Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 21:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 AverMedia Studio 303 a dekodowanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AverMedia Studio 303 a dekodowanie
Zakupiłam kartę jak powyżej ( chipset conexant cx23881-27) i byłabym z niej zadowolona gdyby nie jeden problem. Chciałam z jej pomocą odkodowywać canal+ ale niestety programy dekodujące nie chca z nią wspołpracować. Mówie o MoreTv i BorgTv (wymagają BT848,849,878,879). Nie wiem co teraz zrobić. Wymieniać kartę, a tego bym nie chciała, czy może istnieje jakies inne oprogramowanie do dekodowania, które będzie współpracowac z moją kartą.
Bardzo proszę o pomoc.


środa, 16 kwietnia 2003, 15:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam tą karte od 3 dni i dokładnie ten sam problem -jestem z niej zadowolony ...tylko ze chyba jest za "nowa" -jeszcze nie zrobili oprogramowania dzialajacego na tunerach conexant CX23881-27, a wlasnie taki ma avertv studio 303 ....musimy poczekac (mam nadzieje ze niedlugo) bo nie warto kupowac starszych kart tylko z tego powodu ze jeszcze nie ma oprogramowania. Pozdrawiam /Marek


niedziela, 22 czerwca 2003, 20:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
przepraszam, że się wtrącam, a może pomoglibyście mi odpalić właśnie AverTV Studio 303 pod XP, sterowniki z płyty nie działają, przy próbie uruchomienia zwis komputera, zainstalowałem uniwersalne WDM, ale nie mam dźwięku, bardzo proszę :(


piątek, 27 czerwca 2003, 19:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 303
Własnie kupiłem Studio 303 i zainstalowałem pod XP Pro bezproblemowo. Zwróć uwagę na kolejność instalacji. Najpierw sterowniki a później dopiero oprogramowanie do obsługi. Może to jest powodem problemów. Na stronie producenta są sterowniki do XP w wersji 1.12.0.1. Program instalacyjny z płytki nie instaluje sterowników. Trzeba to zrobić ręcznie po rozpoznaniu nowego urządzenia przez system


sobota, 28 czerwca 2003, 15:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cytuj:
Zwróć uwagę na kolejność instalacji. Najpierw sterowniki a później dopiero oprogramowanie do obsługi.

tak właśnie zrobiłem, system znalazł urządzenie, wskazałem CD ROM jako źródło sterowników, instalacja bez problemów, potem zainstalowałem z CD program do obsługi i po kilku sekundach komputer się kompletnie zawiesza, pozostaje jedynie reset na obudowie, tak jak pisałem po instalacji tzw. uniwersalnych sterowników WDM, które de facto też w całości nie dały się zainstalować, mam obraz ale nie mam dźwięku, dodam, że wszystkie sloty PCI mam wolne, dźwięk i LAN na płycie, jedynie grafika siedzi w porcie AGP


poniedziałek, 30 czerwca 2003, 17:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A podłaczyłeś Audio Out tunera z Audio In karty dźwiękowej?. Z dźwiękiem to ja też mam kłopot. Podłączam kartę do kabla i dźwięk jest tylko dla stacji krajowych (Dźwięk D/K). Niby poprawione oprogramowanie karty ( to 1.12) ma umoźliwiać zmianę na B/G ale u mnie to nie działa.


wtorek, 1 lipca 2003, 00:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
podłączyłem, a możesz mi podać adres strony producenta, bo ja nie mogę znaleźć sterwoników o których Ty piszesz


wtorek, 1 lipca 2003, 14:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 303
Przepraszam za wprowadzenie w błąd. To nie nowe sterowniki tylko SP1 dla programu AverTV2K.

http://www.avermedia.com/cgi-bin/support_download.asp


wtorek, 1 lipca 2003, 23:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzięki za adresik, ale już z tym próbowałem, niestety wcale nie pojawiło się to co podobno wg instrukcji powinno, a generalnie odinstalowałem kartę i zainstalowałem jeszcze raz sterowniki z płyty i teraz w ogóle nic, ciągle zawiesza mi kompa, i za ch...re nie mogę sobie przypomnieć, które WDM zainstalowałem, by mieć chociaż obraz, dzięki za pomoc, ale u mnie z tej karty chyba będą nici :( :( :( :( :(


środa, 2 lipca 2003, 00:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam jeszcze jedno pytanko do Ciebie, na jakim chipie jest karta, bo moja jest na CX 23881-27


środa, 2 lipca 2003, 01:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 303
Pat się chyba nie pogniewała na nas, że jej zmienilismy watek.

Mam ten sam chipset ( karta jest prosto ze sklepu) i te same kłopoty. Już w inych wypowiedziach na temat tej karty pomstowali co poniektórzy, że stary chipset nie stwarzał takich problemów (np. zgrywanie z rozdielczością 720*568 nie chce mi działać, a przede wszystkim po to tę kartę kupiłem). Zbieram się do napisania do supportu zapytania, dlaczego nie działa SP1 tak jak powinien i dlaczego nie można uzyskać rozdzielczości itp. Na razie eksperymentuję jeszcze ze sterownikami avertvstudio4.exe (porównuję wersje z tym co mam z kartą). Jak dostanę odpowiedź albo coś mi wyjdzie to na pewno poinformuję.


środa, 2 lipca 2003, 10:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a ja rozwiązałem temat, nie pozwoliłem zainstalować urządzeń, które pokazane zostały jako zgodne, a zainstalowałem wybrane przeze mnie i tuner działa, nie sprawdzałem jeszcze zgrywania obrazu, ale dojdę i do tego,
zainstalowałem tak:
AverTV 303/403 Video Capture (PAL-D/K)

no i w końcu mam wwszystko i obraz i dźwięk


środa, 2 lipca 2003, 13:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cholera, wywalilo mi karte i znowu nie chce chodzic, nawet na tych samych ustawieniach, zaczynam miec juz dosc


środa, 2 lipca 2003, 20:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 303
Przyjmij wyrazy szczerego współczucia. Ktoś kiedyś na tej liście napisał, że się w końcu tej karty pozbył i mu bardzo ulzyło. Ja mam problem z dźwiękiem przy zwykłym oglądaniu TV. Po prostu charczy i jest bardzo słaby sygnał. Jestem podłączony do kabla i sądziłem, że jest to kwestia kodowania B/G i D/K stąd eksperymenty z wersjami programu. Zacząłem grzebać w ustawieniach Audio i dla wejścia liniowego (podłączony jest do niego Audio OUT studia 303) zmieniłem balans. Jeżeli balans jest w pozycji standardowej ( na środku) to kłopoty, jeżeli w którejś ze skrajnych pozycji jest głośno i czysto, ale jednakowy poziom na kanale R i L (gdzie stereo). Wyglada mi na to, że taki koślawy sygnał wychodzi z tunera i trzeba będzie reklamować. Niestety mam teraz remont mieszkania i za mało czasu na eksperymenty.

Odinstaluj wszystko: sterowniki i oprogramowanie tunera i zacznij od nowa. Jak Ci wywaliło kartę? Było dobrze i nagle przestało czy po restarcie komputera? Może jest jakiś śmietnik po dotychczasowych bojach ?
Życzę powodzenia


czwartek, 3 lipca 2003, 09:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
próbowałem coś nagrać, program znikał i pozostawał głos, ponowne uruchomienie programu było jedynym rozwiązaniem,
instalowałem program do obróbki wideo i po restarcie kompa w urządzeniach pojawił się wykrzyknik przy averku, zainstalowałem jeszcze raz i niestety teraz znowu mam ciszę i zawieszanie się komputera, a co do głosu to ja też na wszystkich kanałach miałem mono, mimo tego, że w kablówce jest stereo


czwartek, 3 lipca 2003, 15:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL