Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 18:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Co powiecie na PINNACLE STUDIO V10-700 USB ? czy warto ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 20:33
Posty: 18
Post Co powiecie na PINNACLE STUDIO V10-700 USB ? czy warto ?
Witam wszystkich

Nosze sie z zamiarem zukupu tej karty .Czy jest to karta nieliniowa ?
Czy pomoze mi to w pracy w Adobe Premiere 1.5 pro.Obecnie pracuje bez rzadnych kart wspomagajacych ?

Za pomoc sliczne dzieki i pozdrawiam
Waldi


niedziela, 1 października 2006, 13:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Nie warto. Jakość zgrywanego materiału jest taka sobie. Mogą nastapić przesunięcia dźwięku w stosunku do obrazu. W niczym nie poprawi pracy w AP 1.5 Pro. Jeżeli już, to kup wersję na slot PCI. :)


niedziela, 1 października 2006, 17:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Cytuj:
Mogą nastapić przesunięcia dźwięku w stosunku do obrazu. W niczym nie poprawi pracy w AP 1.5 Pro. Jeżeli już, to kup wersję na slot PCI.


Użytkuję to urzadzenie od roku jako element wpsółpracujący z Pinnacle oraz AVID 7 działa bardzo dobrze. Próbowałem współpracy z nero 6, virtual dub (niestety nie jest wykrywane poprawnie). Jezeli chodzi o przesunięcie obrazu z dźwiękiem to nie zgadzam się z przedmówca nie wiem skąd takie informacje pisze. Przesuniuęcie obrazu występuje właśnie na kartach PCI z dwóch powodów, niewydolność magistrali PCI, współpraca kilku urzadzeń PCI, problemy z przydziałem IRQ, oraz współpraca z wewenętrzną kartą audio to najczęstrze powody asynchronu.
700USB jest urządzeniem zewnętrznym:
- nie obciąża magistrali PCI, (stad inne urządzenia mogą bezproblemowo współpracować z komputerem w czasie działania USB700)
- nie przeszkadzają mu inne urzadzenia zainstalowane na PCI,
- dodatkowo masz swobodę przy podłączaniu przewodów,

Zgrałem tym urzadzeniem juz kilkanaście kaset VHS. Jakośc zgranego materiału zalezna jest od samej taśmy, ani razu nie wystapił u mnie asynchron obrazu z dźwiękiem, (jesli tasma była pogięta i zanikał obraz i dźwięk przy bardzo słabej jakości nagraniach urzadzenie przestawało przechwytywać). Gubienie klatek wystwpuje w przypadku skaczacego obrazu itp nienaturalnych sytuacjach w obrazie.
Jesli chodzi o wyjście bezproblemowo można wypuszczać audio/ video przez to urzadzenie bez obawy o asynchron.
Port fire-wire spisuje się lepiej od mojego zainstalowanego na płycie głównej, do urządzenia dołączone sa kabelek USB2.0 i fire-wire dobrej jakości.
W urządzeniu tym cenię sobie przedewszystkim, wygode i prostote obsługi, jesli chcesz używać urządzenia do kinowych produkcji to odradzam, ale jeżeli urządzenie ma słyżyć do konwersji materiału który będzie odtwarzany na DVD lub VHS to moge polecić. ]
Nie mam możliwości sprawdzenia czy współpracuje z AP, przed zakupem lepiej bym się upewnił.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 2 października 2006, 09:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Bawiłem się tym urządzeniem kilka miesięcy temu. I wystąpił asynchron, teraz już jednak nie pamiętam w jakiej sytuacji. A poleciłem slotowe urządzenie bo... jest po poprostu tańsze. Przy dzisiejszych cenach kamer cyfrowych z wejściem/wyjściem AV raczej zastanowiłbym się nad takim rozwiązaniem, bo mimo większych nakładów, korzyść podwójna: posiadanie kamery cyfrowej i najlepsza jakościowo możliwość zapisu obrazu i dźwięku ze źródeł analogowych. Bez żadnych cudów, asynchronów itp. Pozdrowienia!


poniedziałek, 2 października 2006, 10:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zgadza się kamera z we analogowym dobra sprawa sam mam taką jest tylko jedno ale bynajmniej w moim wypadku. Przy zgrywaniu przez kamerkę, programy nie widzą utraconych klatek video, a przy zgrywaniu przez 700USB, program na bierząco pokazuje utracone klatki. Niby nic ale po zgrywaniu przez kamerkę (jak w opisie na dole) z VHS i wypaleniu DVD przy szybszych ruchach obraz dostawał lekko czkawki co jakiś czas wypadała klatka, podobnie było z taśmami słabej jakości obraz szarpał.
Tutaj mam ten komfort że widze co się dzieje z obrazem i mogę dany kawałek opuścić lub przepuścić klika razy tak by konwersja przeszła bez szfanku.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 2 października 2006, 23:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL