Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 21:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle MovieBox Plus 710 USB a zewnętrzny dysk 2,5" 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 4 listopada 2006, 20:41
Posty: 4
Post Pinnacle MovieBox Plus 710 USB a zewnętrzny dysk 2,5"
Mam taką sytuację. Podłączam moviebox do usb, podłączam zewnętrzny hdd 2,5" do usb i dysk jest rozpoznawany ale partycje na nim się nie "montują".
Wyłączam moviebox podłączam hdd, partycje "montują" się poprawnie, podłączam moviebox i on też poprawnie pracuje.
Dodatkowe zasilenie z zewnętrznego źródła hdd (bo inaczej pracuje tylko na zasileniu usb - do tej pory poprawnie) też nic nie zmienia.
Wynika z tego że oba urządzenia mają problem ze współpracą bądź pożeraniem prądu na usb w przypadku gdy moviebox jest podłączany pierwszy.
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Sprawdzałem jeszcze w jakiej wersji jest sterownik usb dla moviebox ale nie ma chyba na sieci ogólnie dostępnej jakiejś nowszej wersji.
;----------------------------------------------------------------------------------------------------
;
; MarvinUsb.INF -- This file contains installation information for these devices:
; "Pinnacle Systems MovieBox Deluxe"
; "Pinnacle Systems 700-USB"
; "Pinnacle Systems 500-USB"
; "Pinnacle 710-USB"
; "Pinnacle 510-USB"
;
; Copyright (c) 2004-2006 Pinnacle Systems
;----------------------------------------------------------------------------------------------------

[Version]
DriverVer=05/08/2006,3.1.9.0

_________________
Pinnacle MovieBox Plus 710 USB


sobota, 4 listopada 2006, 20:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post 
To jest raczej na pewno problem z zasilaniem USB. Moja rada - kup huba USB 2.0 koniecznie z zasilaczem, najlepiej nie najtańszego i podlacz to pod niego. Problem powinien zaniknac.

_________________
Pinnacle STUDIO 700 PCI wer. 10 PLUS


czwartek, 30 listopada 2006, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
System WIn XP z SP2 jest?
Może to być problem współpracy urzadzeń zastosowałbym się na próbę do rady poprzednika.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 30 listopada 2006, 22:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL