Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 czarno-bialy obraz 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post czarno-bialy obraz
Mam GF 2 ti i podlaczony do niej telewizorek kablem SVHS\EURO i mam czarno-biały obraz

czy zna ktos odpowiedz jak zrobic kolor?


sobota, 19 kwietnia 2003, 16:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Przede wszystkim sprawdź kabel.

_________________
hi-rek


sobota, 19 kwietnia 2003, 18:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hi-rek napisał(a):
Przede wszystkim sprawdź kabel.



kabla uzywal ktos inny takze to nie to


niedziela, 20 kwietnia 2003, 10:40
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 31 marca 2003, 22:15
Posty: 134
Lokalizacja: Łódź
Post 
Weż telewizorek i podłącz do kompa na kturym ten kabelek chodzi.

powodzenia w próbach


sobota, 26 kwietnia 2003, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A czy telewizor na pewno obsługuje standard SVHS?

Pozdrawiam


środa, 30 kwietnia 2003, 21:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
SVHS to tylko system zapisu kamer

A ten kabel to nie chodzi ci czasem o S-Video(wy S-video z karty graf do tv euro?????)

Do P$heM:

A nie możesz podłączyć z wyjścia kart graficznej na wejście telewizora typu chinch???Sprawdz wtedy jaki jest obraz.

Pozatym czasmi można ustawiac w jakim systemie ma pracowac wy tv(np PAL,NTSC)
Możesz miec tak że masz wyjście grafiki ustawione na NTSC natomiast twój tv nie obsługuje tego standardu i wtedy byłby właśnie obraz czarno-biały .Sprawdź to!!!!!!!!!!!!


środa, 30 kwietnia 2003, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:D Chodzilo mi o s-video
NIe mam wejscia chincz
NIe mam mozliwosci przelaczenia rodzaju sygnalu chyba ze TV TOOL ale to i tak nic nie daje


sobota, 7 czerwca 2003, 08:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A jezel telewizor nie absluguje jakiegis rodzaju sygnalu to czy tv tool powinien to przekodowac??


sobota, 7 czerwca 2003, 08:28
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 16:05
Posty: 47
Lokalizacja: Łódź
Post NTSC
Prawdopodobnie twoja karta koduje sygnal tylko w NTSC tak wiec albo zmien karte albo telewizor. Pod warunkiem ze wszystkie mozliwosci juz wyczerpales takie jak sprawny kabel polaczeniowy sprawna karta ustawienia sterownikow itp.

_________________
P4E 3.0 FREEZER 4 ABIT IC7-G 1.1 HIS EXCALIBUR RADEON 9800 PRO ICE-Q 2 x 512 MB A-DATA VITESTA DDR 600 2 x SAMSUNG SP 80 GB SATA RAID SAMSUNG SP 200 GB AUDIGY 2 ZS PLATINUM PINNACLE STUDIO DELUXE 10 PLUS BENQ DWLS 1655 NEC ADLF 7173A LCD ASUS PW201.


niedziela, 8 czerwca 2003, 21:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Teraz wyjscie karty wideo obsługuje wiele rozmaitych standardów(w tym różne odmiany PALu ,NTSC itd), no chyba że to jakiś beznadziejny przypadek i karta rzeczywiście była kupowana w USA(wtedy jest wielce prawdopodobne że nie wyświetla obrazu w PALu)


niedziela, 8 czerwca 2003, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam ten sam problem. Piszę dalej w tym samym poście, bo właściwie chyba nikomu nie udało się udzielić tak do końca pomocnej odpowiedzi.
Mam kabel s-video z końcówką SCART podpięty do telewizora (w kompie GF4). Karta graficzna obsługuje oczywiście najróżniejsze standardy PL i NTSC - ale mimo prób z różnymi sygnałami obraz nadal jest czarno-biały.
Obraz z magnetowidu podpiętego do telewizora zarówno przez cinch, jak i przez SCART jest kolorowy.
Co najważniejsze - ten sam kabel podpięty do s-video w kamerze DV daje kolorowy obraz. Stąd myślę, że problem leży jednak po stronie komputera.
Pomóżcie!


sobota, 12 lipca 2003, 19:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Sterowniki
A drivery do karty są OK?
Różnie to z nimi bywa. Ostatnio walczyłem z Radeonem 9000 i dopiero po zainstalowaniu referencyjnych sterowników Ati karta zaczęła fruwać. Opcje wyświetlania obrazu przez TVOut z Radeona 9000 super - szczególnie jesli ktoś dysponuje telewizorem panoramicznym.

OK. Więc jeszcze raz polecam sprawdzenie sterowników i pogrzebanie w ustawieniach.

emes


poniedziałek, 14 lipca 2003, 08:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
panowie a taka opcja jak colorcarier wam nie pomogla bo mi pomogla
tylko ze obraz byl zbyt jaskreawy
tzn przesterowany


czwartek, 21 sierpnia 2003, 18:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post sygnal kompa na tv
Witajcie !
Chcialbym cos dodac na temat Gforca 4 i przezucanego tam obrazu.
kilka dni temu probowalem wyslac sygnal na tv i powiem udalo sie bez problemowo... ale po probach dopasowania roznych opcji cos sie wysypalo ... i szlak trafil sygnal znikl.
Probowalem od nowa walczylem kilka niezlych godzin i nic z tego obraz migoce ! Podjolem wiec ostre kroki i walłem system zciaglem najswiezsze stery do Gforca 4 i co .....
5 - godzin walki bez skutku migoce migoce i migoce!/
Moze za kilka dni do tego tematu wroce pozdrawiam czesc...moze ktos ma zloty srodek


czwartek, 11 września 2003, 21:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
U mnie tez jest czarno bialo , Nie mam pojecia co z tym zrobic Mam podlaczone przez Euro i innej mozliwosci nie ma. Polska nadaje w systemie PAL DK ale takowego nie mam w ustawieniach mojej karty
Prosze o pomoc
moj mail franz_maurer77@wp.pl
W zamian proponuje dorade w sprawach tvsat a szczegolnie kart dvb
Pozdrawiam


wtorek, 23 grudnia 2003, 21:30
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL