Teraz jest środa, 26 września 2018, 04:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 AverTV Studio 303 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AverTV Studio 303
Cze
Czy ktoś ma AverTv Studio 303, a jeśli tak to co o niej myśli.


środa, 2 kwietnia 2003, 13:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Ktos tu kiedys pisał że ma ten tuner ale niestety nie pamiętam kto,może sie odezwie.

A mnie interesuje tez inna kwestia, ten tuner może wyświetlac obraz w systemie PAL , natomiast słyszałem że poprzez wejście chinch można nagrywać obraz nie tylko w PALu ale również w NTSC.Czy może ktoś to potwierdzić???Czy wogule tunery tv radzą sobie z systemem NTSC???


środa, 2 kwietnia 2003, 19:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Aver 303
Zajrzyj tu:
http://www.forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=1445


czwartek, 1 maja 2003, 03:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jak wyżej
Hej.
Posiadam tę kartę. Odbiór programów nie jest idealny, jednak na moje
potrzeby jest znośny. Soft uzywam od karty TVPhone98 (też aver'a)
ze względu na obsłuę pełnego pal przy nagrywaniu. (Soft od 303 używa MPEG-2). Co do nagrywania w NTSC to nie praktykowałem(nie mam źródła), ale można ustawić Pal lub NTSC na wejściu Chinch, oraz S-Video.
skynecik@poczta.onet.pl


sobota, 3 maja 2003, 00:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: AverTV Studio 303
Cze, ja mam Studio 303 i mam problem. Wiesza mi sie komputer przy zamykani windowsa Milenium. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, czy ktoś ma tez ten problem?


środa, 28 maja 2003, 20:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post j.w.
Ja posiadam xp, więc nie pomogę.


środa, 28 maja 2003, 21:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ja Mam AVerTV Studio 303...
Ale nie mogę póki co za dużo o nim powiedzieć, tylko tyle, że bez zarzutów mi wykrywa wszystkie kanały, ale w oryginalnym sofcie nie mogę przesunąć sobie kanału pod inny numer (tylko ręcznie przypisać częstotliwość). Odbiór jest wypas no i stereo działa bez zarzutu. Ja polecam ten tuner wszystkim, tylko że cena 300 to troche sporo, ale opłaca się. P.S. Jak chcesz poczytać inne opinie to na http://www.komputronik.pl jest kilka.


środa, 18 czerwca 2003, 18:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post studio 303
czy ktos mial problem w tej karcie z dzwiekiem? chodzi o to ze mi (i nie tylko z tego co wiem) po kilku minutach ogladania jednej stacji znika dzwiek, pomaga wlaczenie i wylaczenie mute - dzwiek spowrotem wskakuje na kilka minut. byl bym wdzieszny za podpowiedz co z tym zrobic. pozdrawiam


środa, 25 czerwca 2003, 21:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Aver.
Witam . Panowie i Panie nie bede pisal kazania . Podziele sie kilkoma swoimi uwagami na temat Aver Studio 303. A wiec po pierwsze moje uwagi pod kontem minusow :
Brak w orginalnym standartowym sofcie opcji Capture Video . A moze ja jestem slepy ? 8O
Ciezko wspolpracuje z Virtual Dub nie tylko z najnowszymi wersjami ale takze z wersja typowa dla VCR .Chodzi mi o opcje zgrywania z tasmy video . Po wybraniu wszystkich odpowiednich opcji i zatwierdzeniu ich poprzez OK dzwiek znika i tylko szumi . Dla mnie to padaczka .
Kolejna sprawa to stery . Na plycie znajduja sie owszen ladnie pieknie ale czy ktos slyszal o sterownikach uniwersalnych do wszystkich wejsji Windy ? Tu chyba sie panowie programisci lub Panie programistki sie zdeczka pomylily.
Idziemy dalej . Zgrywanie : format video . I znow sie zawiodlem wczesniej pracowalem na 3 roznych kartach Tv : Zoltrix , Aver Tv Phone , i jakas no name brak producenta brak adresu dla softu i sterow w sieci . I z tych 3 jakie wymienilem najbardziej odpowiadala mi Averka potem kolejno no name oraz na koncu Zoltrix ale juz kompletne dno zaliczyla karta Avera studio 303 .Wiec co do formatu zgrywania : max jaki mogl mi obsluzyc kazdy dostepny mi soft : Virtual Dub , Power Vcr , Main Actor itp itd . Zaden nie byl w stanie przekroczyc granicy 352x288 . A co pisza na stronie producenci tego nie bede cytowal .Natomiast kazda z wymienionych przez zemnie kart bez problemu dala sie modyfikowac pod tym kontem wiec sam sobie moglem ustalic format video . Pamietam jeszcze jak mialem procesor 166 i pamieci 16 mega winde 95 i tego no name i zgrywalem do avika z kompresja Indeo ( w tamtym czasie nie bylo divx ) i musze przyznac iz efekt byl powalajoncy na nogi . Potem nadeszly czasy zmian modernizacji sprzetu i mialem procesor 233 oczywiscie Celeron i tam znow zgrywanie itp i wszystko oki . Nie bylo problemow zadnych w tydy mialem Zoltrixa . Potem znow za jakis czas modernizacja karta Averek procesor 866 Celeron zgrywanie itp juz do div X i szlo jak po maselku . Ale z pewnych wzglendow pozbylem sie jej nie z powodow technicznych czy z nie zadowolenia . Teraz procesor 2,4 Ghz karta Aver Tv Studio 303 ( brzmi jak dywizjon 303 :D ) . No i zaczely sie wlasnie owe opisywane schody . A moze tak sobie teraz mysle wyzucic wszystko i powrucic do Pentiuma 166 ? Heh to by bylo jak powrut do przeszlosci 800 :lol: .
Co do jakosci obrazu wyswietlanego na ekranie monitora : to powiedzmy 3 z plusem max .
Teraz cos na plus .
Mianowcie tunerek radiowy . Super sprawa nagrywanie bezposredio do mp3 .
To tyle co moge powiedziec . Na koniec dodam iz obecnie sprzedaje i nie mam zamiaru kupowac niczego innego jak starego dobrego Avera Tv Phone na BT848 . No chyba ze ktos chce sie zamienic . Ale po tym co napisalem taka propozycja to jak katu glowe na tacy :twisted: . Wszelkich skarg i wnioskow nie przyjmuje . To co napisalem to jest tylko i wyloncznie moja opinia nie konsultowana z nikim . Dziekuje.


środa, 25 czerwca 2003, 21:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Stery
Jak to zwykle bywa z kartami TV - producenci jak na złość dołączają do nich słabe oprogramowanie i ograniczające sprzęt drivery.
Do tego doszedł teraz nowy chipset cx881 który z niczym nie jest kompatybilny.

Pamiętam jak rozpoczynałem kilka lat temu zabawę z kartą TV na AMD K6 333. Rozdzielczość 384x288 to był wyczyn. Więcej ani procek nie mógł, ani dysk ani karta. Użytkownik dbając o własne bezpieczeństwo też więcej nie wymagał ;-)
Dziś przy Duronie 1200, szybszym dysku i tej samej karcie łapię 720x576 do mpeg2 bez zająknięcia. A wszystko dlatego że przy instalacji karty TV nawet do głowy mi nie przychodzi wzięcie do ręki płytki z oryginalnymi driverami (ani nawet tymi "nowszymi" ze strony producenta).
Szajs to delikatne określenie na soft i sterowniki do mojej PixelView. Ale podobnie jest w Aver itp.
A więc do telewizji uzywam idelanego jak dla mnie JTV a ściągam na dysk UVS7 lub VirtualDubem. Sama karta działa na uniwersalnych sterownikach do kart na chipsetach Bt848 i 878.

I na dzień dzisiejszy można stwierdzić że chipset Bt878 (Cx878) jest na razie najlepszym wyborem. Jak dla mnie potwierdza to mała ilość kart TV z najnowszym chipsetem.

Pozdrawiam

emes


czwartek, 26 czerwca 2003, 08:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
NIe mogę się do końca zgodzić z p. Wicio
Capture wideo? mhh, jeśli chodzi o zgrywanie ze źródła wideo to przecież wystarczy przejść do okna VCR, wybrać źródło i record

Z najnowszym virtual Dub VCR chodzi normalnie tylko że w pół rozdzielczości (niestety).. Tak się składa że ta karta wymaga w miarę nowego softu, do najlepszych moge zaliczyć VirtualVCR - pełna rodzielczość, nie gubi klatek nawet na duronie 800 mhz w pełnym palu. Poza tym iuVCR i kilka innych.

Jakość obrazu nie należy do najlepszych, to prawda ale do amatorskich zastosować się nadaje w 100%.

Jak dla mnie jedyna wada to kiepski soft standardowy a raczej zgrywanie do mpeg2 (no bo w czym to później edytować)

Sterowniki tylko oryginalne z płyty bo sp1 jakoś nie chce się zainstalować...


sobota, 5 lipca 2003, 19:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem...
mam maly problem z nagrywaniem na tej karcie obrazu do pliku.
po wybraniu opcji VCR i kliknieciu przycisku nagrywania dzwiek zaczyna czeszczec i pokazuja mi sie mrowki zamiast obrazu...


sobota, 2 sierpnia 2003, 21:30
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 23 sierpnia 2003, 13:51
Posty: 29
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jednym słowem, kiesko. Nie mam wyrobionego zdania na temat innych kart ale Aver coraz bardziej na tym forum grzęźnie w problemach.
Chciałbym sobie sprawić karte do zgrywania VHS także i teraz mam dużo do myślenia.

_________________
Asus A7V8X
AMD 2000+ i Termaltake Volcano 9 "Cool Mod"
RAM 512MB
SHAPPHIRE RADEON 9000 Atlantis
HDD: Samsung SV2044 (66/5400RPM)
--------------------------------------------
Win XP prof.


sobota, 23 sierpnia 2003, 21:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: studio 303
mr_spock napisał(a):
czy ktos mial problem w tej karcie z dzwiekiem? chodzi o to ze mi (i nie tylko z tego co wiem) po kilku minutach ogladania jednej stacji znika dzwiek, pomaga wlaczenie i wylaczenie mute - dzwiek spowrotem wskakuje na kilka minut. byl bym wdzieszny za podpowiedz co z tym zrobic. pozdrawiam


Ja też miałem taki problem. Tłumaczę w czym rzecz. Najprawdopodobniej posiadasz Nortona Antivirusa i MS messengera. Wejdź do Nortona antivirusa i w opcjach w zakładce internet - messenger odznacz MSN instant messenger. Pomaga bo u mnie teraz działa ok, a wcześniej po paru minutach zanikał dźwięk.


środa, 27 sierpnia 2003, 18:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
moja przygoda z tą kartą jest już opisana na tym forum, nic nie działało, już miałem zamiar oddać kartę i dać sobie spokój, ale niedawno na stronie AverMedia pojawił się update do sterów i wyobraźcie sobie, że TV działa bez zarzutu, dźwięk bez zarzutu, nagrywanie w locie do mpeg2 w maxymalnej rozdzielczości bez zarzutu, czyli po prostu pięknota, naprawdę nie wierzyłem, że uda się to kiedykolwiek, a teraz po prostu jestem wniebowzięty,

PS. Ci, którzy mają problemy z tą kartą, szczególnie na XP powinni jak najszybciej ściągnąć tą poprawkę i ją zainstalować, pamiętajcie o przeczytaniu instrukcji jak to zrobić,

pzdr


środa, 27 sierpnia 2003, 22:31
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL