Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 02:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Jako karte video mam kupić aby była dobra jakość! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 października 2006, 20:00
Posty: 18
Lokalizacja: Ciechanów
Post Jako karte video mam kupić aby była dobra jakość!
Jestem tu nowy i witam wrzystkich serdecznie!
posiadam kamere ,,SONY DCR-HC23E'' i komputer:
pentuium 4 3 gh
512MB RAM
Dyk twrady 110GB
Karte grwaficzno Ge Force 7600gs gigabyte
i płyte główno PCI-Express 16
no i mój porblem polega na tym ponieważ czytałem o tym ze do zgrywania filmów na kompa z takich kamer aby była dobra jakość (niewiem czy najleprza czy ta średni?) potrzebna jest w kompie karta Video Firewire i kabel ale one są różne i niewiem wkońcu jaką kupić
aby uzyskać najleprzo jakość, nieznam się nawet na cenach tych kart, niewiem czym się rożni kabel 4pinowy od 6pinowego! czy mając obojetnie jako karte firewire to jakość bedzie ta sama czy kupując droższą jakość bedzie inna??
tak przy okzaji zapytam się już się jakie rybie oko proponujecie do tej kamerki byle jak najbardziej oddalało i było tanie! naprawde bede wdzięczny za odbpowiedź!


wtorek, 12 grudnia 2006, 20:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 12 kwietnia 2005, 09:19
Posty: 145
Lokalizacja: Rawicz
Post 
karta fire-wire sluzy do zrzucenia pelnego obrazu nieskompresowanego na dysk twardy, mozesz kupic dowolna, nie bedzie roznicy
wystarczy wydac 50-70 zl

_________________
Canon, Sony i Panasonic


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4454
Lokalizacja: Tczew
Post 
Poczytaj LINK
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 października 2006, 20:00
Posty: 18
Lokalizacja: Ciechanów
Post 
acha czyli karta fire wire to tylko zeby--//-- rozumiem ! a czym sie rożnio kabel 4 pin od tego 6pin i co jescze ma wpływ na poprwienie jakości prucz firewire i kabla?! czy po zamontowaniu fire wire i kabla to bedzie juz maksymalna jakość jako można wydusić z kamery?! jaki program polecacie do przechwytu! posiadam adobe uleadvideostudio 10 ale mało efektów ma!
A cze po przechwycie przy pomocy karty fire wire wielkość pliku jest więsza czy mniejsza! a dokłądniej 10minut film ile by zajmowało! bardzo bym prosił o odpowiedź na pytania bym był strasnzie widzęczny!te pytania są dla mnie bardzo ważne!


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
BORKOS123 napisał(a):
posiadam adobe uleadvideostudio 10 ale mało efektów ma!


Joł men, zdradź mi proszę gdzie zanabyłeś ten program :?: Normalnie ciekawość mnie zżera :!: Siekierap czarny bracie :!:

P.S. Wybaczcie, 4 piwa w szybkim tempie robią swoje :-)

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post 
Polecęci z czystym sumieniem najlepszy wg mnie program - Scenalyzer Live. Program naprawdę wart swojej ceny a przy tym niedrogi.


wtorek, 12 grudnia 2006, 22:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 października 2006, 20:00
Posty: 18
Lokalizacja: Ciechanów
Post 
Richi_TDI napisał(a):
BORKOS123 napisał(a):
posiadam adobe uleadvideostudio 10 ale mało efektów ma!


Joł men, zdradź mi proszę gdzie zanabyłeś ten program :?: Normalnie ciekawość mnie zżera :!: Siekierap czarny bracie :!:

P.S. Wybaczcie, 4 piwa w szybkim tempie robią swoje :-)

mam wersje trialowo u siostry na kompie a u siebie na kompie ma zamiar jo zainstalować dopiero wtedy gdy nabede to karte bo narazie tylko strace cenne dni a przy tym bede szukał jakiegoś taniego innego programu u siostry już jest chyba 12 dni tylko do końca ile kosztuje pełna wersja uleada bo tak to przyjemny i prosty programik!

Jakie byście polecili rybie oko do tej kamery max do 200zł ale takie dobre musi być nagrywam z kumplami film BMX dlatego oczko musi być dobre!


wtorek, 12 grudnia 2006, 23:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 maja 2006, 23:12
Posty: 259
Lokalizacja: Marcinkowo - Mazury
Post 
Popatrz na allegro, tam jest dużo ofert w których możesz nabyć UVS10.
Na przyszłość postaraj sie pisać poprawnie gramatycznie. :wink:


wtorek, 12 grudnia 2006, 23:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 20 października 2006, 20:00
Posty: 18
Lokalizacja: Ciechanów
Post 
Jak myślicie karty Firewire w np. Vobisie były by w sklepie odreki?? to bym już mniał :mrgreen:


wtorek, 12 grudnia 2006, 23:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4454
Lokalizacja: Tczew
Post 
BORKOS123 napisał(a):
Jak myślicie karty Firewire w np. Vobisie były by w sklepie odreki?? to bym już mniał :mrgreen:

Myślę że są, ale spytaj <vp.ciechanow1@vobis.pl> i napisz czy naprawdę są. :wink:
Drogie cuś :mrgreen: - 59 zł, spytaj na jakim są chipsecie.

PS Ulead Video Studio w wersji trial ma obcięte "bajery" w wersji pełnej (ale nie SE), jest tego więcej. Kupując na Allegro, tu - LINK , lub w HDP możesz dostać wersję spolszczoną lub z polską instrukcją. W pełni po polsku jest Pinnacle Studio LINK , ale mimo że kłopoty z jego stabilnością powoli mijają, to ma ogromne wymagania sprzętowe: 2 HDD, 1 GB RAMu, Grafika z DX9. Ma za to promocję w której dostaniesz dużo efektów dźwiękowych, filtrów i efektów obrazu, oraz przejść.

_________________
最诚挚的问候


środa, 13 grudnia 2006, 10:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL