Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 10:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 DC10 + 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DC10 +
Mam pytanie . Kupiłem kartę DC10+ . Czy z moją konfiguracją będzie ona dobrze współpracować ???

ECS K7S5A
AC-97 ( zintegrowana karta muzyczna)
DURON 1300
256 sdram
HDD 40 ( 7200 )
WIN XP

Mam kłopoty z podłączeniem . Zaraz na początku wywalił się dzwięk .Obraz mam tylko czarno - biały ( i nie pomaga ustawienie na PAL ) . Gubi dużo klatek .
Proszę o pomoc i poradę !!!

toomecki@wp.pl


sobota, 19 kwietnia 2003, 12:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj
Sprawa jest prosta musisz sprawdzić tą karte na innym komputerze (u kolegi,w pracy) jeżeli obraz masz dlaej czarno-biały to maz zwalona kartę.
Jesli chodzi o gubienie klatek to na początek bym sprawdził podłączenie dysku twardego (czy jest osobno na taśmie).


wtorek, 22 kwietnia 2003, 11:32
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 14 kwietnia 2003, 16:42
Posty: 13
Lokalizacja: Płock
Post 
Niestety muszę Cię zmartwić karty DC10+ są poprostu hujowe!!!
Sam takiej używałem. Zdarzyło mi się zmieniać kilkakrotnie konfiguracje sprzętową i programową:5 razy płytkę, 3 razy procek i 4 razy grafikę.
Format dysku i stawianie systemu było na porżądku dziennym minimum 5 razy. Próbowałem wszystkich Me, Xp, 98Se, 98, 2000. Kiedy już nabrałem nadzieji, że będzie działać coś dawało dupy. Ulubionym komunikatem mojego komputera był błąd o nazwie "KRNL32". Moja rada: kup cyrową kamerę (znośna już za 1700zł), zwykły firewire (max.150zł) i dobrą kartę graficzną (asus 9xxx ok.500zł). Może wydaje się, że to dużo ale co znaczu te pare złotych przy nieprzespanych nocach, okrzykach wkurwienia i huku rozbijanych o ściany pięści.
Ps.Pozdrawiam! Nie załamuj się!

Hosepl


wtorek, 22 kwietnia 2003, 17:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dc10+
No toście mnie pocieszyli !!! A ja myślałem , że DC10 będzie łagodnym przejściem z kamery analogowej do cyfrowej . Jednak czy nie ma dla mnie żadnego pocieszenia ??? A może jednak zadziała ???


wtorek, 22 kwietnia 2003, 18:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DC10+ i K7S5a
Czesc
Mam te karte tez niedawno kupilem u mnie chodzi calkiem OK
Mam taka plyte jak ty K7S5A tylko Athlona XP1700 i osobna karte dzwiekowa.
Zgrywa mi calkiem niezle, wprawdzie gubi troche klatek ale probowalem na materiale slabej jakosci z odtwarzacza VHS i to chyba normalne.
Podejrzewam u Ciebie problem z wbudowaną dzwiekowka na płycie - to szajs nie z tej ziemi. Poza tym stery SiSa tez nie są idealne. Kup jakas tania dzwiekowke. Ja probowalem na CMI8738 i na SB128 i bylo OK.
Co do czrno-bialego obrazu to moze cos z kabelkami, jezeli np zle podlaczysz przez SVHS to bedzie wlasnie czarno-bialy obraz. Napisz jak podlaczyles, do czego itp.
pozdrawiam
Piter
lister@poczta.fm


środa, 23 kwietnia 2003, 18:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DC10+
Witam

Kartę DC10+ używam już jakiś czas i nie miałem z nią poważniejszych problemów. Nie jest to jednak ideał, gdyby nie fakt, że nam posiadaczom kamer analogowych nie pozostawiono wyboru, pewnie już dawno przepuszczał bym materiał przez zwykły firewire i miał wszystko w d...
Jest wada wada tej karty, o której nie sposób nie wpomnieć. A mianowicie doprowadzające mnie do szału :twisted: rozsynchronizowanie dźwięku wzgledem obrazu. Przypadłość ta występuje szczególnie w połączeniu z kartą dzwiekową SB Live! Zatem dźwięk na płycie to chyba nawet lepsze rozwiazanie
Ale można ją też pochwalić za zupelnie przyzwoity obraz wypuszczany na wyjście.


wtorek, 29 kwietnia 2003, 22:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post dc10+
W takim razie dlaczego ciągle nie mogę uzyskać kolorowego obrazu ???
Wszystko ustawiłem zgodnie z sugestiami . Przeinstalowałem system ( WIN 98 ) mam świeże stery itp.


czwartek, 1 maja 2003, 16:57
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 maja 2003, 08:32
Posty: 18
Lokalizacja: Poznań
Post 
Karta DC10+ sama w sobie nie jest zła, złe jest oprogramowanie które ją obsługuje. Fakt, jest narowista jeśli chodzi o chipset, jakiś czas temu baaaardzo nie lubiła się z VIA. Idealnie chodzi na chipsetach BX, i845.
ALE - padła mi teraz płyta, z braku kasy kupilem low-endowa płytke Asrock KT7VT2 do tego Athlon 2000+ i... chodzi aż miło.
Jedna rzecz - NIE UŻYWAM oprogramowania Pinnacle Studio. W zasadzie niezależnie od wersji, zawsze miałem jakieś problemy.
Wybrałem inne wyjście - zapłaciłem za to rezygnacją z używania Windows XP, ale rozwiązanie sprawdza się doskonale na Windows 98SE oraz ME (może ktoś nie wierzyć, ale nie reinstaluje systemu co miesiąc...)
Zapraszam wszystkich na moją stronę do zapoznania się z opisem, jak zaczarowac DC10+ by pracowała jako DC30+ (no prawie...) http://www.efix.pl/hard/pinnacle/dc10to30.html.
Po tej przeróbce (uprzedzam - tylko 98Se i Millenium!) zaczyna się zupełnie inny komfort pracy.
Moja konfiguracja - płyta Asrock, 256 RAM, grafiak - jakis nonameo'wy GF2 MX200, karty po kolei: DC10+ (hacked), RealMagic Hollywood+, Canopus EZDV, SB Live!.
soft - Premiere 6.02 (z presetami zarowna do dc10+ jak i dv) i virtual dub. Całośc buja sie aż miło. Jedyny ból, że nie pod XP.

Maciej

_________________
EFIX - efekty specjalne w filmie amatorskim
http://www.efix.pl
Forum EFIX - http://www.efix.pl/forumefix/


czwartek, 8 maja 2003, 08:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL