Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 19:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 DV500 Padała 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 listopada 2006, 17:56
Posty: 21
Post DV500 Padała
Witam!
jak w temacie padła karta dv500. Po podłączniu "CZINCZA" z DV500 do TV nastąpiło iskrzenie przy karcie i przy telewizorze. W telewizorze też przestało działać wejście. Komputer normalnie widzi kartę ale nie działają wyjścia anie wejścia. Co to mogło być skąd takie przepięcie? Używałem ją ponad 6lat i nic się nie działo do wczoraj.
Pozdrawiam


wtorek, 28 listopada 2006, 18:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
brak uziemienia? tzw "bolca" w gniazdku?

_________________
Powoli do celu...


wtorek, 28 listopada 2006, 20:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 listopada 2006, 17:56
Posty: 21
Post 
Uziemienie jest, dodatkowo komp podpięty pod "up-sa"


wtorek, 28 listopada 2006, 21:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
Z innej - a podobnej beczki.
Robilem remont w pokoju i wylaczylem rano kompa z sieci - bo nie byl potrzebny. Wieczorem jednak chcialem sprawdzic pare rzeczy na kompie (maile, fora, itp). Wiec wkladam wtyczke w gniazdo zasilania iiiiiiii-- tylko slyszalem jak cos strzela delikatnie, i po sekundzie malutki dymek z oibudowy kompa - aczkolwiek zauwzalny. Niestety nic z kompa nie zostalo poza plyta i pamieciami, ktore z reszta nie nadawaly sie do nowego kompa bo to juz przezytek w tedy byl.

Hmmm - przyczyna??? nikt tego nie potrafil wytlumaczyc a rownoczesnie kazdy cos jednak wymyslil. Tak wiec z pradem i urzadzeniami elektrycznymi to chyba po prostu, jak to mowia "zlosliwosc rzeczy martwych".
A jesli chodzi o UPS'y to niestety kilka moich znajomych zawiodlo sie na nich - niestety kompy cale do wymiany poszly i stwierdzili iz zwykla listwa z bezpiecznikiem moze tyle samo za sporo mniejsza cene.(oczywiscie nie mowimy o podtrzymywaniu pradu tylko zabezpieczeniu przed roznymi skokami napiecia).


wtorek, 28 listopada 2006, 23:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Każda instrukcja powinna o tym mówić. NIE WOLNO podłączać żadnego urządzenia do drugiego znajdującego się pod napięciem jakimkolwiek kablem ! Prawdopodobnie spaliłeś sobie wejścia/wyjścia w karcie. Ja kiedyś też tak podłączałem i się udawało aż w końcu miałem pecha i spaliłem sobie kartę.

Pozdrawiam

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


środa, 29 listopada 2006, 00:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
APT napisał(a):
Każda instrukcja powinna o tym mówić. NIE WOLNO podłączać żadnego urządzenia do drugiego znajdującego się pod napięciem jakimkolwiek kablem ! Prawdopodobnie spaliłeś sobie wejścia/wyjścia w karcie. Ja kiedyś też tak podłączałem i się udawało aż w końcu miałem pecha i spaliłem sobie kartę.

Pozdrawiam
zgadza sie tez tak spalilem jedna karte, podlanczajac do tv cinczem. Nic sie nie dzieje w milionach przypadkow ale nie bez przyczyny pisza o tym w instrukcjach.

_________________
:mrgreen:


środa, 29 listopada 2006, 01:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 listopada 2006, 17:56
Posty: 21
Post 
dzięki koledy za porady! jak piszecie setki razy się udawało podłączać aż któregoś dnia AWARIA! Pozdrawiam


środa, 29 listopada 2006, 19:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL