczane, uruchamialem ten test, i przez te pare sekund wyszukiwalem kanal w taki sam sposob jak wyszykuje sie stacje na kablowce, i tak klikakrotnie. W koncu monitor zrobil sie czrany system nie chcial sie zaladowac, po kilku kombinacjach dopiero udalo sie go jakos uruchomic, ale niestety zniklo mi wszystko dotyczace ustawien wyjscia tv, test zrobil sie nieaktywny, wybor standardu rowniez, wszystko podlaczylem pozniej jak nalezy, przez czincz, ale niestety...
Czy da sie cos z tym zrobic? czy wyjscie jest spalone?
System byl kilka razy przeinstalowywany, oprogramowanie, sterowniki i rozne programy to obslugi wyjscia tez byly sprawdzane i nic...
Prosze o pomoc.. :(


poniedziałek, 31 marca 2003, 13:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Kurna jak można do TVout podłączyć antene i jeszcze chciec złapac jakiś program ,BOŻE!!!!!!!!!!!
To tak samo jak byś kota złapał za ogon i chciał aby on szczekał.Pewno że mogłeś spieprzyc kartę grafiki bądz jej wyjście.


wtorek, 1 kwietnia 2003, 16:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Moim zdaniem - napewno !
Ludzie myślcie jak coś robicie (nie wspomnę o tak trywialnych sprawach jak czytanie istrukcji, literatury i oznaczeń wejść/wyjść) !

_________________
hi-rek


wtorek, 1 kwietnia 2003, 20:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Kurcze no... A moze da sie z tym cos zrobic ?? wymienic same wyjscie czy cos ? bo karta dziala idealnie, tyle tylko ze po tym wszystkim, nic mi sie nie chcialo odpalic w 3d, ale jak sie pozniej okazalo, ni stad ni z owąd ze directx z (wtedy) 7 cofnal sie do chyba 3.... niewiadomo czemu, no i gry zaczely dzialac i wszystko w 3d, ale wyjscia juz nie widzi....
Jakies rady ??


wtorek, 1 kwietnia 2003, 21:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Proponuje wszystko zacząć od począdku po 1 KWIETNIA!


wtorek, 1 kwietnia 2003, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Zreperowac tego raczej nie zreperujesz no chyba ze wylutujesz układ (w co wątpię) który się najprawdopodobniej spalił .Łatwiej będzie kupić nową karte grafiki.


środa, 2 kwietnia 2003, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No to jest szansa ...
O jaki układ chodzi ?? moze cos z ta kostka metalowa (ten wtyk na karcie) to trzeba wylutowac ? wymienic ?? przeciez tego nie kupi pewnie, czy cos na samej karcie ? Wiecej szczegolow...


czwartek, 3 kwietnia 2003, 23:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Myślę, że nie potrzebnie szukasz tutaj porad możliwości samodzielnego naprawienia tej karty. Pomóc Tobie może tylko sewis firmowy tej karty lub elektronik, który miałby na tyle wiedzy aby znaleźć uszkodzenie. Poza tym teraz stosuje się tzw. montaż powierzchniowy, a on w zasadzie uniemożliwia naprawy.

_________________
hi-rek


piątek, 4 kwietnia 2003, 08:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Tak więc jedyne wyjscie aby miec sprawne wy tv to kupić nową karte grafiki,np Ati bo ma bardzo dobre wy telewizyjne a model 9000 jest stosunkowo tani (Radeon 9000 vivo ok 400zł).Jedyną jego wadą to że jest mało wydajny przy grafice 3d.


piątek, 4 kwietnia 2003, 15:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
baaaa, ale ja jestem raczej fanatykiem nvidii .......
a jakie jest to wejscie w tym radeonie? dobre to jest porownanie z tunerem tv, czy karta video ? jak sie ma ten obraz wpuszczany do kompa przez ta karte? z kamery vhs analog sie da zgrac cos ? z magnetowidu ?


sobota, 5 kwietnia 2003, 01:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL