Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 22:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 MATROX RT.X100 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post MATROX RT.X100
Co sadzicie o tej karcie jakie ma zalety a jakie wady .Jak ja mozna "podrasowac"co mozna z niej wycisnac?


niedziela, 6 kwietnia 2003, 03:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Karta bardzo dobra ale tez baaardzo droga. Do czego bedziesz ja wykorzystywal ? Jesli nie wykorzystasz w pelni zalet Real Time to za droga zabawka.

P.S. Staraj sie pytac bardziej konkretniej to i odpowiedzi takie beda. Zarejestruj sie rowniez :twisted:

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 6 kwietnia 2003, 13:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
Juz sie zarejesrtowalem.A jesli chodzi o karte to wlasnie jestem jej nowym posiadaczem i jak narazie robi dobre wrazenie jest naprwade szybka chos niewiedziec czemu komp sie wiesza ,serwis twierdzi ze cos z tym zrobi.Czy macie podobne problemy?

_________________
AMADEUS


niedziela, 6 kwietnia 2003, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Nie jestem posiadaczem tej karty osobiscie ale znam ja ze tak powiem z widzenia. Podaj pelna kofiguracje komputera i jaki system.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 6 kwietnia 2003, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Miałem chyba podobne problemy, wprawdzie z RT 2500 na W 2000. Zawieszanie się komputera odbywało się przy wyjściu z titlera, gdy nic w nim nie zrobiłem i nie zapisałem (gdy użyłem Exit). Jeżeli zrobiłem cokolwiek i zapisałem to nie było i nie ma problemu. Druga przyczyna to były zainstalowane sterowniki do SBLive. Po po podinstalowaniu ich i zainstalowaniu sterowników spod Windowsa kłopoty się skończyły. Podobno są już sterowniki do SBLive pod W 2000, ale jak się sprawują - nie wiem. Po tym wszystkim komputer i karta spisują się na medal.

_________________
hi-rek


niedziela, 6 kwietnia 2003, 15:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Titler to nie tyle problem karty co ogolnie AP

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 6 kwietnia 2003, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Przepraszam nie napisałem dość wyraźnie. Z titlera AP nie korzystam. Do Matroxa dołączany jet inny titler - TitleExpress. I o niego mi chodzi. Tak nawiasem mówiąc jest on dosyć prosty, ale mimo wszystko niezawodny i wygodny w użyciu.

_________________
hi-rek


niedziela, 6 kwietnia 2003, 17:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
Moj sie wiesza bez podania konkretnej przyczyny ,czasem padnie sam AP
a czasem caly system i to tak ze tylko reset reczny pomaga.Jest tylko jedna prawidlowosc -musze cos robic z Matroxem czyli jakis efekcik,filterek lub cos innego co Matrox robi odrazu jak narazie nic sie nie wydarzylo podczas pracy z innymi programami np Photoshop

konfiguracja
Win 2000,PIV 2,5 , Asus P4B533-E,RAM 512,MatroX G550 AGP DualHead

_________________
AMADEUS


niedziela, 6 kwietnia 2003, 20:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Masz zainstalowany Service Pack 3 ?

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


niedziela, 6 kwietnia 2003, 21:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
Tak mam

_________________
AMADEUS


niedziela, 6 kwietnia 2003, 21:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post RT.X100...
Napisz konkretnie jaką posiadasz konfigurację kompa...
Płyta główna, ile RAM, jakie HDD, procek, która wersja strowników ?
Jak są podłączone HDD ?, etc.
Wtedy będzie mozna coś zaradzić.


poniedziałek, 7 kwietnia 2003, 08:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 02:15
Posty: 47
Lokalizacja: Krakow
Post 
jaki zestaw to jest wyzej
sterowniki ostatnie jakie sa dostepne na stronie Matroxa

_________________
AMADEUS


poniedziałek, 7 kwietnia 2003, 11:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Matrox do slotu PCI nr.2, przerwanie nr.9. Do dysku systemowego podepnij drugi HD na zgrywanie sekwencji w MPEG2. ! Dysk lub dyski na video podepnij do RAIDA. Z drugiej "szelki" kontrolera IDE pdepnij np. nagrywarkę DVD.
W tekiej konfiguracji powinno działać bez żadnych problemów.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 7 kwietnia 2003, 12:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL