Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 11:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem Pinnacle DV 500 DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 11:37
Posty: 2
Lokalizacja: Ruda Śl.
Post Problem Pinnacle DV 500 DVD
Posiadam kartę Pinnacle Dv 500 DVD, która chodziła na starym systemie (WIN XP Home Edition). Zmiana systemu (nowy sprzęt Chipset : VIA P4M890 <> Typ gniazda procesora : SocketT (LGA775) <> Obsługiwane procesory : Core 2 Duo (Conroe), Pentium D, Pentium 4 - Prescott, Celeron D <> Obsługa technologii SLI / CrossFire : nie <> Szyna systemowa [MHz] : 1066/800/533 <> Rodzaj pamięci : DDR2 533/400, dwukanałowa pamięć Dual DDR2 <> Ilość złącz pamięci : 2 DDR2 DIMM <> Maksymalna obsługiwana pamięć : 4 GB DDR2 <> Typ złącza PCI-E : 16x <> Ilość złącz PCI-E x16 slot : 1 <> Ilość złącz PCI-E x1 slot : 1 <> Ilość złącz PCI : 2 <> Porty USB 2.0 : 8 <> Obsługiwany tryb sATAII/ATA : 300/133 (4 złącz sATAII (w tym 1 zewnętrzne), 2 złącza ATA133) <> Karta graficzna NVidia 7600GT 256 MBZintegrowana karta muzyczna : Realtek ALC 882 - 8-ch High Definition A
Otwarcie Adobe Premiere 6.5 powoduje zawieszenie systemu (niebieski ekran).
System operacyjny Windows Media Center. Szczytać materiał video jeszcze można (DV Tools). Sterowniki do karty wersja 4.5 + Patch 4.5a.
Proszę o pomoc i informację, czy w takiej konfuguracji sprzętowej da się kartę uruchomić (czy pozostaje już tylko ją sprzedać).


wtorek, 31 października 2006, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
wg mnie zle dobrane komponenty komputera i obawiam sie ze nie tylko podczas adobe bedziesz tak mial - strzelam w ciemno ze to wina ramu lub zasilacza.
Co do konkretnej konfiguracji musialbys potestowac rozne czesci ... innej rady nie ma zeby to sprawdzic, wkladac i wykladac i tak az do skutku.

_________________
:mrgreen:


wtorek, 31 października 2006, 12:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 11:37
Posty: 2
Lokalizacja: Ruda Śl.
Post 
W jakim sensie RAM powoduje taki konflikt?


wtorek, 31 października 2006, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
Andrzej Michali napisał(a):
W jakim sensie RAM powoduje taki konflikt?
czasem wystarczy innje firmy ram lub cos - nie mowie ze wina lezy po stronie ramu ale czesto zasilacz lub ram powoduja walsnie takie rozne spotkania z niebieskim ekranem.

_________________
:mrgreen:


wtorek, 31 października 2006, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Wyciąg kartę video i włącz Premiera. Niebieskiego ekranu nie będzie !?!

Myślę że właśnie tak będzie. Ogólnie Pinnacle nie lubi VIA. Poza tym kto ci doradził zakup płyty na VIA? Przecież to szmira !!


środa, 1 listopada 2006, 00:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 23:36
Posty: 18
Lokalizacja: z domu
Post 
witam.. nie dość że nie lubi VIA to jeszcze pierwszych wersji nFORCE.. spróbuj założyć jakaś płyte pod INTELem i raczej nie powinno być problemów


sobota, 11 listopada 2006, 20:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL