Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 18:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 GR-DVL145EG z jakim firewire 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post GR-DVL145EG z jakim firewire
Mam takie części w kompie:
1
soltek pł główna sl-85drv4-c viap4x266e skt478atx
2
celeron 1,7 ghz box fsb400mhz fcpga478 128 kb
3
sapphire k graf radeon 7500 64m ddr 250/183 dvi
pamiec 256mb ddr pc210 (pc266)
4
ovis link lfe-8139htx
5
hdd seagate barr. IV, 60GB, 7200
Oraz kamerę JVC GR-DVL145EG Co mam kupić do komputera aby mógł zgrywać filmy na kompa. Proszę o pomoc co mam kupić. Nie zabardzo jeszcze jestem w temacie.

Dziękuję,


czwartek, 17 kwietnia 2003, 22:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Jeśli jest to kamera cyfrowa,a tak mniemam to potrzebny jest kontroler FireWire.I nie pytaj jaki.....najtańszy!


czwartek, 17 kwietnia 2003, 22:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wiem że jest ich wiele. A czy będzie on współpracował z tym co posiadam w kompie i wymieniłem na forum.


czwartek, 17 kwietnia 2003, 22:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Powinien chodzić każdy zgodny z OHCI.Ale jak wiesz różne niespodzianki mogą się zdarzyć. :lol:


piątek, 18 kwietnia 2003, 10:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Też mam JVC tylko, że gr-dvl 367 miałem niedawno ten sam problem, nie wiedziałem jaki kontroler fire-wire wybrać. Na forum dowiedziałem sie, że im tańszy, tym lepszy :D ... i w sumie zagadza się! Kupiłem na giełdzie za 90 zł jakiegoś tam "made in China" i działa bez zarzutu. Zresztą chyba Beton mi to doradził... Dzięki!


piątek, 18 kwietnia 2003, 20:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzikuję za pomoc,
Czy w komplecie są kable i jakieś oprogramowanie.
Widziłam jakies całe zestawy w Media Markt, ale zastanawiam się czy to nie jest po prostu wyciaganie kasy.
Prawdopodobnie tym razem nie będę przepłacał. I jeszcze jedno gdzie można kupić baterię w miare tanio do JVC. Chodzi mi o baterie z dłuższym czasem działania.


piątek, 18 kwietnia 2003, 21:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Jeśli chodzi o kontroler to w zestawie powinien być kabelek,ale może być różnie.Przed zakupem spytaj o kabelek.


piątek, 18 kwietnia 2003, 22:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 kwietnia 2003, 23:33
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Dzięki zcznę działać po świętach. A przy okazji o Wesołego Jajka i mokrego dyngusa.


piątek, 18 kwietnia 2003, 23:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W moim zestawie za 90 zł kabel był. Był również Ulead Studio DV 5.0. Jeżeli zaś chodzi o baterię, to sam poszukuję bo ta otrzymana z kamerą nie wytrzymuje nawet godziny. Cosik mi sie zdaje, że nie będzie to tani interes... Jak coś ciekawego znajdziesz to daj znać. Nara!


sobota, 19 kwietnia 2003, 13:17
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
to powyżej, to moje, zapomniałem się zalogować :P


sobota, 19 kwietnia 2003, 13:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 kwietnia 2003, 23:33
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jest bateria w Saysonic 350 zł. trochę drogo


sobota, 19 kwietnia 2003, 14:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
a ile czasu wytrzyma? bo są takie co i 8 godzin podobnież...


niedziela, 20 kwietnia 2003, 12:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 kwietnia 2003, 23:33
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Zapomniałem numeru gdyż nie mam przy sobie instrukcji ale starczy na 2 godziny.
A co myslisz o Pinacle studio (jak sie nie rąbnąłem w nazwie) jest taki zestaw w Media Markt za 270 zł ,nie wiem czy chodzi bez problemu.


niedziela, 20 kwietnia 2003, 20:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Pinnacle,toż to przeciez renomowana firma jest! Nie wiem, co prawda co to za model... Moja rada dla Ciebie jest taka(domyślam się, że poddobnie jak ja, jesteś początkujący i cena ma dla Ciebie znaczenie) : przejdź sie na giełdę i kup najtańszy konroler fire wire nie będziesz płacił za markę ani za marżę Media Markt(to najdroższa sieć jaką znam!!!). Mój nazywa sie "Digitus connect" ma 2 lata gwarancji jest na układzie NEC czyli renomowanym i naprawdę daje rady!
Ciekaw jestem opinii innych na ten temat...
POZDRAWIAM!


poniedziałek, 21 kwietnia 2003, 15:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 kwietnia 2003, 23:33
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Jako że jestem leniwy to zamówiłem taki zestaw w sklepie onternetowym:
Szczegóły zamówienia:
Artykuł: 2 .Zestaw video PCI
Opis: Zestaw do obróbki video, umożliwia podłączenie kamery cyfrowej do komputera i obróbkę tego obrazu, dodawanie efektów itd. W zestawie: kontroler IEEE1394 PCI, kabel 6-4, oprogramowanie MGI VideoWave III SE
Aktualna cena: 105.00

Nie wiem czy to duzo czy nie ale ponoć sterownik jest ok do domowego użytku dla takiego raczkującego jak ja.


wtorek, 22 kwietnia 2003, 22:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL